Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
3.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Lionel Messi Lionel Messi

Petek, 6. 10. 2017, 3.48

6 let, 6 mesecev

Kvalifikacije za SP, Južna Amerika, 17. krog

Krog pred koncem kaže, da bo Leo Messi ostal brez SP 2018

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred zadnjim krogom južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2018 Lionelu Messiju z Argentino kaže, da se nanj ne bo uvrstil. V zadnjem krogu, ki bo na sporedu v sredo ponoči, bo zelo pestro. Šest reprezentanc je v igri za preostala tri mesta, ki vodijo na SP, in eno, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Brazilija si je pot v Rusijo že zagotovila.

Argentina je na nabito polnem štadionu Bombonera v Buenos Airesu gostila Peru in lovila zmago, ki bi jo pred zadnjim krogom kvalifikacij spravila v ugoden položaj. Bila je veliko boljši nasprotnik (streli na gol 13:2), a ni zmogla streti nasprotnika. Remizirala je brez zadetkov.

Nerazumljive poteze novega selektorja Argentine

Kaj počne Jorge Sampaoli? | Foto: Reuters Kaj počne Jorge Sampaoli? Foto: Reuters To je še tretji kvalifikacijski remi selektorja Jorgeja Sampaolija, odkar je junija sedel na klop Argentine, na kateri dviguje pritisk njenim navijačem.

Tudi tokrat je poskrbel za nekaj nenavadnih potez, ki so toliko bolj nerazumljive zato, ker imajo Argentinci v zadnjem času predvsem težave z učinkovitostjo v napadu.

Gonzala Higuaina, zvezdnika torinskega Juventusa, sploh ni vpoklical. Njegovega klubskega soigralca Paula Dybalo, trenutno enega najbolj vročih nogometašev na svetu, ki je z desetimi goli najboljši strelec prve italijanske lige, je pustil na klopi in ga ni poslal v igro. Podobno velja tudi za zvezdnika milanskega Interja, strelca šestih golov v italijanskem prvenstvu Maura Icardija.

Prednost so dobili Dario Benedetto, ki igra v argentinski ligi in se je sploh prvič znašel v začetni enajsterici izbrane vrste, napadalec Atalante Alejandro Gomez, ki je pri 29 letih za Argentino zaigral le dvakrat, in še nekateri drugi širši javnosti neznani nogometaši. Zanimivim odločitvam nekdanjega selektorja Čila, s katerim je bil zelo uspešen, se svetovna nogometna javnost ne more načuditi.

V zadnjem krogu bo zelo vroče

Argentina je po novem spodrsljaju zdrsnila s petega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije, na šesto. Če bo tam ostala tudi po zadnjem krogu, se ji bo šele drugič po letu 1970 zgodilo, da se ne bo uvrstila na naslednje svetovno prvenstvo. V zadnjem krogu jo čaka gostovanje pri odpisanem Ekvadorju.

Pred zadnjim krogom so poleg Brazilije, ki si je že pred nekaj časa zagotovila prvo mesto, pred Argentino še Urugvaj, Čile in Kolumbija, medtem ko ima možnosti za svetovno prvenstvo tudi sedmouvrščeni Paragvaj, ki je tokrat na dramatičen način po velikem preobratu v izdihljajih tekme zmagal v Kolumbiji.

Kvalifikacije za SP, Južna Amerika, 17. krog:

Bolivija : Brazilija 0:0

Venezuela : Urugvaj 0:0

Argentina : Peru 0:0

Kolumbija : Paragvaj 1:2 (0:0)
Falcao 79.; Cardozo 89., Sanabria 92.

Čile : Ekvador 2:1 (1:0)
Vargas 22., Sanchez 86.; Ibarra 84.

Lestvica:

1. Brazilija 17 tekem – 38 točk
2. Urugvaj 17 – 28
3. Čile 17 – 26
4. Kolumbija 17 – 26
----------
5. Peru 17 – 25
----------
6. Argentina 17 – 25
7. Paragvaj 17 – 24
8. Ekvador 17 – 20
9. Bolivija 17 – 14
10. Venezuela 17 – 9

 

Ne spreglejte