Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
9. 3. 2017,
10.53

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

UEFA liga prvakov Barcelona PSG Unai Emery Marco Verratti

Četrtek, 9. 3. 2017, 10.53

12 mesecev

Odmevi iz tabora PSG po nepozabni povratni tekmi osmine finala lige prvakov na Camp Nouu

Zapravili nemogoče: pri PSG se kar tresejo od jeze, a ne zaradi sodnikov

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Unai Emery | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na eni strani veselje, rajanje in neizmerna sreča, na drugi pa solze, začudenost in velika žalost. Drugo velja za nogometašaePSG, ki so v zadnjih minutah povratnega srečanja osmine finala lige prvakov zapravili nemogoče in Barceloni dovolili preobrat, ki ga do zdaj v ligi prvakov še nismo videli.

Potem ko so Parižani v Barcelono prišli zelo samozavestni in z veliko prednostjo štirih zadetkov (4:0), ki so si jih priigrali pred tremi tedni na Parku princev, so v zadnjih sedmih minutah na kultnem Camp Nouu prejeli tri zadetke in s porazom 1:6 izpadli iz lige prvakov.

"V zadnjih minutah smo zapravili vse, za kar smo tako trdo garali. Ne morem razložiti, kaj se je zgodilo, a Barcelona je šla na vse ali nič in dobila vse," je po tekmi povedal trener ekipe, ki je prva v zgodovini lige prvakov zapravila prednost štirih zadetkov.

Upajo, da se bodo iz tega kaj naučili

Unai Emery je dodal: "Vse smo imeli v svojih rokah, a tekme nismo znali pripeljati do konca. Vse sodniške odločitve so bile naklonjene Barceloni, a v ključnih trenutkih bi vseeno morali pokazati več. Imeli smo izjemno priložnost za znižanje izida na 2:3, a Cavani ni zadel. Za nas je to tragedija, iz katere se moramo nekaj naučiti."

Čeprav španski trener na klopi francoskega prvaka v nasprotju s trenerjem Arsenala Arsenom Wengerjem ni neposredno krivil sodnikov, nekaj odločitev nemškega sodnika Deniza Aytekina res bode v oči.

Sporne sodniške odločitve:

Roka Javierja Mascherana, po kateri ni bilo enajstmetrovke:

 

Prekršek nad Neymarjem, ki je iskal stik – enajstmetrovka za 3:0:

Prekršek nad Angelom di Mario  – ni bilo enajstmetrovke in rdečega kartona:

Čeprav se na posneteku ne vidi, da bi se Javier Mascherano dotaknil rojaka, je nogometaš Barcelone po tekmi dejal: "Naredil sem prekršek nad di Mariom, a mislim, da to ni odločalo o končnem zmagovalcu."

Prekršek nad Luisom Suarezom – enajstmetrovka za 5:1:

Je sodnik pomagal Barceloni do neverjetnega preobrata?

  • Ne, sodnik ni vplival na potek tekme.
    24,34 %
    408 glasov
  • Da. Škoda, ko vidiš te odločitve, preobrat izgubi svojo vrednost.
    75,66 %
    1268 glasov
Oddanih 1676 glasov

"Nismo vredni dresa PSG"

Thomas Meunier | Foto: Getty Images Foto: Getty Images V slogu pravega športnika je častno poraz v intervjuju za L'Equipe priznal tudi belgijski branilec Thomas Meunier, ki ga je na začetku druge polčasa prelisičil Neymar in izsilil enajstmetrovko. Vseeno o sodnikih ni rekel niti besede. "Pri 3:1 smo imeli dve priložnosti ene na ena z vratarjem, a ju nismo izkoristili. V nadaljevanju smo povsem popustili in delali velikanske napake. Nismo vedeli, kaj bi z žogo, smešno, za izpad lahko krivimo le sebe. Način, kako nam je Barcelona dajala zadetke, je res neverjeten tega si ne bi smeli dovoliti."

"Po tekmi je bilo v slačilnici kot na pogrebu. Še zdaj ne morem verjeti, da se je to zgodilo. Nismo vredni tega, da nosimo dres PSG," je bil po tekmi nase in na soigralce jezen mladi Belgijec.

Italijana potegnili za nos, Neymar poskrbel za delirij

Marco Verratti: "Igralci Barcelone so mi dejali, da je konec." | Foto: Getty Images Marco Verratti: "Igralci Barcelone so mi dejali, da je konec." Foto: Getty Images

Barcelona je v prvem polčasu povsem zasenčila PSG in tudi z nekaj sreče dosegla dva zadetka. V drugem polčasu so Parižani pokazali boljšo predstavo in po zadetku Edinsona Cavanija za znižanje na 1:3 ni nihče več verjel, da se lahko Katalonci še vrnejo.

A so se. V 88. minuti je neverjeten zadetek s prostega strela dosegel Neymar, tri minute kasneje je izkoristil še enajstmetrovko, ki jo je izsilil Luis Suarez, za delirij na Camp Nouu pa je v peti minuti sodnikovega podaljška poskrbel rezervist Roberto. Podal mu je veliki junak sanjskega preobrata Neymar.

"Tega ne bom nikoli pozabil"

"Po zadetku Cavanija (za 1:3) sem govoril z igralci Barcelone in dejali so mi, da je konec. Potem pa ta zaključek. Trije zadetki v zadnjih sedmih minutah. Ne morem razložiti, to je nogomet. To je tekma, ki je ne bom nikoli pozabil, upam, da bo to dobra lekcija za vse," je za L'Equipe spregovoril Marco Verratti in čestital Barceloni.

"Barcelona je napredovala povsem zasluženo. Težko je bilo igrati, zelo so pritiskali na nas in nismo mogli razviti svoje igre. Pred nami so težki časi, a moramo dvigniti glave. Moramo biti možje. Visokega poraza nismo doživeli zaradi sodnika, pač pa v prvi vrsti zaradi nas samih," je dodal italijanski vezist v vrstah Parižanov, ki se bo poleti, tako se vsaj govori, preselil na Camp Nou.

Za predsednika PSG Nasserja Al Khelaifija nekaj pomeni le uspeh v Evropi. Počakati bo moral vsaj še eno leto. | Foto: Getty Images Za predsednika PSG Nasserja Al Khelaifija nekaj pomeni le uspeh v Evropi. Počakati bo moral vsaj še eno leto. Foto: Getty Images

Pod Katarci se tako hitro še niso poslovili

Po nepričakovanem izpadu iz lige prvakov je bil jezen tudi predsednik PSG Nasser Al Khelaifi. Za PSG je to najhitrejši izpad iz lige prvakov, odkar so ga leta 2011 prevzeli Katarci.

"Ni opravičila. Po visoki zmagi v Parizu je težko sprejeti, da smo izpadli. V nogometu očitno res ni nobenega zagotovila, a to, da smo prejeli tri zadetke ob koncu tekme, bo težko požreti," je dejal predsednik PSG, ki je veliko vložil v ekipo, za zdaj pa v Evropi še ni dosegel uspehov. 

Ne spreglejte