Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 8. 2015,
20.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

evropski superpokal Barcelona Sevilla Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 11. 8. 2015, 20.09

8 let

Leo Messi blestel, trepetal in se naposled veselil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po nori tekmi, v kateri je padlo kar devet golov, je Barcelona v Tbilisiju po zmagi s 5:4 nad Sevillo po podaljških prišla do četrte lovorike v letošnjem letu.

Po evropskem, španskem državnem in pokalnem naslovu je Barcelona prišla še do četrte lovorike v letošnjem letu in je na dobri poti, da ponovi sanjsko leto 2009. Takrat je pod vodstvom Josepa Guardiole v klubske vitrine pospravila kar šest lovorik. Že prihodnji teden bodo Katalonci v španskem superpokalu lovili peti letošnji naslov, konec leta jih čaka še nastop na klubskem svetovnem prvenstvu.

Do petega evropskega superpokala, zmagala je še v letih 1992, 1997, 2009 in 2011, je Barcelona prišla z zmago nad Sevillo v nori tekmi v Tbilisiju.

Sevilla je po treh minutah igre že vodila, potem je Lionel Messi z dvema mojstrskima goloma s prostih strelov poskrbel za preobrat in vodstvo Kataloncev z 2:1.

Ko sta v zaključku prvega in na začetku drugega polčasa njihovo vodstvo na 4:1 povišala najprej Rafinha in potem še Luis Suarez, se je zdelo, da je vse odločeno, a ni bilo.

Najprej Jose Antonio Reyes v 57., potem Kevin Gameiro z enajstih metrov v 72. in naposled še rezervist Jevgenij Konopljanka v 81. minuti so poskrbeli za čudežni povratek Andaluzijcev v igro in izsilili podaljške.

V teh se je igra umirila in zdelo se je, da bodo zmagovalca tokratnega evropskega superpokala določile enajstmetrovke, potem pa je imel Messi pet minut pred koncem podaljškov na voljo prosti strel. S tega je nastreljal obrambo Seville, pa prišel do žoge in spet udaril. Vratar Seville je žogo odbil, do nje je prišel rezervist Pedro Rodriguez in zabil zadetek, vreden nove lovorike.

Barcelona na vrhu z Milanom, Dani Alves pa s Paolom Maldinijem

Barcelona se je s petim evropskim superpokalom na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju izenačila z Milanom, ki je zadnji evropski superpokal osvojil leta 2007. Prav poseben podvig je uspel tudi Brazilcu v vrstah Kataloncev, Daniju Alvesu. Tudi zanj, tri je osvojil z Barcelono, enega pa s Sevillo, je bil ta evropski superpokal četrti. S tem se je na vrhu najuspešnejših posameznikov izenačil z legendarnim nekdanjim branilcem Milana Paolom Maldinijem.

Ne spreglejte