Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Gianluigi Buffon Juventus Inter

Četrtek, 28. 3. 2013, 15.50

8 let

Legenda Juventusa: Handanović dober, Buffon še boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto bosta Inter in Juventus poskrbela za veliki italijanski derbi. Lahko Samir Handanović in soigralci še drugič v tej sezoni premagajo vodilne "zebre", ki drvijo proti državnemu naslovu?

Na Apeninskem polotoku se ljubitelji nogometa po reprezentančnem premoru že sprašujejo o tem, kdo bo dobil sobotni derby d'Italia. Začele so se primerjave med igralci, namigovanja in vse ostalo, kar sodi k derbiju. Juventus prihaja v Milano trdno odločen, da se črno-modrim maščuje za boleč poraz, s katerim je prekinil veličasten niz nepremagljivosti v serie A. Trajal je kar 49 tekem. Inter je jeseni šokiral privržence Juventusa v gosteh, pa čeprav je že po nekaj minutah (resda po golu, doseženem po nedovoljenem položaju) zatresel mrežo Interja. Nato se je nekajkrat izkazal Samir Handanović, ubranil nekaj zelo nevarnih strelov in pomagal soigralcem do preobrata. Takrat je dobil neposredni obračun z Gian-Luigijem Buffonom, stanovskim kolegom med vratnicama Juventusa. Kdo bo imel več razlogov za zadovoljstvo po sobotni poslastici na San Siru? "Handanović je dober. Dobro mu gre, a Buffon je še boljši. Zaradi bogatih izkušenj, ki jih ima neprimerno več kot vratar Interja," je spletni strani Tuttomercatoweb zaupal Stefano Tacconi. Nekdanji italijanski reprezentančni vratar je med vratnicama "stare dame" stal v obdobju med leti 1983 in 1992, ko je Juventus dosegel kopico odličnih rezultatov.

Zdaj je star 55 let, njegovo srce pa še vedno utripa za moštvo iz Torina. Nekaj simpatij deli tudi s privrženci Interja, nenazadnje je določene izkušnje kot mladinec v sezoni 1975/76 pridobival tudi pri milanskem velikanu, pri primerjavi vratarjev pa daje prednost dolgoletnemu članu Juventusa: "Buffona in Handanovića, če vzamemo v obzir njune tehnične sposobnosti, je težko primerjati. Največjo razliko delajo prav izkušnje, ki so krepko na strani Buffona," je ponovil Tacconi, ki pričakuje razburljivo tekmo. V soboto se bo začela ob 15. uri. Inter nujno potrebuje zmago, če želi vztrajati v boju za tretjo mesto, ki še vodi v ligo prvakov. S tekmo manj za tretjeuvrščenim Milanom zaostaja za sedem točk, zmage najboljšega slovenskega vratarja in druščine pa bi se najbolj razveselil Napoli, ki mu je Juventus ušel na varno zavetje devetih točk.

Ne spreglejte