Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 4. 2017,
22.41

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

6

Natisni članek

noad UEFA liga prvakov Real Madrid Leicester City Bayern München Atletico Madrid Monaco Borussia Dortmund Juventus Barcelona Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 12. 4. 2017, 22.41

12 mesecev

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme

Ronaldo potopil Bayern, Atletico izkoristil darilo sodnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,73

6

Real Madrid Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madridski Real je na prvi tekmi derbija četrtfinala lige prvakov v Münchnu po preobratu z 2:1 premagal Bayern, Atletico Jana Oblaka je bil doma z 1:0 boljši od Leicester Cityja, na tretjem sredinem obračunu pa je Monaco v Dortmundu s 3:2 presenetil še vedno šokirano Borussio.  

Bayern je obračun z Realom začel brez poškodovanega prvega strelca Roberta Lewandowskega, ki mu zdravniška služba ni prižgala zelene luči, vseeno pa se njegova odstotnost na začetku srečanja ni poznala. Bavarci so v 25. minuti po podaji iz kota povedli prek Artura Vidala, prednost Bayerna pa bi bila lahko še višja, če bi Čilenec ob izteku prvega dela zadel še enajstmetrovko. A je ni, streljal je močno, a visoko prek vrat Keylorja Navasa.

Neverjetni Ronaldo storil vse sam

Kazen je sledila že na začetku drugega polčasa, ko je ostro podajo Daniela Carvajala iz težkega položaja v zadetek pretvoril Cristiano Ronaldo. Portugalec je v 61. minuti poskrbel, da je bil izključen Javi Martinez, 15 minut kasneje pa je še drugič premagal odličnega Manuela Neuerja. Ronaldo je z novima dvema zadetkoma postal prvi nogometaš, ki je v evropskih klubskih tekmovanjih dosegel sto zadetkov.

V Angliji bo še vroče

Antoine Griezmann je Atleticu prinesel zmago, a na povratni tekmi bo še zanimivo. | Foto: Reuters Antoine Griezmann je Atleticu prinesel zmago, a na povratni tekmi bo še zanimivo. Foto: Reuters Zaslužene zmage so se veselil tudi pri Atleticu Jana Oblaka. Madridčani so takoj zavladali na igrišču in povsem zasenčili goste iz Anglije, povedli pa so na malce sumljiv način, saj je bil prekršek nad Antoinom Griezmannom storjen zunaj kazenskega prostora. Švedski sodnik je vseeno pokazal na belo točko, darilo je odprtih rok sprejel kar Francoz sam in domačim zagotovil zmago pred domačimi gledalci.

Že zdaj je jasno, da v tem paru ni še prav nič odločenega, v Angliji bo še vroče.

Borussia v (pre)težkem položaju

Na prvi sredini tekmi je Monaco premagal Borussio, ki je v torek doživela bombni napad. Domači so pričakovano začeli v krču, to pa so gostje znali kaznovati in že v prvem polčasu povedli z 2:0. Na koncu se je tekma na štadionu BVB končala s 3:2 v prid gostov, v vrstah katerih je ponovno blestel komaj 18-letni francoski čudežni deček Kylian Mbappe.



Barcelona je doživela še en boleč udarec v nekaj dneh

Takole se je zadetka v mreži Barcelone veselil as Juventusa Paulo Dybala. | Foto: Reuters Takole se je zadetka v mreži Barcelone veselil as Juventusa Paulo Dybala. Foto: Reuters

Medtem ko je bilo v Dortmundu zelo pestro ob igrišču, se je v Torinu k sreči dogajalo samo na nogometni zelenici štadiona Juventusa.

Italijanski prvak je v ponovitvi finala lige prvakov iz leta 2015, ki ga je izgubil z 0:3, Barceloni vrnil z enako mero in zmagal s 3:0. Že v prvi polovici prvega polčasa je za Juventus dvakrat zadel mladi argentinski as Paulo Dybala. Na začetku drugega dela igre je končni izid postavil domači branilec Giorgio Chiellini.

Barcelona je po sobotnem prvenstvenem porazu v Malagi (0:2) tako v nekaj dneh doživela še en hud udarec in je blizu izpada iz Evrope, a je kljub vsemu treba počakati še na povratno tekmo v Barceloni. Spomnimo, Katalonci so v osmini finala proti PSG v Parizu prvo tekmo izgubili z 0:4, nato pa pred domačimi navijači zmagali s 6:1 in napredovali.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:

Torek:
Juventus : Barcelona 3:0 (2:0)
Dybala 7., 22., Chiellini 55.

Sreda:
Borussia Dortmund : Monaco 2:3 (0:2)
Dembele 57., Kagawa 84.; Mbappe 19., 79., Bender 35./a.g.

Atletico Madrid : Leicester City 1:0 (1:0)
Griezmann 27./11-m.

Bayern München : Real Madrid 1:2 (1:0)
Vidal 25.; Ronaldo 47., 77.; R.K.: Martinez 61./Bayern

Ne spreglejte