Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
9.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Aluminij NK Triglav NK Gorica NK Domžale

Petek, 25. 1. 2013, 9.30

8 let

Lokomotiva povozila Domžale, Handanović napadal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jesenski prvaki so v Lendavi ugnali Zeljkovićev Pecs, Domžale so priznale poraz Zagrebčanom, Celje se je namučil z Dobom, Gorica je tesno ugnala Triglav, Aluminij pa napolnil mrežo ptujske Drave.

Mariborčani so v prijateljski tekmi v Lendavi ugnali madžarskega prvoligaša Pecs. Pri gostih je nastopil tudi nekdanji slovenski reprezentant Zoran Zeljković, pri slovenskih državnih prvakih pa je v vlogi igralca "debitiral" Jasmin Handanović. Ker se je v 80. minuti poškodoval Nejc Potokar (prejel je močan udarec v glavo), vsi soigralci, ki so nastopili v prvem polčasu, pa so že bili v slačilnicah, je kot zamenjava vskočil izkušeni vratar in se v konici napada pridružil kapetanu Marcosu M. Tavaresu, ki bo kmalu dočakal slovesni dan, saj bo prejel slovenski potni list. Za "vijolice" sta bila uspešna Agim Ibraimi z bele točke (prihodnjo sredo bo branil barve makedonske izbrane vrste na tekmi z Dansko) in Robert Berić. Mlademu napadalcu je podajo za zadetek prispevak prav Ibraimi.

Mariborčani so v ponedeljek zjutraj odpotovali na štiridnevne priprave v Moravske Toplice.

Domžalčani so na igrišču z umetno travnato podlago priznali premoč Zagrebčanom, ki so kmalu prišli do vodstva. Že v 2. minuti je v polno zadel posojeni napadalec zagrebškega Dinama Andrej Kramarič, gostje pa so prednost povečali v 59. minuti. Trener Domžal Stevan Mojsilović je pripravljalno tekmo izkoristil za številne menjave, saj je preizkusil kar 30 igralcev. Med njimi tudi izkušenega napadalca Dragana Čadikovskega, ki je prvič nastop v domžalskem dresu. Manjkalo je pet poškodovanih igralcev. Ni bilo Darka Topića (stopalo), Jake Ihbeisheha (prst na nogi), Zenija Husmanija (rama), Žige Kousa (prepona in trebušni zid) in Charisa Kostakisa (gleženj). Kapetanski trak je nosil vratar Nejc Vidmar in spremljal na delu neučinkovite soigralce, ki so v napadu zapravili nekaj lepih priložnosti. Prihodnjo sezono se bodo Domžale pomerilo s celovško Austrio.

Celjani so na tekmi zaprtega tipa na štadionu Olimpa v Celju premagali drugoligaški klub iz Doba s 3:2. Zmagovalca je v zaključku srečanja odločil mladi reprezentančni napadalec Gregor Bajde, ki je bil z dvema zadetkoma tudi junak srečanja. Trener Miloš Rus je dočakal drugo pripravljalno zmago, njegovi izbranci pa so dvakrat nadoknadili zaostanek, na koncu pa še premagali moštvo, ki ga vodi stari znanec Celjanov, nekdanji trener Damjan Romih. Prvi zadetek za Celjane je dosegel kapetan Sebastjan Gobec, ki je zanesljivo izvajal 11-metrovko in v 25. minuti izenačil na 1:1. Celjani imajo na preizkušnja dva igralca (Delalić iz BiH in Kizito iz Nizozemske), ki sta zaigrala na tekmi z Dobom, Srb Aleksander Srdić pa je vedno bližje sklenitvi sodelovanja.

Novogoričani so v "prvoligaški" pripravljalni tekmi na štadionu v Športnem parku ugnali kranjski Triglav z 1:0. Odločilni zadetek je v 37. minuti prispeval Amedej Vetrih. Pri gostiteljih je zaradi rahle poškodbe manjkal Saša Aleksander Živec, manjkal je tudi Alen Pavič, po bolezni pa je prvič zaigral najboljši strelec Dejan Žigon. "Vrtnice" so še na tretji tekmi zapored ohranili mrežo nedotaknjeno, po 4:0 in 8:0 pa so tokrat naleteli na najbolj enakovrednega tekmeca. "Triglav je bil že tekmec na višjem nivoju. Mislim, da smo odigrali zelo zadovoljivo, glede na naporen ritem treningov, v katerem smo. Fantje delajo zelo dobro. Trenutno se še vedno precej posvečamo fizični pripravi, v nadaljevanju pa bo v ospredju tudi ostala priprava na tekme," je za klubsko stran povedal trener Miran Srebrnič. V torek se bodo Novogoričani v Rovinju pomerili s hrvaškim prvoligaškim klubom Istra 1961 (Pulj).

Kidričani, ki so v zimskem prestopnem roku v svoje vrste pripeljali kar nekaj igralcev, so v sosedskem obračunu zlahka ugnali nižjeligaško zasedbo ptujske Drave. Aluminij je nekdanje prvoligaše, ki so tudi zapravili prvo priložnosti na tekmi (Wagner), nadigral s 5:0, med strelce pa so se vpisali štirje različni igralci.

Ne spreglejte