Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
14. 3. 2017,
17.41

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,10

7

Natisni članek

Deniz Aytekin UEFA liga prvakov Barcelona PSG Aleksander Čeferin UEFA

Torek, 14. 3. 2017, 17.41

1 leto

Čudež Barcelone še vedno buri duhove: predsednik PSG pisal Čeferinu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,10

7

Nasser Al-Khelaifi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Francoski prvak PSG, ki je prejšnjo sredo na Camp Nouu v Barceloni senzacionalno zapravil štiri zadetke prednosti in se poslovil v osmini finala lige prvakov, se z razpletom še vedno ni sprijaznil. Čeprav so nogometaši PSG po tekmi poudarjali, da so v prvi vrsti sami krivi za izpad, se mnogi sprašujejo, tudi PSG, kaj bi se zgodilo, če bi nemški sodnik Deniz Aytekin sodil tako, kot bi moral. Storil je namreč ogromno napak, vse v škodo Francozov.

Barceloni je pretekli teden uspelo nekaj, kar do zdaj v ligi prvakov ni uspelo še nobeni ekipi. Po izgubljenem položaju, ko je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Parizu izgubila s kar 0:4, je na povratni tekmi pred domačimi gledalci na Camp Nouu v zadnjih sedmih minutah dosegla tri zadetke in se z rezultatom 6:1 (skupno 6:5) uvrstila med najboljših osem.

Čeprav je vse zvenelo zelo pravljično, pa je na vse skupaj črno luč vrglo katastrofalno sojenje Nemca Aytekina. Napravil je številne napake v škodo Parižanov, zato ne čudi, da je na sedež Uefe prispelo pismo za predsednika Aleksandra Čeferina, v katerem so razložene in analizirane vse Nemčeve napake. Priložen je bil tudi videoposnetek z vsemi sumljivimi odločitvami – teh je kar osem.

Kaj bi se zgodilo, če bi sodnik na takšen način ''okradel'' Barcelono?

  • Definitvno bi ponovili tekmo.
    33,84 %
    425 glasov
  • Nič. Sodnik enkrat da, drugič vzame.
    66,16 %
    831 glasov
Oddanih 1256 glasov

Izpostavili so kar osem domnevnih napak:

1. napaka: Igra z roko Mascherana, ko je bilo še 0:0. Sodnik ni piskal ničesar.

2. napaka: V prvem polčasu pri izidu 2:0 je Pique podrl Cavanija. Španec bi po mnenju Parižanov moral dobiti še eno rumeno opozorilo in tako tudi rdečega. Sodnik ga ni dosodil. 

3. napaka: Prekršek nad Neymarjem in enajstmetrovka. PSG je prepričan, da je Brazilec sam poskočil in se zvalil čez branilca Munierja, ki mu je pred tem spodrsnilo in je bil na vseh štirih.

4. napaka: Dve minuti kasneje po zadetku PSG na 1:3 je Neymar izgubil živce in storil grd prekršek nad Marquinhosom. 

5. napaka: Prvi samostojen padec Suareza v kazenskem prostoru Parižanov. Tega je sodnik označil za simuliranje in mu dal rumeni karton. Tukaj PSG očita sodniku, da bi se moral iz te poteze Urugvajca naučiti, da je Suarez simulant. 

6. napaka: Igra z roko Piqueja, a sodnik spet ni sodil ničesar. To se sicer ni zgodilo v kazenskem prostoru, zato ne bi šlo za enajstmetrovko, bi pa imeli gostje prosti strel iz zelo ugodnega položaja. 

7. napaka: Gre za akcijo, ko je di Maria pri rezultatu 3:1 sam stekel v protinapad, tik pred strelom pa ga je z nogo rahlo zadel Mascherano. Za to potezo bi moral nogometaš prejeti rdeči karton, PSG pa bi imel še strel z bele točko. Sodniška piščalka je spet ostala nema. 

8. napaka: Enajstmetrovka, ki jo je izsilil Suarez. Urugvajec je padel sam od sebe in prevarala sodnika, ki je dosodil enajstmetrovko. Barcelona je takrat povedla s 5:1.

PSG se z dopisom noče opravičevati za poraz, pač pa želi od Uefe, da prizna, da je storila napako, ko je za tako tekmo sojenje zaupala sodniku, ki ni bil dorasel nalogi. Se bo Uefa na čelu s Čeferinom odzvala na očitke Parižanov? 

Ne spreglejte