Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 7. 2014,
13.37

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alejandro Sabella Lionel Messi Lionel Messi Nemčija Argentina

Nedelja, 13. 7. 2014, 13.37

3 leta, 4 mesece

Lionel Messi: Sanje se še niso končale. Gremo po naslov!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gavči imajo danes priložnost, da se po 28 letih povzpnejo na svetovni vrh. Za lovoriko se bodo pomerili z Nemci, ki so v polfinalu strli v prah Brazilce. Argentinci nočejo ponoviti napake sosedov.

Selektor Alejandro Sabella se je odločil, da bo to njegova tekma na vročem stolčku. Ali bo svetovno prvenstvo zapustil kot prvak ali pa poraženec v finalu, pri tem sploh ne igra vloge. Vseeno je, saj se je argentinski strateg odločil, da se bo v nogometni karieri prepustil še drugim izzivom.

Nemce bo poskušal premagati na drugačen način, kot so se tega lotili Brazilci in doživeli katastrofo. "Moramo ostati zbrani, zapirati prostor, nikakor pa jim ne dovoliti, da pridejo do žoge na poceni način," je 59-letni Argentinec našteval nujnosti, brez katerih se bodo sanje o svetovnem naslovu hitro razblinile.

Ne preseneča ga, da imajo Nemci tako veliko naslovov

Nad igro Nemcev je navdušen, še bolj nad njihovo disciplino, s kateri silijo tekmeca k porazu. "Žoga pri njih potuje zelo hitro, vedno se išče prost igralec med linijama. Morali bomo odigrati popolno tekmo, če želimo osvojiti naslov. Nemčija je vedno zelo močna v fizičnem in taktičnem smislu. Zato ne preseneča, da ima poleg Brazilije in Italije največ svetovnih naslovov," se zaveda moči elfa, ki na tem prvenstvu še ni izgubil. Še največ težav so mu povzročili afriški predstavniki. Z Gano je remiziral 2:2, Alžirija pa se je hrabro upirala vse do 120. minute, ko je zaudarjalo po 11-metrovkah. Zanimiva je tudi zgodba Argentine, ki na tem prvenstvu vedno zmaguje z najbolj tesno prednostjo (v skupini je zmagala z 2:1, 1:0 in 3:2), v izločilnem delu pa je ohranilo navado ter evropski oviri stežka preskočila z 1:0. V polfinalu je v šahovski bitki izločila Nizozemsko, najbolj pa navdušuje njena obramba, saj na zadnjih treh tekmah, ko se je odločalo o napredovanju, sploh ni prejela zadetka.

Bo Angel Di Maria nared?

Glavna neznanka dneva je, ali bo Angel Di Maria vendarle nared za srečanje. Poraja se tudi vprašanje, ali bi lahko Sergio Agüero zaigral od prve minute. V tem primeru bi se na klop preselil Ezequiel Lavezzi.

Kapetan Lionel Messi komaj čaka na začetek srečanja, zaradi katerega je v Rio de Janeiro prihrumelo okrog 100.000 argentinskih navijačev. "Čaka me najbolj pomembna tekma za Argentino v mojem življenju. Lahko postanemo svetovni prvaki. Naši navijači so nas ponesli do finala. A sanje se še niso končale. Gremo po naslov! Pripravljeni smo na to," sporoča strelec štirih zadetkov in prvo orožje argentinske reprezentance, ki ga bo zagotovo čakalo presenečenje v vrstah nemške obrambe. Ali bo prijetno ali neprijetno, bo odvisno predvsem od Messija samega. Ko je v polni formi, je praktično neustavljiv ...

Dvoboj se bo na štadionu Maracana začel ob 21. uri.

Ne spreglejte