Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
10.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Leo Štulac

Četrtek, 4. 4. 2013, 10.45

8 let

Leo Štulac: Ni vse v talentu, veliko je odrekanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Leo Štulac je eden izmed večjih talentov koprskega kluba, ki se prebijajo in začenjajo vse bolj uveljavljati. Visokih ambicij ne skriva, obenem pa se zaveda, da je treba znati izkoristiti talent.

Kako dobro delajo z mladimi nogometaši v Kopru, so že nekajkrat zaznali pri Mariboru, ki so že pred nekaj sezonami v svoje vrste zvabili nekaj nogometašev in z njimi osvajajo lovorike. Tudi Maks Barišič pri Catanii dokazuje to trditev, naslednji, ki velja za velik talent koprskega kluba, pa je Leo Štulac. Otrok Izole je že pri 16 letih debitiral za Luko Koper v slovenskem prvenstvu. Pri svojih letih še ni standarden član prve ekipe, vendar se mu ne mudi. "Mislim, da je le vprašanje časa, kdaj bom igral za prvo ekipo. Na treningih delam stoodstotno in vem, da se mi bo trdo delo povrnilo," je prepričan vezist, ki se odlično znajde tudi v ofenzivni vlogi.

Ambicij mu ne manjka, predvsem pa volje in želje, da jih izpolni. "Imam visoke ambicije. Seveda bi rad igral v tujini, tako kot si želi vsak mlad igralec. Kakšnih ponudb pa do zdaj, vsaj da bi vedel, nisem imel," pravi 18-letni igralec.

Mladinske šole pri večini slovenskih klubih delajo dobro, kar je vidno na več korakih. S tem se strinja tudi Leo. "Odvisno, kje. Mislim pa, da se povečini bolj ali manj dela dobro, saj je naša mladinska liga dobra. To se vidi tudi pri tem, da se mladinci dokaj hitro prilagodijo v članskih ekipah in brez težav igrajo v slovenski ligi," je povedal nogometaš, ki si želi v prihodnje postati član mlade izbrane vrste, ki jo vodi Tomaž Kavčič.

Pri uspehu nogometašev so potrebni predvsem odlična usmeritev, drznost in pristop. Tega mu več kot očitno ne primanjkuje. "Če povem po pravici, je pri nas veliko talentov, vendar ni vse v tem. Če kdo misli, da je dovolj le talent in bo mu že zaradi tega uspelo v nogometu, to ni tako. Dosti dela je potrebnega, tudi odrekanja in ko igralec enkrat verjame vase, potem lahko zaigra, kjer hoče," je z mislijo, ki bi se je morali držati mladi nogometaši, postregel Leo.

Ne spreglejte