Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
29. 6. 2015,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Southampton Liverpool

Ponedeljek, 29. 6. 2015, 10.59

8 let

Liverpool, kot da mu gre za življenje: kmalu jih bo imel za celotno prvo postavo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Liverpool je klub, ki je to poletje podpisal že pet igralcev, zdaj pa je v svoje vrste zvabil tudi angleškega reprezentančnega branilca Nathaniela Clyna.

Dozdajšnji član Southamptona bo z Liverpoolom podpisal petletno pogodbo, Liverpool pa bo stal nekaj več kot 17,5 milijona evrov, cena pa bi se lahko z vsemi dodatki povzpela na 21.

Clyne se je k svetnikom preselil leta 2012 iz Crystal Palacea in v pretekli sezoni za četo Ronalda Koemana zbral 41 nastopov, novembra pa je proti Sloveniji debitiral tudi angleški članski reprezentanci, ko je pri zmagi treh levov s 3:1 odigral celotno srečanje.

Desni bočni branilec je še četrti igralec Southamptona, ki ga je v zadnjih dveh sezonah kupil Liverpool. Mladi 24-letni nogometaš bo šel po poti Rickieja Lamberta, Adama Lallane in Dejana Lovrena, ki pa imajo skupno točko, da se na Anfieldu niso izkazali in prikazali odločno manj, kot se je od njih pričakovalo.

Že šesta okrepitev plus Origi

Liverpool je pred Clynom brez odškodnine v svoje vrste v tem poletju zvabil Dannyja Ingsa, Jamesa Milnerja in Adama Bogdana, nekaj milijonov funtov jih je stal Joe Gomez, klubski rekord (41 milijonov) pa je Liverpool podrl z nakupom Brazilca Firmina, ki na Copa Americi ni dobil veliko priložnosti po kazni Neymarja in igral povsem obstransko vlogo.

Ne pozabimo niti na Belgijca Divocka Origija, odkritje svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, ki se bo po enoletni posoji pri Lillu vendarle priključil napadu Liverpoola, kjer je resnično gneča (Borini, Sturridge, Balotelli, Firmino, Coutinho, Lallana, Lambert, Marković, Sinclair, Yesil).

Zanimivo je, da Liverpool samo kupuje, nič pa ne proda, zato ima Brendan Rodgers igralcev za tri ekipe, kar je preveč, a razen za Sterlinga za preostale igralce snubcev ni.

Ne spreglejte