Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2017,
10.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Torek, 15. 8. 2017, 10.15

6 let, 6 mesecev

Zlatko Zahović je presenečen in zelo zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Zlatko Zahović | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ekipa ima rep in glavo. Rezultati to potrjujejo. Želimo nadaljevati v tem slogu," pred sredino prvo tekmo play-offa za ligo prvakov v Izraelu proti tamkajšnjemu prvaku Hapoelu Be'er Shevi pravi športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Nogometaši Maribora se bodo na prvi tekmi play-offa za ligo prvakov proti Hapoelu Be'er Shevi udarili v sredo ob 20.45.

Prek klubske spletne strani - to je zanj v zadnjem času več ali manj edini kanal, prek katerega nagovarja javnost - se je javil pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti mostarskemu Zrinjskemu in pred tekmama proti islandskemu Hafnarfjördorju v tretjem krogu. Na vseh teh tekmah so Mariborčani zmagali. Oglasil se je tudi zdaj, ko slovenskega prvaka čaka prva izmed dveh tekem, ki lahko Mariboru še tretjič v zgodovini prinese ligo prvakov in s tem poskrbi za približno 15 milijonov evrov v klubski blagajni.

"Play-off lige prvakov ima svoje zakonitosti. Kvalifikacije so zahtevne, ekipe so izenačene, a tega smo vajeni. Pripravljeni smo na vse, kar nas čaka, in naredili bomo vse, da bi se razpletlo po naših željah," pred jutrišnjo tekmo pravi Zlatko Zahović, ki je presenečen nad podobo Maribora. Ta je poleti ostal brez številnih nosilcev, odšli so Milivoje Novaković, Dare Vršič, Rodrigo Defendi


Preberite še:


Že pred kvalifikacijami je bil presenečen

V lovu na drugo ligo prvakov. | Foto: Sportida V lovu na drugo ligo prvakov. Foto: Sportida "Že pred kvalifikacijami sem dejal, da je podoba ekipe presenetljiva. To je namreč nova zgodba s precej mladimi igralci. Ekipa napreduje, raste z velikimi koraki. Seveda smo zadovoljni," je povedal in potem kar nekaj besed namenil naslednjemu evropskemu tekmecu Maribora, ki ga je skupaj s sodelavci dodobra analiziral.

"Čaka nas zelo kakovosten, napadalno usmerjen tekmec. Gre za ekipo, ki je zelo kakovostna predvsem v napadu, a ima nekaj pomanjkljivosti v obrambi. To želimo izkoristiti," načrt za uspeh proti Hapoelu Be'er Shevi razkriva športni direktor Maribora.

"Čaka nas peklensko vzdušje. Izraelci imajo fanatične navijače, ki svojo ekipo glasno spodbujajo vso tekmo. Toda to so okoliščine, ki pomenijo uživanje. Ozračje je primerljivo z ligo prvakov. Želimo biti del tega, saj to pomeni, da smo uspešni. Težko bo, a imamo svoje adute. Imamo tudi slog igre, ki Izraelcem ne ustreza. Čeprav bomo v določenih fazah tekme trpeli, bomo v napadu zelo nevarni," je še povedal Zahović, ki je prepričan, da imata obe ekipi enaki možnosti za uspeh, čeprav je Mariboru tokrat, sploh prvič v zgodovini v tej fazi tekmovanja, pripadla vloga nosilca.

Maribor je v tej sezoni odigral devet tekem. Sedemkrat je zmagal in dvakrat remiziral. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je v tej sezoni odigral devet tekem. Sedemkrat je zmagal in dvakrat remiziral. Foto: Grega Valančič/Sportida

Možnosti so izenačene

"S pritiskom se spopadamo oboji. Smo na pragu zgodovinskega uspeha. Želimo preskočiti zadnjo stopničko. Možnosti so 50 : 50. Potrebovali bomo tudi kanček sreče. Ni dvoma, da gremo ob pozitivnem razmišljanju v tekmo z več energij," je še povedal Zahović, ki je pred kratkim proslavil deseto obletnico delovanja v Ljudskem vrtu. V tem času je Maribor kar trikrat igral v skupinskem delu lige Europa in se v sezoni 2014/15 veselil tudi nastopanja v ligi prvakov. Zdaj seveda upa, da bo še drugič del najboljšega, kar ponuja evropski klubski nogomet.

Ne spreglejte