Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 7. 2015,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Sebastjan Cimirotić Rok Kronaveter Ezekiel Henty

Nedelja, 19. 7. 2015, 21.30

8 let

Legenda napoveduje preporod ljubljanskega nogometa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Del sobotnega spodbudnega večera ljubljanskega nogometa - Olimpija je v Stožicah premagala Gorico s 4:1 - je bil tudi Sebastjan Cimirotić. Legenda in ljubljenec navijačev.

"Enkraten začetek nove zgodbe, a ne smemo biti evforični. Prvenstvo se je šele začelo. Pred nami je še veliko tekem, vsaka bo zgodba zase, dejstvo pa je, da je dober začetek še kako pomemben," je po tekmi veselo razlagal Sebastjan Cimirotić, oblečen v majico z napisom Green Dragons. Prav vrnitev organizirane navijaške skupine Olimpije na svojo tribuno je verjetno celo najpozitivnejša točka večera izmed vseh.

"To je bila dodatna motivacija za igralce. Vedno govorim, da se srca navijačev osvaja na igrišču. Če bo šla zgodba naprej v tej smeri, jim bodo zvesti navijači zagotovo stali ob strani. Olimpija potrebuje malo evforije. To, kar smo videli tokrat, je bilo dobro. Fantje so zasluženo zmagali," je povedal 40-letni nekdanji as Olimpije, ki nogometa zdaj ne igra več in ljubljanskemu klubu pomaga na drugačen način.

Napoveduje uspešno zgodbo

"Prejšnjo sezono sem bil zraven na vsakem treningu in pomagal strokovnemu štabu. Zdaj se dogovarjamo, da bi se spet priključil in bil odgovoren samo za napadalce. Ne samo s člansko ekipo, tudi z mladinci in kadeti. Delam tudi z ekipo do 15. leta starosti. Nisem glavni trener, ampak pomagam. Spremljam celotni mladinski pogon," pravi priljubljeni Cime, ki je za Olimpijo v slovenski prvoligaški konkurenci odigral sedem sezon in zabil 40 prvenstvenih golov.

Čeprav je Olimpiji tokrat nasproti stala šibka Gorica, je optimističen. "Gorice ne smemo podcenjevati. Vemo, v kakšnem položaju je. Njeni nogometaši so pokazali, da imajo kakovost. K sreči niso zadeli za 2:2. Gorici gre čestitati. Vsa čast, da njeni nogometaši sploh trenirajo," je Ljubljančan pohvalil Novogoričane.

Afričan je po njegovem okusu

"Olimpiji vsekakor napovedujem uspešno zgodbo. Po prikazanem je to ekipa, ki mora loviti Evropo," je napovedal Cimirotić.

Nekaj besed je namenil tudi posameznikom v zeleno-belih dresih. Po njegovem okusu je predvsem afriški napadalec Ezekiel Henty, ki tokrat sicer ni zadel. "Od vseh napadalcev mi je najbolj všeč. Ima neverjetne atletske lastnosti. Če ne bo imel težav s poškodbami, bo zelo nevaren," je nekdanji reprezentant pohvalil 22-letnega Nigerijca.

Na trenutke je bilo sijajno

Jasno, zadovoljen je bil tudi s predstavo dvakratnega strelca Roka Kronavetra, predvsem pa je bil navdušen nad igro, ki jo je na trenutke pokazala vsa ekipa.

"Igrala je po mojem okusu. Zagovarjam tehnični nogomet. Tokrat so fantje na trenutke pokazali enkratno igro, veliko dvojnih podaj in igro ena na ena. Če bomo tako nadaljevali, bo na tribunah iz tekme v tekmo več ljudi," je pogovor v optimističnem tonu sklenil ljubljenec najzvestejših navijačev Olimpije, ti so med tekmo nekajkrat vzklikali njegovo ime.

Ne spreglejte