Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 3. 2017,
10.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Arsene Wenger Arsenal Bayern UEFA liga prvakov

Sreda, 8. 3. 2017, 10.30

1 leto

Trener Arsenala po izpadu iz Evrope

Wenger je bil besen kot ris: "To je škandalozno"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Arsene Wenger | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger je težko sprejel nov visok poraz proti Bayernu (1:5), s katerim so se topničarji že sedmič zapored od Evrope poslovili v osmini finala lige prvakov. Razjezilo ga je več odločitev sodnika, ki so vplivale na potek srečanja.

V Londonu se je v torek pisala zgodovina, saj je bila to najverjetneje zadnja evropska tekma, na kateri je Arsene Wenger vodil Arsenal. V zadnjih letih je pozabil na osvajanje pomembnejših lovorik, iz tedna v teden pa je več navijačev, ki ne skrivajo želje, da bi izkušeni Francoz zapustil klub in odgovorno mesto na vročem stolčku predal komu drugemu.

Usodna 55. minuta

Wenger je trener Arsenala že 21 let. Usoda je hotela, da se je v osmini finala pomeril z Bayernom, s katerim je izpadel že tretjič v zadnjih petih evropskih sezonah. Po visokem porazu na Bavarskem (1:5) je nogometna javnost angleškemu klubu pripisovala le še simbolične možnosti za napredovanje. Wenger si je želel, da bi na povratni tekmi zaigrali odločno in namučili nemškega prvaka.

Sanje o čudežnem napredovanju Arsenela so se razblinile po rdečem kartonu, ki ga je prejel francoski reprezentant Laurent Koscielny. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sanje o čudežnem napredovanju Arsenela so se razblinile po rdečem kartonu, ki ga je prejel francoski reprezentant Laurent Koscielny. Foto: Guliverimage/Getty Images

Bil je na dobri poti, da zadovolji privržence. Njegovi izbranci so dobili prvi polčas z 1:0, po izenačenju Bayerna, ki je v 55. minuti izkoristil strel z bele točke in imel zaradi izključitve Laurenta Koscielnyja na igrišču igralca več, pa se je začel potop Arsenala. Bavarci so z lahkoto napolnili mrežo Davida Ospine in v Londonu proslavljali visoko zmago s 5:1.

Kaj vse je očital Grku?

Francoz je bil po srečanju besen kot ris, krivdo za ponoven neuspeh pa je zvalil na pleča grškega sodnika Tasosa Sidiropoulosa. "Jezen sem in ogorčen. To je nepredstavljivo in škandalozno," so ga spravile v slabo voljo sporne odločitve, ki so po njegovem mnenju pomagale Bayernu do preobrata in prepričljive zmage v Londonu.

Med tekmo je marsikaj pripomnil četrtemu sodniku. | Foto: Reuters Med tekmo je marsikaj pripomnil četrtemu sodniku. Foto: Reuters

Najbolj ga je zmotil rdeči karton, ki ga je prejel kapetan Koscielny. Glavni sodnik mu je najprej za prekršek nad Robertom Lewandowskim pokazal rumeni karton, nato pa hitro še enega, tako da je moral Francoz predčasno z igrišča.

"Kot prvo to sploh ni bil prekršek za najstrožjo kazen, kot drugo je bil Lewandowski v nedovoljenem položaju, kot tretje pa je Koscielny prejel rdeči karton, ki je dokončno pokončal naše upanje," je očital grškemu delivcu pravice, da je priskočil na pomoč Bayernu.

Je napočil čas za novega trenerja Arsenala?

  • Ne, Arsene Wenger mora ostati
    31,76 %
    47 glasov
  • Da
    68,24 %
    101 glasov
Oddanih 148 glasov

Kazenski udarec za Arsenal v prvem polčasu?

"Bayern je dobra ekipa, o tem ni dvoma, na tej tekmi pa se je lahko le zahvalil sodnikom za odločitve, ki so šle v njegovo prid. Težko je, ko je rezultat 1:1 in imaš igralca manj, za napredovanje pa moraš doseči še štiri zadetke proti tako kakovostnemu tekmecu, kot je Bayern. To je neodgovorno od sodnika," je 67-letni strokovnjak kritiziral sojenje.

Skupina navijačev Arsenala pred srečanjem ni skrivala želje, da vodstvo kluba z Wengerjem po koncu sezone 2016/17 ne podaljša sodelovanja. | Foto: Reuters Skupina navijačev Arsenala pred srečanjem ni skrivala želje, da vodstvo kluba z Wengerjem po koncu sezone 2016/17 ne podaljša sodelovanja. Foto: Reuters

Grku je zameril tudi nedosojeni kazenski udarec za topničarje v prvem polčasu, ko je pri vodstvu topničarjev z 1:0 v kazenskem prostoru Bayerna padel Theo Walcott, strelec prvega gola na tekmi. "Nad njim je bil storjen prekršek za 11-metrovko. Preverite v posnetku," je besnel Wenger.

Če bi takrat sodnik pokazal na belo točko, bi Arsenal morda odšel na premor med polčasoma z vodstvom z 2:0 in bil še v igri za čudežno napredovanje. Tako pa je ostalo pri 1:0, v 55. minuti, ko so gostitelji ostali brez prvega obrambnega stebra in hkrati prejeli zadetek za 1:1, pa je bilo sanj o neverjetnem preobratu v Londonu konec.

Na štadionu Emirates na srečanju med Arsenalom in Bayernom ni manjkalo sporočil navijačev, da se je čas Arsena Wengerja na trenerskem položaju topničarjev iztekel. | Foto: Reuters Na štadionu Emirates na srečanju med Arsenalom in Bayernom ni manjkalo sporočil navijačev, da se je čas Arsena Wengerja na trenerskem položaju topničarjev iztekel. Foto: Reuters

Zdaj čaka Arsenal zahtevna naloga v angleškem prvenstvu, kjer je trenutno na petem mestu, ki ne zagotavlja udeležbe v ligi prvakov.

Ne spreglejte