Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
13. 9. 2015,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Louis van Gaal Liverpool Manchester United Brendan Rodgers

Nedelja, 13. 9. 2015, 18.05

8 let

Louis van Gaal: Liverpool je zame izjemen klub, vedno ga premagam

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Veselje v taboru Manchester Uniteda je bilo po ponovnem zmagoslavju nad večnim rivalom Liverpoolom nepopisno. Louis van Gaal je na klopi rdečih vragov zmagal še četrtič zapored.

Manchester United je v derbiju kroga premier league brez večjih težav (3:1) pred domačimi gledalci premagal Liverpool in na 193. večnem derbiju osvojil 78. zmago. Liverpool ostaja pri 64. Zanimivo, na vseh tekmah, ki so jih rdeči vragi odigrali pod taktirko van Gaala, so tudi zmagali.

"Liverpool je zame izjemen klub, saj sem ga do zdaj vedno premagal," se je pričakovano na račun rivalov v intervjuju za Sky Sports po tekmi šalil nizozemski strateg, ki je bil s prikazanim svojih varovancev zadovoljen.

"V prvem polčasu smo bili boljša ekipa, a veliko priložnosti si nismo priigrali, zato sem zamenjal Memphisa Depayja in s tem smo izboljšali tisto zadnjo podajo. Mislim, da je bila to prava poteza," je zamenjavo mladega zvezdnika pojasnil van Gaal.

Hvale na račun Martiala

"Vesel sem, da nam je v drugem polčasu uspelo zadeti. In kakšen zadetek je to bil. To akcijo smo vadili na veliko treningih in vesel sem, da nam jo je uspelo pokazati tudi na tekmi. Ta zadetek je tudi odločil tekmo, saj se je v nadaljevanju Liverpool odprl in nam ponudil več prostora. Tudi enajstmetrovka Herrere je bila izjemno izvedena, pa tudi zadetek Martiala ni bil slab. Izkazal se je. Dosegel je zadetek in s svojo močjo pokazal, da lahko igra v premier league," je pohvalil svojo najnovejšo okrepitev, 19-letnega Francoza Anthonyja Martiala, ki se je na Old Trafford preselil zadnji dan poletnega prestopnega roka za več kot 50 milijonov evrov.

Rodgers: Prekrška ni bilo

Po tekmi se je oglasil tudi trener Liverpoola Brendan Rodgers. Za začetek je dejal, da prekrška nad Ashleyjem Youngom zunaj kazenskega prostora, po katerem je padel prvi zadetek, ni bilo, a priznal, da niso bili niti blizu svojih zmožnosti, kar zadeva igro z žogo. "Moramo si želeti žoge, igrati nogomet in si pripravljati priložnosti," je bil jasen Severni Irec, ki je dodal: "Moja ekipa se bo hitro odzvala. Garamo zelo trdo in slej kot prej se bo to tudi pokazalo."

Ne spreglejte