Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2020,
18.34

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

3

Natisni članek

Andrej Dobovičnik Igor Osredkar slovenska futsal reprezentanca

Sreda, 5. 2. 2020, 18.34

4 leta, 3 mesece

Kvalifikacije za SP 2020, Brno

Selektor po neuspehu v kvalifikacijah: Glave se morajo ohladiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

3

slovenija, futsal | Slovenija je upala na uspeh, a se ni izšlo po njenih željah. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Slovenija je upala na uspeh, a se ni izšlo po njenih željah.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Slovenija je na elitnem kvalifikacijskem turnirju elitnega kroga za nastop na svetovnem prvenstvu v futsalu v Brnu po treh golih v zadnjih treh minutah prišla do točke proti Romuniji (4:4), a se vseeno obrisala pod nosom za debi na svetovnih prvenstvih.

Andrej Dobovičnik, Slovenija futsal
Sportal Dobovičnikovi izbranci na Češko po glavno nagrado

Slovenija, ki bi se ob zmagi z vsaj dvema goloma razlike sicer prebila v dodatne kvalifikacije ob zmagi Češke v dvoboju s Kazahstanom, je tokrat morala igrati brez kaznovanih Igorja Osredkarja, Alena Fetića, Roka Mordeja in Mateja Fiderška, ekipi pa se je pridružil Benjamin Tušar.

Slovenska vrsta je prvi polčas proti Romunom izgubila z 1:2, potem ko je za slednje zadel Marius Matei v 11. in 19. minuti, pri Slovencih pa je bil v 17. uspešen Žiga Čeh. Ko je Matei zadel v 28. minuti za 3:1 ter v 38. kar vratar Toni Tonita za 4:1, je kazalo, da je za Slovenijo vse izgubljeno.

A nekaj upov za končno drugo mesto Slovencev, ki bi vodilo v dodatne kvalifikacije (prvo vodi neposredno na SP) in ki je bilo tudi njihov cilj, so zbudili Kristjan Čujec v 38. ter Nejc Hozjan in Teo Turk v 40. minuti. Toda po izenačenju na 4:4 je do konca ostalo le še pičlih 16 sekund, kar pa je bilo premalo za še dva zadetka Slovencev.

Selektor Andrej Dobovičnik je sicer v Brno peljal Mateja Fiderška, Igorja Osredkarja, Jeremyja Bukovca, Nejca Hozjana, Roka Mordeja, Alena Fetića, Tea Turka, Klemna Duščaka, Kristjana Čujca, Žigo Čeha, Damirja Puškarja, Žana Korena in Tjaža Lovrenčiča. Slovenija se je doslej sedemkrat neuspešno potegovala za nastop na prvenstvu sveta.

Andrej Dobovičnik pravi, da bo treba prespati stvari, preden bo sprejel pomembne odločitve. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Andrej Dobovičnik pravi, da bo treba prespati stvari, preden bo sprejel pomembne odločitve. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Andrej Dobovičnik verjame v prave poteze

"Reprezentanca je bila tudi tukaj kompaktna, imeli smo veliko strelov, a nekako ni šlo. To mogoče ni edini razlog, da smo končali na zadnjem mestu. Razočaranje je, saj ima Slovenija vedno velika pričakovanja. Kot pa sem rekel, za rating je to še vedno dobro, še vedno bomo dobro kotirali na evropski lestvici," je po turnirju dejal Dobovičnik.

Ta o prihodnosti kadra ni želel preveč govoriti, so pa že nekateri izkušenejši dejali, da je bilo to njihovo zadnje dejanje. Predvsem to velja za vratarja Damirja Puškarja.

"Kake bodo spremembe v kadru, je težko reči. Glave se morajo ohladiti, starejši so pokazali, da so kakovostni in da se mladi lahko veliko od njih naučijo. Bo pa od njih odvisno, ali bodo nadaljevali ali ne. Puškar pa je eden od zlate generacije skupaj s še petimi, šestimi, ki so reprezentanco pripeljali na to raven. Če bo nehal, upam, da bo zanj neka poslovilna tekma, saj se je vpisal v zgodovino slovenskega futsala," je dodal Dobovičnik.

Tudi o svoji prihodnosti selektor ni povedal nič konkretnejšega. "Prevzemam vso odgovornost, a najprej se moram pogovoriti s predsednikom, verjamem, da bomo povlekli prave poteze," je zaključil selektor.

Na SP 2020 pa so že uvrščene Litva, Portugalska, Španija in Rusija. Dodatne kvalifikacije pa so si že zagotovile Finska, Srbija in Hrvaška. Slednja bo tudi tekmec drugouvrščenega iz "slovenske" skupine. Dodatne kvalifikacije bodo 9. in 12. aprila.

Kvalifikacije za SP 2020:

Nedelja, 2. februar:
Češka : Slovenija 3:1  (2:0)
1:0 Holy (10.), 2:0 Vnuk (19.), 3:1 Fideršek (35.), 3:1 Koudelka (38./6m)

Kazahstan : Romunija 1:3 (0:1)

Ponedeljek, 3. februar:
Češka : Romunija 4:0 (1:0)

Slovenija : Kazahstan 3:4 (0:1)
0:1 Akbalikov (18.), 1:1 Fideršek (28.), 2:1 Fetić (31.), 2:2 Douglas Junior (32.), 3:2: Čujec (34.), 3:3 Leo (38.), 3:4 Tursagulov (40.)

Sreda, 5. februar:
Romunija : Slovenija 4:4 (2:1)
Matei 11., 19., 28., Tonita 38.;  Čeh 17., Čujec 38., Hozjan 40., Turk 40.

Kazahstan – Češka (18.00)

Lestvica:

1. Češka 2 tekmi - 6 točk
2. Romunija 3 - 4
3. Kazahstan 2 - 3
4. Slovenija 3 - 1

Ne spreglejte