Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 9. 2015,
10.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Zlatko Zahović ND Gorica NK Primorje NK Maribor NK Maribor Stipe Balajić Dalibor Filipović Milenko Ačimović

Četrtek, 10. 9. 2015, 10.05

3 leta, 7 mesecev

Legende za Mišo: Katanec bo vodil Zahovića, zlati proti vijolicam

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo se v novogoriškem Športnem parku obeta dobrodelni nogometni spektakel Legende za Mišo. Triletni deklici, ki bi rada shodila, bodo na pomoč priskočila znana nogometna imena. Vabljeni tudi vi!

Mesto vrtnic bodo v nedeljo, 13. septembra, obiskala znamenita imena slovenskega nogometa in se udeležila plemenitega nogometnega dogodka, dobrodelnega spektakla Legende za Mišo. V osrednji tekmi dneva se bodo pomerili nekdanji velikani slovenskega nogometa. Pred dobrim desetletjem so skupaj pisali zgodovino nogometa na sončni strani Alp, konec tedna pa se bodo pomerili na igrišču in se potegovali za prestižno zmago.

Predstavili se bodo nekdanji "zlati" reprezentanti, ki so pod vodstvom Srečka Katanca nastopili na dveh velikih tekmovanjih (SP 1998 in EP 2000), na drugi strani pa se jim bodo zoperstavili nekdanji "vijolični" asi NK Maribor, ki so pod taktirko Bojana Prašnikarja v nepozabni sezoni 1999/2000 nastopili v skupinskem delu lige prvakov. Ogromno akterjev, ki je imelo prste vmes pri najodmevnejših podvigih slovenske nogometne reprezentance, in neustrašnih vijoličnih bojevnikov se bo 15 let po največjih uspehih predstavilo občinstvu v Novi Gorici.

Katanec in Zahović po 13 letih ponovno skupaj

Starša Miše Prelog sta se organizacije spektakla Legende za Mišo lotila s pomočjo štirikratnih državnih prvakov ND Gorica. Z veseljem sporočata, da so svojo udeležbo potrdili velikani slovenskega nogometa, ki so pred leti skrbeli za ogromno navijaško evforijo.

Nekdanje reprezentante bo vodil aktualni slovenski selektor Srečko Katanec, ki je samostojno trenersko pot začel prav pri Gorici, na igrišču pa bodo dejavni njegovi "zlati varovanci" Zlatko Zahović, Milenko Ačimović, Sebastjan Cimirotić, Miran Pavlin, Mladen Rudonja, Milan Osterc, Saša Gajser, Spasoje Bulajić in drugi.

Branilca Amir Karić in Marinko Galić bosta deležna posebne časti, saj sta pred 15 leti branila tako barve NK Maribor kot tudi slovenske izbrane vrste. Tako se bosta prvič po tekmi na SP 2002 s Španijo v odnosu trener – igralec znašla Katanec in Zahović, kar bo še dodatno popestrilo nedeljsko popoldne v Novi Gorici.

Prišla bosta tudi Stipe Balajić in Dalibor Filipović

Barve vijolic bodo v nedeljo zastopali tudi Ante Šimundža, Marinko Šarkezi, Kliton Bozgo, Muamer Vugdalić, Simon Sešlar, Suad Fileković in drugi, iz Splita bosta prišla tudi nepozabni mariborski kapetan Stipe Balajić in napadalec Dalibor Filipović

Zaradi let in nekaj dodatnih kilogramov, ki nekdanje nogometne zvezdnike opozarjajo, da niso več rosno mladi, bo nedeljska tekma trajala nekoliko manj kot po navadi. Polčas bo dolg 30 minut, tako da bodo gledalci v mojstrovinah zlatih in vijoličnih uživali okroglo uro.

Vsak gledalec bo s plačano vstopnico prispeval delež, zbrana sredstva pa bodo namenjena stroškom za Mišine fizioterapije. Nogomet je vedno veljal za več kot le igro. Najbolj postranska stvar na svetu bo svoje plemenito poslanstvo širila tudi v nedeljo.

Zanimivi dogodek bo povezoval Denis Avdić, kot glasbeni gosti pa bodo gledalce zabavali Neisha, 6pack Čukur in skupina Primavera.

Ne spreglejte