Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
16. 8. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Damir Pekić Marinko Galić Kliton Bozgo NK Maribor NK Maribor

Sreda, 16. 8. 2017, 15.30

6 let, 6 mesecev

Anketa

Legende Maribora sanjajo o golu v izraelski mreži

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Danes ob 20.45 nogometaše Maribora čaka prva tekma play-offa za ligo prvakov. V Beršebi se bodo pomerili z izraelskim prvakom Hapoelom Be'er Shevo. Kaj pred prvo izmed dveh tekem proti izraelskemu prvaku, ki lahko Mariborčanom prineseta nov evropski podvig in dodobra napolnita klubsko blagajno, pravijo trije nogometaši, ki so v preteklosti v Ljudskem vrtu pustili globok pečat?

Kaj pred tekmo v Izraelu pravijo Kliton Bozgo, Damir Pekić in Marinko Galić? | Foto: Gregor Jamnik Kaj pred tekmo v Izraelu pravijo Kliton Bozgo, Damir Pekić in Marinko Galić? Foto: Gregor Jamnik

Vprašanja, ki smo jih zastavili:

  • Kaj pričakujete od današnje tekme v Izraelu?
  • Kakšen rezultat bi bil za Maribor dober?
  • Ste presenečeni nad rezultati Maribora, ki je poleti izgubil nekaj nosilcev igre?

Kliton Bozgo: Maribor je v Evropi pustil pečat, Izraelci se šele prebijajo

Kliton Bozgo | Foto: Matjaž Vertuš Foto: Matjaž Vertuš "Možnosti so 50 : 50. Maribor ima prednost v tem, ker ima več izkušenj. V zadnjem obdobju je kar trikrat igral v ligi Europa in enkrat tudi v ligi prvakov. Medtem ko si Izraelci šele utirajo evropsko pot, je Maribor v Evropi naredil že marsikaj. Podvig mu je uspel tudi letos, saj si je že zagotovil vsaj ligo Europa, seveda pa verjamem, da lahko spet pride tudi do lige prvakov."

"Če bo zadel v Izraelu, si bo Maribor priigral veliko prednost pred povratno tekmo. Pomembno je, da zatrese mrežo Hapoela. Tudi če ob tem izgubi z 1:2 ali 2:3, bo to dober rezultat. Že 1:1 pa bi bil seveda fantastičen rezultat in verjamem, da ga bodo Mariborčani tudi dosegli. Lahko tudi zmagajo, zakaj pa ne? Upam, da se to zgodi. Hkrati upam in si želim, da bi do dobrega rezultata v četrtek proti Marseillu prišli tudi Domžalčani. To bi bilo super za slovenski nogomet."

"Maribor je malce presenetil, saj je res, da je v novo sezono vstopil zelo oslabljen. Ostal je brez Milivoja Novakovića, ki je bil vodja napada, brez Dareta Vršiča, ki je bil najboljši posameznik moštva, in tudi brez Rodriga Defendija, ki je bil eden izmed nosilcev igre v obrambi. Kljub temu je prišel zelo daleč in bo morda prišel celo dlje, kar je le še en dokaz, da nezamenljivih ni. Dokler stoji trdno na realnih tleh in igra moštveno, lahko Maribor postori marsikaj. Upam, da bo to dokazal tudi v prihodnjih tednih."


Vse o tekmi Hapoel Be'er Sheva - Maribor:


Marinko Galić: Fantastični rezultati? Maribor resnih tekmecev ni imel.

Marinko Galić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Iskreno povedano, možnosti so 50 : 50. Res je, da je Maribor nosilec, a Izraelci so zelo dobri. Čeprav jih ne poznam, lahko do takšne ugotovitve pridem hitro, ko pogledam, kakšne rezultate je klub, predvsem pred domačimi navijači, dosegal v zadnjih letih. Premagal je Inter, Olympiacos, Celtic … To seveda ni naključje. Tudi na tribunah bo vroče, zato Maribor čaka zelo zahtevna naloga. Res je, da je Maribor izkušenejši od Izraelcev, a sam temu ne dajem veliko pomena. Bolj pomembna bo želja. Pri tem pa so Izraelci morda celo v prednosti, saj v ligi prvakov še niso igrali."

"Najbolj pomembno je, da Maribor zadene. Če izgubi z 1:2, bo to že dobro. Najslabše bi bilo, če bi izgubil in ne bi dosegel zadetka. Verjamem in upam, da bo Mariborčanom uspelo priti do dobrega rezultata. Remi z 1:1 bi bil fantastičen rezultat."

"Res je, da je Maribor izločil dva evropska tekmeca in je tudi v prvenstvu še neporažen, a če pogledamo nazaj, vidimo, da resnejših tekmecev še ni imel. Izločil je prvaka Bosne in Hercegovine, pa potem še Islandce, v prvenstvu je igral proti Triglavu, Ankaranu, Rudarju … Še najbolj resen nasprotnik so bili Domžalčani. Moram priznati, da so me na tej tekmi oboji, čeprav je bil rezultat 0:0, navdušili. Šele zdaj se začenja zares."

Damir Pekić: Maribor je resda nosilec, a ni favorit

Damir Pekić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Zagotovo lahko pričakujemo težko tekmo. Izraelci so izrazito domača ekipa, zato bo danes zelo težko. Pričakujem, da bo Maribor v tekmo vstopil previdno in na priložnost čakal predvsem iz protinapadov. Prednost Maribora je ta, da povratno tekmo igra doma. V tem vidim priložnost, da Maribor preseneti. Resda je nosilec, a ne glede na vse so Izraelci še vedno favoriti. Želja bo pri obeh ekipah ogromna. Čeprav je Maribor v ligi prvakov že igral, si seveda želi ponoviti uspeha iz leta 2014 in 1999. Izkušnje, ki jih imajo nekateri nogometaši Maribora, ki so takšne tekme že igrali, vijoličastim pomenijo veliko. Res je tudi, da je kar nekaj igralcev takšnih, ki teh izkušenj nimajo, a verjamem, da jih bodo v strokovnem vodstvu Maribora dobro pripravili na to, kar jih čaka. Pomembna bo predvsem prva tekma.

"Zagotovo bi bil uspeh vsak rezultat razen poraza. Tudi remi z 0:0 bi bil dober rezultat, saj bi bil potem Maribor pred domačimi navijači v prednosti, vemo namreč, kaj Mariborčanom pomeni poln Ljudski vrt. Tudi če izgubijo in zabijejo gol, bi bil to soliden rezultat. Če bi zmagali, bi bilo pa seveda fantastično."

"Res je, da je to, kako dobro gre Mariboru kljub temu, da je zelo oslabljen v primerjavi s prejšnjo sezono, malce presenetljivo. Zdi se mi, da mariborski nogometaši ne igrajo najlepše za oči, a so rezultatsko zelo uspešni, kar je najbolj pomembno. Ker jim gre, so zdaj še toliko bolj samozavestni, kar je pred pomembnima tekmama zelo dobrodošlo. Verjamem, da bodo le še boljši."

Danes 45-letni Kliton Bozgo je za Maribor igral v kar treh obdobjih (1993 do 1994, 1998 do 2000 in 2004 do 2005). V tem času je v vijoličastem dresu v 179 nastopih zabil kar 110 golov in je tretji najboljši strelec v zgodovini kluba. V sezoni 1999/2000 je z njim igral v ligi prvakov.

Sedeminštiridesetletni nekdanji branilec Marinko Galić je bil član Maribora med letoma 1994 in 1996 ter 1999 in 2001. V njegovem dresu je odigral 140 tekem in dosegel 22 golov. Z njim je v sezoni 1999/2000 igral v ligi prvakov.

Osemintridesetletni Damir Pekić je bil član Maribora najprej med letoma 1997 in 2004, potem pa še med letoma 2006 in 2007. Z 78 goli v 178 nastopih je osmi na večni lestvici strelcev Maribora.

Ne spreglejte