Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
16. 9. 2015,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Barcelona Zagreb Zoran Mamić Arsene Wenger Luis Enrique Rudi Garcia

Sreda, 16. 9. 2015, 13.32

8 let

Luis Enrique se vrača v Rim, nogometni praznik v Zagrebu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred nami je še preostalih osem tekem uvodnega kroga nove sezone lige prvakov. Še posebej zanimivo bo v Rimu, kjer gostuje branilec naslova. V Zagreb prihaja Arsenal.

Začnimo pri skupini, kjer bo tudi najzanimivejši obračun drugega dne prvega kroga. Barcelona, ki brani naslov, se bo za začetek pomerila z Romo, ekipo, ki jo je zdajšnji trener Kataloncev vodil v sezoni 2011/12.

"Po nekaj letih se vračam v Rim. To je kraj, na katerega imam samo lepe spomine. Zame bo to posebna tekma, a čustva bom potisnil ob stran, saj je naš cilj le eden, da z zmago odpremo novo sezono. Zavedam se, da ne bo lahko, saj je Roma v odlični formi, kar je na lastni koži občutil tudi Juventus. Roma je ekipa, ki zna igrati, ki zna pritiskati in ima izjeme posameznike, ki so sposobni ves čas ustvarjati nevarne situacije," je previden Enrique.

"Barcelona je branilec naslova. Igrali bomo ponižno, a tudi ambiciozno. Želimo se uvrstiti v izločilne boje, kar pomeni, da bomo morali v težki skupini ves čas nabirati točke. Tekma proti Barceloni bo že prva priložnost za to," pa je pred tekmo dejal trener Rome, Rudi Garcia.

Dinamo želi drago prodati svojo kožo

Pravi nogometni praznik se obeta tudi v Zagrebu, kamor prihaja Arsenal. Čeprav je jasno, kdo je velik favorit, domači obljubljajo, da se ne bodo predali brez boja.

"Arsenal je ekipa svetovnega kova. Vsekakor veliko močnejša kot mi. Naš cilj je, da Londončanom povzročimo kar se da veliko težav in se ne le branimo. Arsene Wenger je eden najboljših trenerjev na svetu, ki pri Arsenalu dela izjemno. Privilegij je gostiti tako ekipo. Pričakujem poln Maksimir in izjemno vzdušje," pred tekmo razmišlja domači trener Zoran Mamić.

"V ligi prvakov si hitro kaznovan, če se tekme lotiš na napačen način. Od začetka bomo morali biti pravi in osredotočeni. Dinamo ima močno in odlično tehnično podkovano ekipo, zato bomo morali biti zelo pazljivi," meni Arsene Wenger.

Bayern v vročem Pireju, Chelsea želi izraelski obliž

Od največjih velikanov evropskega nogometa bosta na delu tudi Bayern in Chelsea.

Nemški prvak odhaja v vroči Pirej, kjer ni lahko igrati prav nikomur. "V ligi prvakov ni slabih ekip, zato bom od fantov zahteval igro na vso moč. Želimo si zmage," je jasen Pep Guardiola, ki v Grčiji ne bo mogel računati na številne zvezdnike. Manjkala bosta tako Franck Ribery kot tudi Arjen Robben. V obrambi bodo Bavarci pogrešali Mehdija Benatio.

Po slabem začetku prvenstva si želi vsaj malce popraviti slabo vzdušje v ekipi angleškega prvaka Chelseaja, ki bo na Stamford Bridgeu pričakal Maccabi.

"Spoštujem Maccabi. Velikokrat sem gledal njegove tekme, poznam ekipo in dobil sem informacijo, da so pretekli teden trenirali v različnih sistemih. Mogoče bodo začeli celo s petimi branilci, a bomo že našli pot do zmage. Ne morem biti zadovoljen z našimi predstavami v zadnjem času, a sem v redu, počasi se navajam na težko situacijo, ki jo želim čim prej odpraviti," je igro na vse ali nič napovedal Jose Mourinho, ki je s svojimi izbranci na svojih šestih uradnih tekmah v tej sezoni izgubil kar štirikrat. V angleškem prvenstvu so šele na 17. mestu.

Ne spreglejte