Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 3. 2021,
23.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

7

Natisni članek

FIFA SP 2022 Matjaž Kek kvalifikacije za SP 2022 slovenska nogometna reprezentanca

Nedelja, 28. 3. 2021, 23.00

3 leta

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022, 2. KROG

Svetovni prvaki do prve zmage, Špancem je to uspelo z golom v 92. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

7

Ousmane Dembele | Prvi zadetek za Francijo v Kazahstanu je dosegel zvezdnik Barcelone Ousmane Dembele. | Foto Reuters

Prvi zadetek za Francijo v Kazahstanu je dosegel zvezdnik Barcelone Ousmane Dembele.

Foto: Reuters

Konec tega tedna so na sporedu tekme 2. kroga evropskih kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo 2022 v Katarju. Po zmagi nad Hrvaško je Slovenija v soboto v Sočiju izgubila proti Rusiji z 1:2. Danes je Francija prišla do prve zmage. To je uspelo tudi Španiji, ki je do zmage nad Gruzijo prišla šele v 92. minuti. Robert Lewandowski je blestel pri zmagi Poljske in postal šesti Evropejec, ki je za reprezentanco zabil 65 golov.

Izjavi selektorjev po tekmi:

Rusija Slovenija
Sportal Kek razočaran, a ni časa za objokovanje. Na Ciper tudi brez Šporarja.

Najboljši nogometaši, kar jih po mnenju Matjaža Keka premore Slovenija, so tri dni po veliki zmagi nad svetovno podprvakinjo Hrvaško (1:0 v Stožicah) ostali brez točk na gostovanju v Rusiji. Čeprav so namučili favoriziranega gostitelja, si priigrali kar nekaj priložnosti, v Sočiju pa je bilo po zaslugi prekrasnega zadetka Josipa Iličića napeto vse do zadnjih sekund, je zmaga ostala doma.

Poročilo s tekme v Sočiju:

Rusija Slovenija
Sportal Slovenci namučili favorite in po viteškem boju izgubili z Rusi

Slovenski nogometaši so tako prekinili mogočen niz in prvič po 19. novembru 2019, ko so kvalifikacije za Euro 2020 sklenili s porazom na Poljskem (2:3) izkusili grenkobo poraza. Nato so nanizali kar devet tekem brez poraza (šest zmag in trije remiji), v Sočiju pa je moral kapetan Jan Oblak po žogo v svojo mrežo kar dvakrat. S tem se je končal njegov niz nepremagljivosti, ki je v državnem dresu trajal kar 575 minut.

Slovensko mrežo je dvakrat zatresel ruski kapetan Artem Dzjuba. | Foto: Reuters Slovensko mrežo je dvakrat zatresel ruski kapetan Artem Dzjuba. Foto: Reuters

Rusom je zmago zagotovil dvakratni strelec Artem Dzjuba, oba zadetka pa sta padla po neodločnosti slovenske obrambe. Na to je po porazu v Sočiju opozoril slovenski selektor, ki ga v torek čaka nov izziv. Slovenska reprezentanca bo gostovala na Cipru, a ne bo mogla računati na kaznovanega Miho Mevljo, ki je v Sočiju prejel drugi rumeni karton v tem ciklusu, pa tudi na Andraža Šporarja, ki po odredbi ''NIJZ'' Portugalcev, njegovega klubskega delodajalca Brage, ne sme nastopiti na Cipru, tako da Ljubljančan zapušča reprezentanco in se vrača na Portugalsko.

Fotogalerija s tekme v Sočiju, foto Reuters in Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 21

Hrvaška komaj ugnala Ciper, turška rapsodija na Norveškem

Veselje hrvaških nogometašev po zadetku Maria Pašalića. | Foto: Reuters Veselje hrvaških nogometašev po zadetku Maria Pašalića. Foto: Reuters Svetovni podprvaki Hrvati so po razočaranju v Ljubljani na Reki premagali Ciper (1:0), a z igro znova niso navdušili. Ciprčani, ki so v uvodnem nastopu spravili v slabo voljo Slovaško, saj so se z njo razšli brez zmagovalca, so na Rujevici prejeli le en zadetek. Njihovo mrežo je v 40. minuti zatresel Mario Pašalić, soigralec Josipa Iličića pri Atalanti. Čeprav je Hrvaška prevladovala in vodila igro, je v okvir vrat gostov sprožila le tri strele. Domači kapetan Luka Modrić je vknjižil 135. nastop v državnem dresu in postal nov hrvaški rekorder.

Slovaška bo prvo zmago v tem kvalifikacijskem ciklusu lovila zvečer na domači tekmi proti zadnjeuvrščeni Malti.

V skupini G je še enkrat več navdušila Turčija. Po veličastni domači zmagi nad Nizozemsko (4:2) je spravila na koleno še Norveško in jo v gosteh nadigrala s 3:0. Tulipani so na domačih tleh pozdravili pričakovano zmago nad Latvijo in se na lestvici povzpeli na tretje mesto, pred njimi pa so poleg vodilnih Turkov še Črnogorci, ki so po Latviji vzeli mero še skromnemu Gibraltarju.

Nora tekma v Beogradu, Ronaldo ostal brez naziva junaka dvoboja

Cristiano Ronaldo bi lahko odločil zmagovalca v Beogradu, a sodniki niso priznali njegovega zadetka. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo bi lahko odločil zmagovalca v Beogradu, a sodniki niso priznali njegovega zadetka. Foto: Reuters Evropski prvaki Portugalci so gostovali v Srbiji. Po dveh zadetkih Dioga Jote so si priigrali lepo prednost v prvem polčasu, a so jo do 60. minuti že zapravili. Rezultat 2:2 se do konca srečanja ni več spreminjal, čeprav bi se moral, saj je Cristiano Ronaldo v izdihljajih srečanja, ko so imeli gostje tudi igralca več, dosegel zadetek. Žoga je, tako je pokazal tudi počasen posnetek, vendarle s polnim obsegom prešla golovo črto, a nizozemski sodnik Danny Makkelie ni priznal gola.

Ker v kvalifikacijah za SP 2002 ni sistema VAR, ki bi pomagal delivcem pravice, so Portugalci neupravičeno ostali brez zmage, Ronaldo si je za žolčne proteste prislužil rumeni karton in predčasno zapustil igrišče. Pri odhodu z igrišča je jezno odvrgel še kapetanski trak, selektor Portugalske Fernando Santos pa se po dramatični tekmi še dolgo ni mogel sprijazniti z razpletom. Njegov stanovski kolega Dragan Piksi Stojković, ki je pred kratkim sedel na vroči srbski stolček, je tako zadržal Srbijo na prvem mestu skupine A.

Cristiano Ronaldo ni skrival ogorčenja in nezadovoljstva, ko ni bil priznan njegov zadetek. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo ni skrival ogorčenja in nezadovoljstva, ko ni bil priznan njegov zadetek. Foto: Reuters

Srbski napadalec Aleksandar Mitrović je dosegel že 39. zadetek in postal najboljši reprezentančni strelec vseh časov. Da je bil večer še bolj zanimiv in nepredvidljiv, je poskrbel Luksemburg, ki je v gosteh senzacionalno ugnal Irsko (1:0). To je bila šele njegova druga zmaga v zgodovini, odkar nastopa v kvalifikacijah za največje tekmovanje.

Svetovni prvaki in Španci v drugem poskusu do prve zmage

V nedeljo je bilo na delu šest kvalifikacijskih skupin. Svetovna prvakinja Francija, ki je v prvem krogu osvojila le točko, je na drugi tekmi prišla do prve zmage. Z 2:0 je v gosteh odpravila Kazahstan. To je uspelo tudi Španiji, ki je do zmage nad Gruzijo prišla šele v 92. minuti. Danska je s kar 8:0 premagala Moldavijo, Anglija pa je z 2:0 zmagala v Albaniji. Pri zmagi Poljske nad Andoro se je z novima goloma izkazal sijajni golgeter Bayerna Robert Lewandowski, ki je prišel do 64. in 65. reprezentančnega gola, s tem pa postal šele sedmi Evropejec, ki mu je uspelo kaj takega.

Švedska s 3:0 zanesljivo v gosteh premagala Kosovo. Zlatan Ibrahimović se je spet izkazal z asistenco.

Nemci so na gostovanju v Bukarešti Romunijo premagali z 1:0. Edini gol na tekmi je v 16. minuti dosegel Serge Gnabry. Nemci so bili ves čas tekme boljši tekmec, zapravili še nekaj priložnosti, Joshua Kimmich je zadel tudi prečko. Na podoben način kot Nemci so do zmage prišli tudi Italijani, v Sofiji, kjer je sodil slovenski sodnik Dejan Vinčić, so Bolgare premagali z 2:0.

Po poteh Francije, Španije, Nemčije in Italije so odšli tudi Angleži, ki so v zabeležili drugo zmago, v gosteh so Albanijo premagali z 2:0. V prvem polčasu je bil natančen Harry Kane, v drugem pa Mason Mount. 

Neposredno v Katar le zmagovalec skupine

Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi, zmagovalki skupin iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v dodatne kvalifikacije. Po tej poti se lahko z nekaj sreče v dodatne kvalifikacije zavihti tudi Slovenija, ki je lani v ligi narodov slavila v svoji skupini.

Kvalifikacije za SP 2022, 2. krog:

Skupina H:
Sobota, 27. marec:
Rusija : Slovenija 2:1 (2:1)
Dzjuba 26., 35.; Iličić 36.
Poročilo s tekme
Izjavi selektorjev po tekmi


Hrvaška : Ciper 1:0 (1:0)
Pašalić 40.

Slovaška : Malta 2:2 (0:2)
Strelec 49., Škriniar 53.; Gambin 16., Satariano 20.

Lestvica:
1. Rusija 2 tekmi - 6 točk
2. Slovenija 2 - 3
3. Hrvaška 2 - 3

4. Slovaška 2 - 2
5. Ciper 2 - 1
6. Malta 2 - 1 

Skupina A:
Sobota, 27. marec:
Srbija : Portugalska 2:2 (0:2)
Mitrović 46., Kostić 60.; Jota 11., 36.; R.K.: Milenković 90./Srbija

Irska : Luksemburg 0:1 (0:0)
Rodrigues 85.

Lestvica:
1. Srbija 2 - 4
2. Portugalska 2 - 4
3. Luksemburg 1 - 3
4. Azerbajdžan 1 - 0
5. Irska 2 - 0

Skupina B:
Nedelja, 28. marec:
Gruzija : Španija 1:2 (1:0)
Kvaratšheila 44.; Torres 56., Olmo 92.

Kosovo : Švedska 0:3 (0:2)
Augustinsson 12., Isak 35., Larsson 70./11m; R.K.: Beriša 92./Kosovo

Lestvica:
1. Švedska 2 - 6
2. Španija 2 - 4
3. Grčija 1 - 1
4. Kosovo 1 - 0
5. Gruzija 2 - 0

Skupina C:
Nedelja, 28. marec:
Bolgarija : Italija 0:2 (0:1)
Belotti 43., Locatelli 83.

Švica : Litva 1:0 (1:0)
Shaqiri 2.

Lestvica:
1. Švica 2 - 3
2. Italija 2 - 3
3. Litva 1 - 0
4. Bolgarija 2 - 0
5. Severna Irska 1 - 0

Skupina D:
Nedelja, 28. marec:
Kazahstan : Francija 0:2 (0:2)
Dembele 19., Maliy 44./a.g.

Ukrajina : Finska 1:1 (0:1)
Moraes 80.; Pukki 89.; R.K.: Mikolenko 88./Ukrajina

Lestvica:
1. Francija 2 - 4
2. Finska 2 - 2
3. Ukrajina 2 - 2
4. BiH 1 - 1
5. Kazahstan 1 - 0

Skupina E:
Sobota, 27. marec:
Belorusija : Estonija 4:2 (1:1)
Lisakovič 45./11-m, 83., Kendiš 64., Savitskij 81.; Anier 31., 55.; R.K.: Oigus 77./Estonija

Češka : Belgija 1:1 (0:0)
Provod 50.; Lukaku 61.

Lestvica:
1. Češka 2 - 4
2. Belgija 2 - 4
3. Belorusija 1 - 3
4. Wales 1 - 0
5. Estonija 2 - 0

Skupina F:
Nedelja, 28. marec:
Danska : Moldavija 8:0 (5:0)
Dolberg 18./11m, 48., Damsgaard 22., 29., Stryger Larsen 35., Jensen 39., Skov 81., Ingvartsen 89.

Avstrija : Ferski otoki 3:1 (3:1)
Dragovic 30., Baumgartner 37., Kalajdzic 44.; Nattestad 19.

Izrael : Škotska 1:1 (1:0)
Peretz 44.; Fraser 56.

Lestvica:
1. Danska 2 - 6
2. Avstrija 2 - 4
3. Škotska 2 - 2
4. Ferski otoki 2 - 1
5. Moldavija 2 - 1
6. Izrael 2 - 1

Skupina G:
Sobota, 27. marec:
Črna gora : Gibraltar 4:1 (2:1)
Bečiraj 26., Simić 43., Tomašević 53., Jovetić 80.; Styche 30./11-m

Norveška : Turčija 0:3 (0:2)
Tufan 4., 59., Soyuncu 28.; R.K.: Thorstvedt 90./Norveška

Nizozemska : Latvija 2:0 (1:0)
Berghuis 32., de Jong 69.

Lestvica:
1. Turčija 2 - 6
2. Črna gora 2 - 6
3. Nizozemska 2 - 3
4. Norveška 2 - 3
5. Latvija 2 - 0
6. Gibraltar 2 - 0

Skupina I:
Nedelja, 28. marec:
Albanija : Anglija 0:2 (0:1)
Kane 39., Mount 63.

Poljska : Andora 3:0 (1:0)
Lewandowski 30., 55., Swiderski 88.

San Marino : Madžarska 0:3 (0:1)
Szalai 13./11m, Sallai 71., Nikolics 88./11m

Lestvica:
1. Anglija 2 - 6
2. Poljska 2 - 4
3. Madžarska 2 - 4
4. Albanija 2 - 3
5. Andora 2 - 0
6. San Marino 2 - 0

Skupina J:
Nedelja, 28. marec:
Armenija : Islandija 2:0 (0:0)
Barseghyan 53., Bayramyan 74.

Severna Makedonija : Liechtenstein 5:0 (1:0)
Bardhi 7., Trajkovski 51., 54., Elmas 62., Nestorovski 82./11m

Romunija : Nemčija 0:1 (0:1)
Gnabry 17.

Lestvica:
1. Armenija 2 - 6
2. Nemčija 2 - 6
3. Romunija 2 - 3
4. Severna Makedonija 2 - 3
5. Liechtenstein 2 - 0
6. Islandija 2 - 0

Dogajanje v Sočiju:

Fotogalerija s tekme v Sočiju, foto Reuters in Guliverimage:

Fotogalerija
1 / 21

Konec dvoboja v Sočiju. Rusija je kljub pritisku Slovenije, ki je v drugem delu odločno krenila po izenačenje, zadržala prednost s prvega dela in premagala Kekovo četo z 2:1. Za najlepši trenutek srečanja je poskrbel evrogol Josipa Iličića. Vodilni Rusi so s tem še povečali naskok na lestvici, Slovenija, ki je po viteškem boju namučila favorita, pa ostaja pri treh točkah. V torek jo čaka gostovanje na Cipru, nato pa se bodo kvalifikacije za SP 2022 nadaljevale septembra. Slovenija je doživela prvi poraz po 19. novembru 2019, ko je izgubila na Poljskem (2:3), nato pa nanizala devet tekem brez poraza (šest zmag in tri remije), na omenjenih srečanjih pa prejela le en zadetek.

Artem Dzjuba je dvakrat prelisičil slovensko obrambo in dvakrat zatresel Oblakovo mrežo. | Foto: Reuters Artem Dzjuba je dvakrat prelisičil slovensko obrambo in dvakrat zatresel Oblakovo mrežo. Foto: Reuters

Konec rednega dela, a ima Slovenija še možnost za izenačenje. Sodnikov podaljšek bo trajal pet minut.

85. minuta: Sloveniji zmanjkuje časa za izenačenje. Do konca rednega dela je le še pet minut. Selektor Matjaž Kek je v igro poslal še zadnjega aduta s klopi, namesto Sandija Lovrića je vstopil v igro Luka Zahović. Ob ovacijah domačega občinstva je igro zapustil dvakratni strelec Artem Dzjuba.

79. minuta: Sloveniji se je ponudila priložnost za izenačenje. Sandi Lovrić je poslal predložek v kazenski strel, vratar Anton Šunin je žogo odbil do rezervista Damjana Bohara, ki je streljal proti vratom, a je ruska obramba blokirala njegov strel.

75. minuta: Kekova četa ima na voljo vedno manj časa za preobrat. Slovenski selektor je osvežil vrsto in krenil na vse ali nič. Namesto Andraža Šporarja je vstopil Haris Vučkić, Miho Zajca pa je zamenjal hitronogi Damjan Bohar. Ruski prireditelji so objavili, da dvoboj na stadionu Fišt spremlja natanko 13.008 gledalcev.

Pozdrav klubskih soigralcev, Josipa Iličića in Alekseja Mirančuka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pozdrav klubskih soigralcev, Josipa Iličića in Alekseja Mirančuka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 70. minuta: izjemna obramba Jana Oblaka. Po levi strani se je prikradel v slovenski kazenski prostor Vjačeslav Karavajev, ki je vstopil v igro le dve minuti pred tem (zamenjal je Jurija Žirkova), streljal v bližnji kot Oblakovih vrat, a je Škofjeločan odbil žogo v kot.

67. minuta: dlani domačega vratarja je ogrel Josip Iličić. Po desni strani je prodrl Jasmin Kurtić in podal velikemu prijatelju, ki pa je streljal neposredno v Antona Šunina, tako da ruski čuvaj mreže ni imel velikih težav.

61. minuta: za zdaj še brez izrazitejših priložnosti v drugem delu, Moči je v 61. minuti osvežil tudi slovenski selektor Matjaž Kek. Amedej Vetrih je vstopil v igro namesto Jake Bijola, Nejc Skubic pa je na desni strani zamenjal Petra Stojanovića. 

49. minuta: prva menjava na tekmi. Aleksej Mirančuk, soigralec Josipa Iličića pri Atalanti, je vstopil v igro namesto Aleksandra Golovina. 

Začetek drugega polčasa. Selektorja nista menjala enajsteric. Lahko mesto, ki leži ob Črnem morju in je leta 2014, ko je gostilo zimske olimpijske igre, že osrečilo Slovenijo, saj so njeni športni junaki takrat osvojili kar osem odličij, znova poskrbi za slovensko športno pravljico?

Konec prvega polčasa v Sočiju. Slovenija je namučila gostitelje, si pripravila kar nekaj priložnosti in večkrat ogrozila ruska vrata, a na odmor s prednostjo odhajajo izbranci Stanislava Čerčesova. Po zaslugi dvakratnega strelca Artena Dzjebe so ušli na 2:0, a je nato Josip Iličić s pravcatim evrogolom Sloveniji povrnil upanje, da lahko v Sočiju doseže tisto, kar si je zadala. Pozitiven rezultat. Kaj pravi statistika? Slovenija je boljša v razmerju strelov na gol (8:6), Rusi pa so večkrat merili v okvir vrat (3:2).

Veselje Josipa Iličića po njegovem 11. zadetku v dresu slovenske reprezentance. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje Josipa Iličića po njegovem 11. zadetku v dresu slovenske reprezentance. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

43. minuta: branilec Rusije Fjodor Kudrjašov je prejel rumeni karton za prekršek nad Sandijem Lovrićem.

Goooooool! 2:1! 36. minuta. Kakšen odgovor Slovenije! Gostje so takoj po tem, ko so prejeli še drugi zadetek, znova napadli Ruse. Miha Zajc je podal Josipu Iličiću, ta pa je z izjemno potezo premagal ruskega vratarja! Zvezdnik Atalante je z zlato levico z roba kazenskega prostora atraktivno zatresel rusko mrežo in dosegel enega najlepših zadetkov slovenske reprezentance zadnjih let. Vratar Anton Šunin je bil prekratek, Slovenija pa je znižala zaostanek na 1:2. V Sočiju poteka zelo dinamična tekma, vse je še odprto!

Gooool! 2:0! 35. minuta. Rusi so podvojili vodstvo in spravili Slovenijo v hud položaj. Najprej je Aleksandr Golovin ob pomoči Mihe Blažiča, ki se je dotaknil žoge, zatresel prečko, nato pa je do žoge prišel Artem Dzjuba, se mojstrsko ostresel Jureta Balkovca in Mihe Mevlje, ter še drugič na tej tekmi prisilil k predaji Jana Oblaka.

28. minuta: Ni veliko manjkalo, pa bi Slovenija po vodstvu gostiteljev ekspresno izenačila. Josip Iličić je z velemojstrsko potezo lepo zaposlil Petra Stojanovića, ki se je z roba kazenskega prostora odločil za diagonalni strel. Žoga je za nekaj decimetrov zgrešila cilj, tako da ostaja pri vodstvu Rusov z 1:0. Le nekaj minut pozneje je z roba kazenskega prostora streljal še Josip Iličić, a je bil nenatančen, mimo vrat je ustrelil Sandi Lovrić. Slovenija je po prejetem zadetku nevarnejši tekmec.

Goooool! 1:0. 26. minuta. Rusija je prišla do vodstva. Po dvojni podaji se je slovenskih branilcev otresel Artem Dzjuba in z natančnim strelom po tleh v levi kot slovenskih vrat premagal Jana Oblaka. Škofjeločan je bil nemočen. S tem se je končal njegov dolg niz nepremaganosti, ki je trajal vse od konca leta 2019. Oblak pred tem ni zadetka, na katerih so se delile točke (kvalifikacije za EP in SP ter liga narodov), prejel kar 575 minut zapored! Dzjuba se je razveselil že 28. zadetka v ruskem dresu, asistenco je prispeval Daler Kuzjajev.

21. minuta: 30-letni naturalizirani Brazilec Mario Fernandes, ki za Rusijo nastopa od leta 2017, je ogrozil slovenska vrata. Z majhne oddaljenosti od vrat Jana Oblaka se mu je ponudila priložnost za strel z glavo, a je bil na srečo gostov nenatančen. Žogo je poslal nad prečko, tako da je splavala po vodi še ena izmed ruskih priložnosti za vodstvo z 1:0.

13. minuta: italijanski sodnik Marco Di Bello je pokazal že dva rumena kartona. Pri gostiteljih ga je prejel zvezdnik Monaca Aleksandr Golovin, pri Slovencih pa Miha Mevlja, kar je slaba novica za Kekovo četo, saj je Primorec prejel rumeno kazen že proti Hrvaški, tako da v torek na Cipru ne bo mogel pomagati soigralcem.

10. minuta: dvakrat zapored je bilo nevarno v slovenskem kazenskem prostoru. Mario Fernandes je lepo zaposlil Rifata Žemaletdinova, ki je prodrl po desni strani in streljal, nato pa je žogi spremenil smer Jure Balkovec, tako da je imel Jan Oblak kar nekaj dela. Žogo je odbil v kot, v naslednji akciji pa je prišel do neoviranega strela z zelo nevarnega mesta branilec Georgij Žikija, a se je čuvaj mreže iz Škofje Loke znova izkazal. Ostaja 0:0.

6. minuta: Josip Iličić je izvedel kot, v skoku pa je bil pred ruskimi vrati najvišji Miha Mevlja, a je z zahtevnega položaja streljal visoko čez vrata. Že v naslednjem napadu so prvič zapretili gostitelji. Do strela z glavo, pokrival ga je ravno Mevlja, je prišel ruski kapetan Artem Dzjuba, a je bil nenatančen in zgrešil vrata, tako da je Jan Oblak ostal brez dela.

Začetek dvoboja v Sočiju. Stadion Fišt odlično pozna branilec Slovenije Miha Mevlja, član ruskega prvoligaša Sočija. Pravico deli 39-letni italijanski sodnik Marco Di Bello.

Ob 15. uri se bo na olimpijskem stadionu Fišt, tekmo bo spremljalo okrog 13 tisoč gledalcev, začela tekma med Rusijo in Slovenijo. To bo obračun ekip, ki sta kot edini v prvem krogu v kvalifikacijski skupini H za SP 2022 osvojili vse tri točke. Slovenska reprezentanca je na ruskih tleh gostovala dvakrat. Leta 2001 je v Moskvi remizirala (1:1), osem let pozneje pa v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2010 izgubila z 1:2.

Ruski selektor Stanislav Čerčesov je v začetno postavo uvrstil tudi desnega bočnega igralca Maria Fernandesa, ki se je na zadnji tekmi na Malti vpisal med strelce (3:1), a tudi staknil poškodbo kolena, a je za spopad s Slovenijo že nared. Začetno postavo tako sestavljajo Šunin, Fernandes, Semenov, Džikija, Kudrjašov, Glovin, Odzojev, Kuzjajev, Žemaledinov, Dzjuba in Žirkov.

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je izbral začetno enajsterico. Za razliko od tekme s Hrvaško bo od prve minute začel dvoboj Miha Zajc, Damjan Bohar pa se je preselil na klop.

Ne spreglejte