Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
19. 4. 2017,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,10

9

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Arturo Vidal Zinedine Zidane Carlo Ancelotti Bayern Real Madrid Viktor Kassai UEFA liga prvakov

Sreda, 19. 4. 2017, 4.00

1 leto

Po tekmi v Madridu

Pri Bayernu ogorčeni: Taka kraja se v ligi prvakov ne bi smela zgoditi #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,10

9

Real Madrid Bayern | Foto Reuters

Foto: Reuters

Aktualni prvak lige prvakov Real je naredil nov velik korak pri uresničitvi zastavljenega velikaga cilja, da bi mu kot prvemu v tem elitnemu tekmovanju uspelo ubraniti naslov. Galaktiki so na povratni četrtfinalni tekmi po podaljšku strli (4:2) spet številčno oslabljeni Bayern in se kot prvi v zgodovini še sedmič zapored uvrstili v polfinale lige prvakov. Če so Madridčani po koncu tekme skakali od sreče, pa so jezni Nemci s prstom kazali na sodnika.

Nemški prvak se je na Santiago Bernabeu odpravil ''okrepljen'' s povratnikom po poškodbi Robertom Lewandowskim in z jasnim ciljem, da izničijo prednost Reala (1:2) s prve tekme in se uvrstijo med štiri najboljše. Po napaki kapetana Reala Sergia Ramosa, ki si je zabil avtogol, so Bavarci povedli z 2:1, a že nekaj minut pozneje jim je veselje izginilo z obrazov.

Za navidez povsem pravilno posredovanje Artura Vidala je glavni sodnik tega ostro kaznoval in mu pokazal še drugo rumeno opozorilo, Bavarci pa so tako kot v Münchnu tekmo končali številčno oslabljeni.

Oslabljeni Bavarci v podaljšku nemočni

Do konca rednega dela nismo več videli zadetkov, so pa zato baletniki svojo premoč kronali v podaljšku in na koncu zanesljivo slavili. V 105. minuti je svoj drugi zadetek zadetek dosegel Ronaldo, pet minut kasneje je po izjemnem prodoru Marcela zadel še za 3:2, končnih 4:2 pa postavil rezervist Marco Asensio.

Zidane: Nikoli ne govorim o sodnikih

Zinedine Zidane | Foto: Reuters Zinedine Zidane Foto: Reuters Real je s skupnim izidom kar 6:3 izločil Bayern in se še rekordnih sedmič zapored uvrstil v polfinale lige prvakov.

''Zelo smo veseli, saj smo premagali morda najboljšo ekipo v Evropi. Na dveh tekmah smo bili boljši in menim, da smo si zaslužili uvrstitev v polfinale,'' je v intervjuju za Canal Plus povedal trener Reala Zinedine Zidane.

Na povratni tekmi titanov na Santiagu Bernabeu je pravico delil madžarski sodnik Viktor Kassai in skupaj s svojimi pomočniki ni blestel. Upravičeno so bili bolj jezni v taboru poražencev.

 ''Nikoli ne govorim o sodnikih. Ne glede na to, ali so sporne odločitve v našo korist ali škodo. Ronaldo je dosegel dva zadetka iz prepovedanega položaja? Se zgodi,'' se je Francoz požvižgal na odločitve Madžara.

Napake madžarskega sodnika:

V škodo Bayerna:

Grob prekršek Casemira nad Robbnom - ni dobil drugega rumenega kartona


Pravilno posredovanje Vidala, a … – dobil je drugi rumeni karton

Zadetek Ronalda za 2:2 iz prepovedanega položaja – ni bil dosojen

Zadetek Ronalda za 3:2 iz prepovedanega položaja – ni bil dosojen

 

Pique pljunil v lastno skledo

Tekmo med Realom in Bayernom si je, kot kaže, ogledal tudi branilec Barcelone Gerard Pique, ki tako kot večina ni bil navdušen nad sojenjem na Santiagu Bernabeu. Čeprav ima Katalonec vedno kaj za pripomniti osovraženemu Realu, je tokrat cinično ostal brez besed.

Omenimo še, da se je Barcelona morda še na bolj škandalozen način uvrstila četrtfinale lige prvakov, potem ko je pred domačimi gledalci s 6:1 premagal PSG in nadoknadila štiri zadetke zaostanka. Takrat je tekmo sodil Nemec Deniz Aytekin.

Na tisto tekmo je Piqeuja spomnil tudi Ramos: ''Nisem presenečen, da se je tako odzval, a kot kaže ima zelo kratek spomin. Naj si še enkrat pogledat tekmo s PSG in naj potem komentira sojenje. Spoštujem vsako mnenje, resnica pa je, da si sodnik enkrat da, drugič vzame.''

Je Real napredoval s pomočjo madžarskih sodnikov?

  • Da.
    79,66 %
    1042 glasov
  • Ne.
    20,34 %
    266 glasov
Oddanih 1308 glasov

Ancelotti: Madžar ni bil dorasel nalogi

Madžar je razjezil tudi prekaljenega mačka Carl Ancelottija kot tudi Francka Riberyja. ''Eno leto trdega dela je šlo v nič. Hvala, sodnik. Bravo!'' je cinično svojo jezo z javnostjo na Instagramu delil francoski zvezdnik. | Foto: Reuters Madžar je razjezil tudi prekaljenega mačka Carl Ancelottija kot tudi Francka Riberyja. ''Eno leto trdega dela je šlo v nič. Hvala, sodnik. Bravo!'' je cinično svojo jezo z javnostjo na Instagramu delil francoski zvezdnik. Foto: Reuters Ravno nasprotno je bilo pri gostujočem trenerju Carlu Ancelottiju, ki ni skrival velikega razočaranja: ''Igrali smo skoraj popolno tekmo. Igrali smo z igralci, ki niso bili stoodstono pripravljeni, a dali so vse od sebe, za kar jim lahko le čestitam. Ponosen sem nanje,'' je pohvalil svoje izbrance italijanski trener, nato pa se je ozrl proti madžarskemu sodniku.

''Pri rezultatu 2:1 smo imeli vse pod nadzorom, potem pa se je zgodilo, kar se je (op. p. izključitev Vidala). Dvomim, da je Real favoriziran pri sodnikih, Madžar pač ni bil dorasel nalogi. Napak je bilo odločno preveč. Nikoli nisem zagovarjal tehnologije v nogometu, a počasi bom začel verjeti nasprotno. Na dveh tekmah smo ostali z enim manj na igrišču, v Madridu povsem nezasluženo,'' je bruhal ogenj Ancelotti, ki je, vsaj kar se tiče Evrope, v primerjavi s svojim predhodnikom Pepom Guardiolo naredil korak nazaj. Katalonec se je v treh sezonah na Bavarskem trikrat uvrstil v polfinale.

Arturo Vidal ni mogel verjeti svojim očem. Nekaj minut pred njim je drugi rumeni karton za pravi prekršek nad Robbnom ušel Casemiru. | Foto: Reuters Arturo Vidal ni mogel verjeti svojim očem. Nekaj minut pred njim je drugi rumeni karton za pravi prekršek nad Robbnom ušel Casemiru. Foto: Reuters

''To se ne bi smelo dogajati v ligi prvakov''

Še bolj kot trener Bayerna je bil razjarjen izključeni Čilenec: ''To, da se taka kraja zgodi na tako pomembni tekmi, je povsem nezaslišano. Dva dosežena zadetka iz prepovedanega položaja, Casemiro bi moral videti rdeče pred mano, a si je sodnik premislil. Pri meni je takoj vedel, kaj bo pokazal, čeprav sem povsem na pravilen način zadel žogo. Razočaran sem, sodnik nas je stal polfinala, take napake se ne bi smele dogajati v ligi prvakov,'' je za ADNradio povedal Vidal.

Odjeknila nova stotica, a Ronaldo ima le eno željo

Če odmislimo vso dramo okoli sodnikov, je Ronaldo s svojim 46. hat-trickom v karieri postavil nov izjemni mejnik. Pred tednom dni je postal prvi, ki mu je v evropskih klubskih tekmovanjih uspelo zadeti 100 zadetkov, z novimi tremi pa je isto številko dosegel še v ligi prvakov.

''Nehajte mi že žvižgati. Vedno dam vse od sebe. Delam trdo in delam vse  z namenom, da pomagam Realu do dobrih rezultatov,'' je v intervjuju za Anteno 3 svoje navijače okrcal portugalski zvezdnik.

Ta je dodal, da je Real tisti, ki si je bolj zaslužil napredovanja: ''Vedeli smo, da bo težko, saj je Bayern izjemna ekipa. A Real je vendarle Real. Bili smo boljši, brez dvoma. Zadeti šest zadetkov taki ekipi ni lahko, zato sem prepričan, da smo mi tisti, ki smo si zaslužili napredovanja,'' je še povedal Ronaldo.

Ne spreglejte