Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
10.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Real Madrid Juventus

Petek, 19. 4. 2013, 10.07

8 let, 5 mesecev

Legende Juventusa in Reala v dobrodelne namene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometna velikana Juventus in Real Madrid se bosta 9. junija na štadionu Santiago Bernabeu pomerila na dobrodelni tekmi, na kateri bodo zbirali denarna sredstva za otroke.

Na omenjenem obračunu ne bo manjkalo zdajšnjih in nekdanjih zvezdnikov obeh ekip. Za staro damo bodo med številnimi zaigrali Pavel Nedved, Edgar Davids, Gianluca Pessotto in Giusseppe Marotta, v dresu madridskega Reala pa Emilio Butragueno, Pepe, Kaka, Aitor Karanka, Zinedine Zidane, Luis Figo, Fernando Morientes, Francisco Buyo in Fernando Hierro, so zapisali na spletni strani španskega moštva.

"V čast in zadovoljstvo nam je, da bomo sodelovali na tej tekmi. Takoj sem prepoznal pomembnost dogodka, ko sem videl iskrice v očeh Pavla in Gianluce, ko smo razkrili, da bo tekma na Bernabeuu," je povedal predsednik Juventusa Andrea Agnelli. Nad dogodkom je navdušen tudi nekdanji zvezdnik češke reprezentance in italijanskega velikana: "Zelo sem vesel, da bom lahko sodeloval v tako pomembnem dobrodelnem dogodku, da bom med temi velikimi igralci. Dobro se spomnim Bernabeua in vzdušja, ki ga nudi."

Fundacija Realmadrid bo takšen dobrodelni dogodek priredila četrtič. Cilj tokratne akcije bo, da zberejo denar za več kot pol milijona malic za več kot 5000 otrok po celi Španiji. "To bo tekma legend, izziv pa je v sedanjosti. Ne smemo izpustiti priložnosti pomagati, nogomet ne sme razočarati otrok," je sporočil predsednik kluba iz španske prestolnice Florentino Perez.

Ne spreglejte