Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
6.45

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Neymar kvalifikacije za SP 2026 Lionel Messi Lionel Messi argentinska nogometna reprezentanca brazilska nogometna reprezentanca

Sreda, 18. 10. 2023, 6.45

6 mesecev, 2 tedna

KVALIFIKACIJE ZA SP 2026, JUŽNA AMERIKA (4. KROG)

Messi postavil nov mejnik, prvi poraz in dodaten udarec za Brazilce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Lionel Messi Argentina | Lionel Messi je dvakrat zadel za zmago Argentine. | Foto Reuters

Lionel Messi je dvakrat zadel za zmago Argentine.

Foto: Reuters

V Južni Ameriki so se v noči na sredo po slovenskem času s četrtim krogom nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2026. Argentina je na krilih dveh golov Lionela Messija z 2:0 ugnala Peru, na derbiju dneva pa je Urugvaj z 2:0 ugnal Brazilijo, pri kateri se je poškodoval Neymar.

Slovenija : Severna Irska Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci po zlata vredni zmagi le še korak od izpolnitve sanj, znan še en potnik na EP

Čeprav pred tekmo s Perujem še ni bilo povsem jasno, ali bo na zelenico stopil tudi prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi, ki je imel težave z mišico, na zadnji tekmi s Paragvajem pa je v igro vstopil v drugem polčasu, pa je prvi zvezdnik La Albiceleste proti Peruju dokazal, da so njegove težave preteklost. Argentinski selektor Lionel Scaloni ga je uvrstil v začetno enajsterico, Messi pa je v 32. minuti po podaji Nicolasa Gonzaleza zadel za vodstvo z 1:0, le deset minut kasneje pa je član Inter Miamija zadel še drugič. Kapetan Argentine je sicer v drugem polčasu v polno meril še tretjič, a mu je hat-trick preprečil prepovedani položaj. Kljub temu je Argentina dosegla zanesljivo zmago in je z 12 točkami še naprej na vrhu lestvice. 36-letni nogometaš je s svojim 31. zadetkom podrl tudi rekord v doseženih zadetkih v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na SP. Na 63 nastopih v šestih kvalifikacijah je dosegel 31 zadetkov, z dvema zadetkoma pa je prehitel dozdajšnjega rekorderja, Urugvajca Luisa Suareza, ki se je ustavil pri 29 golih.

"Mislim, da je ta ekipa impresivna, saj ves čas raste. Imamo odlične igralce, imamo zelo poseben slog igre, ki nas krasi. Upajmo, da bomo nadaljevali po tej poti," je po tekmi dejal argentinski kapetan. Ob koncu tekme je na igrišče naenkrat vdrlo več navijačev, ki so poskušali priti do argentinskega zvezdnika. S preigravanjem varnostnika je uspelo le enemu.

Poraz Brazilije in poškodba Neymarja

V derbiju dneva je Urugvaj z 2:0 ugnal Brazilijo in ji prizadejal prvi poraz v kvalifikacijah. Obe reprezentanci sta zdaj po štirih tekmah pri sedmih točkah. Za zmago Urugvaja sta zadela nogometaš Liverpoola Darwin Nunez v 42. minuti in Nicolas de la Cruz v 77. minuti. Za nameček so Brazilci že ob koncu prvega polčasa ostali brez Neymarja, ki si je v eni izmed akcij poškodoval koleno, v bolečinah obležal, z igrišča pa so ga v joku morali odnesti na nosilih.

Neymar je zaradi poškodbe tekmo končal predčasno. | Foto: Reuters Neymar je zaradi poškodbe tekmo končal predčasno. Foto: Reuters

Na tekmi med Ekvadorjem in Kolumbijo ni bilo golov, največjo priložnost pa so imeli gostje v 61. minuti, ko Luis Diaz ni izkoristil enajstmetrovke.

Venezuela je nadaljevala dobro igro in premagala Čile s 3:0. Po zmagoslavju proti Paragvaju in zgodovinskem remiju v Braziliji so zdaj Venezuelci premagali Čilence z odlično predstavo Yefersona Sotelda, ki je dosegel gol in dve podaji.

Paragvaj je v Asuncionu premagal Bolivijo z 1:0 in dosegel prvo zmago v teh kvalifikacijah, odločilni gol pa je v 69. minuti po lepi akciji dosegel Antonio Sanabri.

Kvalifikacije za SP 2026, 4. krog:

Torek, 17. oktober:

Sreda, 18. oktober:

Lestvica:

 

Ne spreglejte