Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
7. 1. 2012,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Lazarević

Sobota, 7. 1. 2012, 10.18

8 let

Lazarević: Končno strelec, zdaj bo vse lažje (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dejan Lazarević je postal prvi slovenski reprezentant, ki se je v letu 2012 vpisal med strelce. Na prvenec na Apeninskem polotoku je čakal vrsto let, dočakal pa ga v petek na gostovanju pri Ascoliju.

Petkovo srečanje med Ascolijem in Padovo bo ostalo v karieri obetavnega slovenskega reprezentanta zapisano z zlatimi črkami, saj se je po njegovem strelu končno zatresla mreža. ''Super. Končno sem strelec, zdaj bo vse lažje. Na gol sem čakal sezono in pol. Prej sem skoraj na vsaki tekmi zapravljal 'smrtne' priložnosti, nekajkrat zadel tudi okvir vrat, ali pa so moje strele z neverjetnimi obrambami zaustavljali vratarji, zdaj pa sem dočakal gol. Upam, da se mi bo sedaj dokončno odprlo in da bom dosegel še veliko zadetkov,'' je med vožnjo v Slovenijo, kjer bo preživel konec tedna, saj so nogometaši Padove po petkovi tekmi dobili dva prosta dneva, za Sportal navdušeno pripovedoval Dejan Lazarević. Prvi slovenski nogometni legionar, ki se je vpisal med strelce v tem letu, je pogrešal zadetke. Po njegovih besedah imajo goli v italijanskih nogometnih krogih izjemno pomembnost. ''Tukaj se skoraj vse zgodbe sukajo le okrog zadetkov. Resda sem imel prej dobre predstave, a vseeno ni bilo zadetkov. Se pa nisem dosti obremenjeval, saj je bilo najbolj pomembno, da redno igram,'' je pojasnil reprezentant, ki je prve minute v članskem državnem dresu dočakal na prijateljski tekmi z ZDA (2:3).

Na zadetek je v Italiji zaman čakal pri Torinu, zdaj je v Padovi, kamor ga je posodila Genoa. V petek je na gostovanju pri Ascoliju svoje moštvo v vodstvo povedel v 79. minuti. Na nekoliko srečen način, saj je njegov strel z roba kazenskega prostora na poti do vrat zadel domačega branilca, povsem spremenil smer in zatresel mrežo. Tri točke jegostom v sodnikovem podaljšku potrdil še Neapeljčan Aniello Catulo (0:2). Lazarević je odigral vso tekmo. Njegov rojak in soigralec (tudi v mladi izbrani vrsti) Enej Jelenić ni kandidiral za srečanje. Zaradi vnetja trebušne stene ni odpotoval na tekmo, ampak se bo soigralcem na treningih priključil prihodnji teden. Pri Ascoliju, ki je ostal doma brez točk, je Siniša Anđelković (vrača se po poškodbi) spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce. ''S Sinišo se žal po tekmi nisem nič pogovarjal, ker se nam je mudilo domov (štiri ure vožnje). Po tekmi sem prejel veliko čestitk. Tudi od pomočnika trenerja Genoe ter direktorja. V Padovi bom do konca sezone, nato pa ima vse v svojih rokah Genoa. Bomo videli, kako se bo odločila. Mi je pa v Padovi krasno,'' je izpostavil Domžalčan, ki v postavitvi 4-3-3 prebija obrambe na levi strani. Na tekmi v Ascoliju je imel še dve priložnosti, tretjo pa je pretopil v zadetek. S tem se mu je tudi uslišala novoletna želja. Po prvem zadetku bo lahko zaigral bolj sproščeno, s pomočjo neverjetne hitrosti pa bi lahko tekmecem povzročal še več nevšečnosti. Padova je po uvodni zmagi v letu 2012 zabetonirana na petem mestu, ki še pelje v dodatne kvalifikacije za nastop v serie A.

V petek je bil izmed slovenskih nogometašev v drugi italijanski ligi na delu tudi Jasmin Kurtić, posojeni nogometaš Palerma pri Vareseju, ki je pomagal soigralcem do odmevne zmage pri Sampdorii (1:0).

Ne spreglejte