Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 9. 2015,
10.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Celta Luis Enrique Javier Mascherano Eduardo Berizzo

Četrtek, 24. 9. 2015, 10.53

7 let, 12 mesecev

Luis Enrique po polomu Barcelone ni zaskrbljen, igralci pač

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Barcelone s predstavo v Vigu niso osrečili navijačev. Celta jih je premagala z visokim rezultatom 4:1. Trener Luis Enrique po prvem prvenstvenem porazu po sedmih mesecih ni prižgal alarma.

Barcelona je pred porazom s Celto v španskem prvenstvu nazadnje brez točk ostala pred sedmimi meseci. Takrat je nepričakovano izgubila domačo tekmo z Malago (0:1), a nato zaigrala tako dobro in všečno, da je postala španski prvak, za nameček pa uspešno zbirko obogatila še z evropskim in španskim pokalnim naslovom.

V tej sezoni je doživela že drugi visok poraz. V španskem superpokalu jo je v Baskiji zasenčil Athletic Bilbao, v prvenstvu pa je po štirih zaporednih zmagah naletela na mino v Galiciji. "Celti bi čestital za zasluženo zmago. Lažje sprejmem poraz, če nas premaga tekmec, ki igra dober nogomet brez umazanih prekrškov. Celta je v tem trenutku ena najatraktivnejših ekip," je Luis Enrique pohvalil Celto, ki se je po odmevni zmagi nad evropskim prvakom povzpela tik pod vrh razpredelnice.

"Po porazu z 1:4 ne morem biti srečen. To izkušnjo moramo izkoristili kot poduk, da v nogometu ni preprosto zmagovati. Zdaj nas čaka pravi preizkus, ali se bomo znali s tem spopasti ali ne," je po skromnem rezultatu na štadionu Balaidos pojasnil 45-letni strateg branilcev španskega naslova.

Ponovno slaba učinkovitost napada Barcelone

Barcelono je v Vigu tepla neučinkovitost napadalcev.

"Imeli smo šest, sedem lepih priložnosti za zadetek, a jih nismo izkoristili," je dejal. Podobno je bilo tudi v Rimu na prvi tekmi lige prvakov, ko je bila Barcelona večji del srečanja nevarnejša od Rome, a številnih priložnosti ni znala pretopiti v zadetke.

Osvojila je le točko (1:1), zanimivo pa je, da se je tudi takrat Barcelona spotaknila na dvoboju z ekipo, ki jo je v preteklosti vodil Enrique. Podobno namreč velja tudi za Celto, ki jo je Enrique prevzel po vrnitvi iz Italije, nato pa sprejel odgovorno in častno trenersko nalogo pri katalonskem velikanu, ki ga je popeljal do treh velikih lovorik.

Trener Celte: Zmagal je nogomet

Eduardo Berizzo, njegov stanovski kolega pri Celti, se je razveselil prepričljive zmage, s katero je opozoril na določene ranljivosti zvezdniške ekipe Barcelone.

"Danes je zmagal nogomet. Gledalce smo navdušili z izjemno predstavo. Če obstaja kakšen način, kako se zmaga na tekmi, smo izbrali najboljšega," se je argentinski strateg veselil največje zmage, odkar vodi klub iz Viga.

Mrežo Barcelone je dvakrat zatresel Iago Aspas, ki se noče predati evforiji, ampak si želi najprej s klubom zagotoviti obstanek. "To je velik uspeh. Tekmeca smo ustavili s silovitim pritiskom. Zmaga nas je dvignila, a naš prvi cilj ostaja, da najprej osvojimo 40 do 42 točk. Takrat nam bo lažje, saj se bomo počutili varneje. Ko bomo to dosegli, bomo šele lahko začeli sanjati o večjih dosežkih," 28-letni Španec noče prehitevati dogodkov.

Pique si je privoščil preveč napak, Mascherano opozarja

Na igrišču je pogosto prehiteval branilce Barcelone, ki so si dovolili preveč napak. Največ si jih je privoščil obrambni steber Gerard Pique, ki je bil posredni krivec pri dveh zadetkih Celte. Častni zadetek za Barcelono je dosegel Neymar. Prvi as Lionel Messi se je podobno kot Luis Suarez izgubil v sivini moštva.

"Celta nas je nadigrala, kar nas lahko skrbi," je po bolečem porazu odkrito priznal Javier Mascherano. "Moramo hitro dvigniti glave in se vrniti na vrh, tako kot smo storili v prejšnji sezoni," je dejal Argentinec, ki je z Barcelono na lestvici zdrsnil na peto mesto. Igralci so torej poraz v Vigu sprejeli veliko bolj stresno kot trener, ki po njem ni hotel prižgati alarma.

Vodilni položaj v španskem prvenstvu je prevzel Real Madrid, ki je na zahtevnem gostovanju v Bilbau osvojil vse tri točke, junak srečanja pa je bil dvakratni strelec Karim Benzema. V krogu, v katerem se med strelce nista vpisala ne Messi ne Ronaldo, se je tako zgodila zamenjava na vrhu razpredelnice.

Rafael Benitez se je prvič kot trener belih baletnikov dvignil na najvišje mesto, enako število točk (13) kot vodilni Real pa sta zbrala tudi Celta in Jokićev Villarreal, ki je s pomočjo slovenskega reprezentanta v gosteh odpravil Malago (1:0) in osvojil Rosaledo.

Ne spreglejte