Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 4. 2017,
1.00

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Antoine Griezmann Saul Niguez Jamie Vardy Koke UEFA liga prvakov Leicester City Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Craig Shakespeare

Sreda, 19. 4. 2017, 1.00

12 mesecev

Odmevi po napredovanju Jana Oblaka in Atletica

Angleški prvak čestital Oblaku: Ni sramota izpasti proti Atleticu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Leicester Atletico | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometaši Atletica so se pod vodstvom Diega Simeoneja znova uvrstili med štiri najboljše v ligi prvakov. Še tretjič v zadnjih štirih letih! Remi v Leicestru (1:1), kjer so bili izpostavljeni napadalni igri angleških prvakov, jim je zagotovil napredovanje v polfinale. Jan Oblak ostaja v boju za evropsko krono.

''Spet smo polfinalisti lige prvakov. To je vse prej kot preprost dosežek. Če to narediš trikrat v štirih letih, je to nekaj neverjetnega,'' je po remiju na povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov med Leicester Cityjem in Atleticom (1:1) poudaril Koke. Zvezni igralec Atletica je od tako želenega evropskega naslova podobno kot njegovi soigralci oddaljen le še dva koraka.

Simeoneja prevzela čustva

Diego Simeone in Jamie Vardy v pogovoru po tekmi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Diego Simeone in Jamie Vardy v pogovoru po tekmi. Foto: Guliverimage/Getty Images Rdeče-beli so na Otoku ohranili prednost s prve tekme v Madridu (1:0) in se uvrstili v polfinale. ''Še enkrat več sem lahko zelo zadovoljen. Moji igralci so se izkazali. Namerili so se na zahtevnega tekmeca, ki se ni predal do zadnje sekunde. Odgovorili smo mu z zelo dobro igro v obrambi,'' se je Argentinec Diego Simeone razveselil napredovanja.

''Po tekmi so me prevzela čustva. Zelo sem ponosen na našo predstavo, hkrati pa se že veselim nadaljevanja sezone,'' trener Los Colchoneros že pogleduje proti polfinalu. Tekmeca bo izvedel na petkovem žrebu. Morda bo to mestni tekmec Real, ki je po podaljšku izločil Bayern.

Saul navdušen nad vzdušjem v Angliji

V Leicestru ni bilo podaljška. To je postalo jasno že v 26. minuti, ko je z glavo mrežo gostiteljev zatresel Saul Niguez. Izkoristil je podajo Filipeja Luisa in premagal Kasperja Schmeichela, ki podobno kot Jan Oblak v tej evropski sezoni ni prejel veliko zadetkov. To je bil šele četrti.

Kasper Schmeichel je bil premagan v 26. minuti, Saul Niguez pa je v tej sezoni na gostovanjih v ligi prvakov dosegel že tri zadetke. Več sta jih le Edinson Cavani in Robert Lewandowski. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kasper Schmeichel je bil premagan v 26. minuti, Saul Niguez pa je v tej sezoni na gostovanjih v ligi prvakov dosegel že tri zadetke. Več sta jih le Edinson Cavani in Robert Lewandowski. Foto: Guliverimage/Getty Images

''To, da je moj zadetek popeljal Atletico v polfinale, je nekaj prekrasnega. Upam, da bo v prihodnje še več takšnih trenutkov,'' je po tekmi dejal strelec zadetka za Atletico in se priklonil vzdušju na štadionu King Power. ''Leicester ima imenitne navijače, zlasti na njegovem štadionu. Kapo dol navijačem,'' je priznal, da je užival v tekmi. Poskrbel je tudi za zgodovinski stoti zadetek Atletica v ligi prvakov.

Trener pohvalil obrambno vrsto

Atletico je na tekmi brez kartonov naletel na zelo motiviranega tekmeca. Razmerje v kotih je bilo 7:1 za Leicester, streli na gol pa 22:6. | Foto: Guliverimage/Getty Images Atletico je na tekmi brez kartonov naletel na zelo motiviranega tekmeca. Razmerje v kotih je bilo 7:1 za Leicester, streli na gol pa 22:6. Foto: Guliverimage/Getty Images Mreža Jana Oblaka, proti kateremu je Leicester sprožil 22 strelov, a jih je obramba Atletica blokirala kar deset, se je zatresla le enkrat. V 61. minuti je angleški reprezentant Jamie Vardy izenačil na 1:1. Čeprav so domačim navijačem po tem zadetku zrasla krila in so pomislili na nov podvig, se je evropska pravljica lisic v krstni sezoni v ligi prvakov končala z izpadom v četrtfinalu. Ostalo je pri remiju.

''Vesel sem, da se je naša ekipa po izenačenju Leicester Cityja vrnila v tekmo. Domačini so pritiskali in želeli doseči še en zadetek. Kar so nato naredili Godin, Savić, Gabi, Gimenez, Lucas in preostali, je bilo nekaj izjemnega,'' je trener Simeone pohvalil izbrance, najbolj pa obrambno linijo, ki je stala pred Oblakom.

Škofjeločan je v tej sezoni branil na devetih evropskih tekmah, po žogo pa je moral v svojo mrežo le trikrat. Po Rostovu in Bayernu ga je premagal še nogometaš angleških prvakov.

Slovenski reprezentančni vratar je prejel šele tretji zadetek v tej evropski sezoni. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski reprezentančni vratar je prejel šele tretji zadetek v tej evropski sezoni. Foto: Guliverimage/Getty Images

Statistika je razkrila, da je Leicester v drugem polčasu proti vratom 24-letnega Slovenca udaril kar 16-krat, Atletico pa le enkrat. Gostje so v izdihljajih srečanja prek Angela Corree celo zapravili priložnost za zmago.

''Vedeli smo, da bo zahtevno. To je bila tekma leta za Leicester. Dobro so pritisnili na nas, zlasti po vstopu Ulloe, a smo se dobro branili,'' je priznal Antoine Griezmann, ki ga otoški mediji še vedno povezujejo s poletno selitvijo k Manchester Unitedu. Nekateri pri tem omenjajo tudi Oblaka.

Poškodbi Filipeja Luisa in Juanfrana

V slabšo voljo sta Simeoneja spravili le poškodbi Filipeja Luisa in Juanfrana, obeh bočnih branilcev. Oba sta zapustila igro v drugem polčasu. Brazilec, ki je na tekmi prispeval podajo za prvi zadetek, si je poškodoval kost v desni roki, Španec pa stegensko mišico na desni nogi. Po prvih ocenah poškodbi nista resnejši, tako da bosta oba prišla v poštev za polfinalni tekmi lige prvakov.

Shakespeare je ponosen

Trener angleških prvakov, ki jim je Atletico po izpadu zaželel veliko sreče v angleškem prvenstvu, je po dvoboju izžareval ponos. ''Ves klub, od navijačev pa do igralcev in lastnikov, je lahko ponosen. Ni sramota izpasti proti ekipi takšnega kalibra kot je Atletico. Žal smo zamudili idealen trenutek, ki se nam je ponujal po izenačenju Vardyja. Takrat smo hitro potrebovali še drugi gol. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili,'' je dejal Craig Shakespeare

Lisice v krstni evropski sezoni v ligi prvakov doma sploh niso izgubile. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lisice v krstni evropski sezoni v ligi prvakov doma sploh niso izgubile. Foto: Guliverimage/Getty Images

Z lisicami je izpadel pokončno in doma ohranil neporaženost v Evropi. Po štirih zaporednih zmagah se je z Atleticom razšel brez zmagovalca in ostal brez polfinala. Le en zadetek na dveh tekmah v mreži Oblaka je bil premalo za novo evropsko senzacijo ...

Ne spreglejte