Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
22.49

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

6

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Leicester City Borussia Dortmund Monaco Barcelona Juventus Bayern München Real Madrid UEFA liga prvakov

Sreda, 19. 4. 2017, 22.49

1 leto

Četrtfinale lige prvakov, povratne tekme

Čudeža ni bilo: jekleni Juventus brez prejetega zadetka izločil Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

6

Gonzalo Higuain Juventus Barcelona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Znani so vsi polfinalisti lige prvakov. Madridskima kluboma Realu in Atleticu sta se v sredo pridružila še Juventus in Monaco. Torinčani so na Camp Nouu zlahka zadržali visoko prednost  (0:0), Monaco pa je tudi na drugi tekmi premagal dortmundsko Borussio (3:1).  

Barcelona je pred domačimi gledalci lovila tri zadetke zaostanka in upala na nov čudež. A Juventus se ni dal in brez težav zadržal visoko prednost, ki so ji je priigral na prvi tekmi. Katalonci so bili sicer podjetnejši in bolj nevarni, a žogo ni hotela v mrežo. Španski prvak je proti vratom Gianluigija Buffona sprožil 17 strelov, a le eden je šel v okvir vrat. Na koncu je ostalo pri 0:0 in med štiri najboljše se je uvrstila stara dama

Borussia povsem brez moči

Na drugi tekmi večera je Monaco še drugič premagal Borussio. Po 3:2 v Dortmundu je rumeno-črne premagal tudi doma (3:1) in se s skupnim izidom 6:3 zanesljivo uvrstil v polfinale.  Prvi zadetek za Monačane je dosegel kdo drug kot čudežni deček Kylian Mbappe, po enega pa sta dodala še Radamel Falcao in Valare Germain. Častni zadetek za slovo od Evrope je v vrstah gostov prispeval povratnik po poškodbi Marco Reus.

Žreb polfinalnih parov bo na sporedu v petek. Polfinala bosta na sporedu 2. oziroma 3. in 9. oziroma 10. maja.

Veliki finale bo 3. junija letos gostil Cardiff.

Hat-trick Ronalda za sedmi zaporedni polfinale

Real Madrid | Foto: Reuters Foto: Reuters Bayern je po petih letih prvič ostal brez polfinala lige prvakov, Real se je tam znašel še sedmič zapored! Evropski prvaki so napredovali po veliki drami, potem ko so Bayern, tokrat okrepljen s svojim najboljšim strelcem Robertom Lewandowskim, izločili šele po podaljšku.

Po avtogolu Sergia Ramosa so Nemci redni del dobili z 2:1 v podajšku pa z igralcem manj niso imeli možnosti. V 84. minuti je bil izključen Arturo Vidal. To je na koncu tudi prevesilo tehtnico v špansko korist, Ronaldo je namreč potem dosegel še dva gola, zdaj je že pri 100 zadetkih v ligi prvakov, za konec je rezervist Marco Asensio zadel še za 4:2.

Jan Oblak v polfinale praktično že po 26 minutah

Junak Atletica je bil Saul Niguez, ki je zadel v prvem polčasu. | Foto: Reuters Junak Atletica je bil Saul Niguez, ki je zadel v prvem polčasu. Foto: Reuters Atletico Jana Oblaka, ki je k Leicester Cityju prišel z vodstvom z 1:0, si je še drugi nastop v polfinalu v enem letu zagotovil praktično že v prvem polčasu, potem ko je do vodstva z 1:0 prišel po golu Saula Nigueza v 26. minuti. Takrat so angleški prvaki za napredovanje potrebovali kar tri gole, kar je bilo ob izjemno trdni obrambi Atletica praktično neverjetno.

V 61. minuti je za izenačenje na 1:1 sicer poskrbel Jamie Vardy, a to je bilo tudi vse in napredovanja se je veselil finalist lige prvakov iz prejšnje sezone Atletico.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme:

Sreda:
Barcelona : Juventus 0:0 /0:3/

Monaco : Borussia Dortmund 3:1 (2:0) /3:2/
Mbappe 3., Falcao 17., Germain 81.; Reus 48.

Torek:
Leicester City : Atletico Madrid 1:1 (0:1) /0:1/
Vardy 61.; Niguez 26.

Real Madrid : Bayern München 4:2* (4:2, 2:2, 1:2, 0:0) /2:1/
Ronaldo 75., 105. 110., Asensio 112.; Lewandowski 53./11m, Ramos 78./a.g.

* - po podaljških

/ / - izidi prvih tekem

Ne spreglejte