Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
10.03

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wayne Rooney Bobby Charlton Manchester United

Torek, 9. 7. 2013, 10.03

4 leta

Legenda Uniteda: Navijači bodo hitro oprostili Rooneyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Legenda Manchester Uniteda Bryan Robson je prepričan, da Wayna Rooneyja na začetku nove sezone ne bodo izžvižgali, navijači mu bodo hitro oprostili, če mu sploh imajo kaj oprostiti.

Angleški napadalec naj bi ob koncu lanske sezone po letu 2010 še drugič zaprosil vodilne pri Unitedu, da ga dajo na seznam za prodajo, a ga je klub gladko zavrnil. Zvezdnik naj bi zdaj že nekdanjemu trenerju siru Alexu Fergusonu zameril, da ga je nekajkrat pustil na klopi, priljubljeni Škot pa je takrat zadevo hitro obrazložil: ''Rooney bi igral, če bi bil v formi.'' Kmalu je na dan pricurljala novica o Rooneyjevi prošnji za prodajo, takrat so na noge skočili vsi navijači ''rdečih vragov''. Občutki so bili mešani, a večina si v svojem klubu, ki ga tako obožujejo, ni več želela gledali muhastega Angleža. Mnenja so deljena še zdaj, nekateri celo primerjajo Rooneyjevo vedenje z vedenjem svoje žene, češ kaj bi vi naredili, če bi vas žena dvakrat prevarala. Bi si jo res še vedno želeli gledati v svoji postelji? No, zadeva ni tako rigorozna, saj je Rooney – če že, drugi ''transfer request'' ni uradno potrjen – le namignil ''skok čez plot'', uresničitve pa, roko na srce, ni bilo. Po uradni predstavitvi naslednika legendarnega ''Fergieja'', Davida Moyesa, ki je potrdil, da Rooney ni na prodaj in bo zagotovo tudi nadaljeval kariero pri ''rdečih vragih'', so se vendarle malce pomirile strasti vseh, o sagi, ki traja od konca pretekle sezone, pa je spregovoril tudi slavni Bryan Robson. ''Če bo Rooney dobro začel sezono, zabil nekaj zadetkov in na igrišču kazal željo, nepopustljivost, ki smo jo pri njem vajeni, ko je v formi, mu bodo navijači hitro oprostili,'' pravi 56-letni Robson. ''Rooney mora vedeti, da življenje zunaj Manchestra ni tako rožnato, kot se zdi. Tukaj ga vsi nosijo po rokah, drugje ne bo tako. To mora vedeti.''

Rooney je s 197 zadetki četrti strelec v zgodovini Manchester Uniteda, še vedno pa ostaja 52 zadetkov za sirom Bobbyjem Charltonom, ki jih je zabil 249. Ob na primer dveh dobrih sezonah bi Rooney lahko postal legenda kluba. Ne katerega koli, ampak Manchester Uniteda.

Ne spreglejte