Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2015,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Krka

Sobota, 16. 5. 2015, 22.25

8 let

Krka nadaljuje zmagoviti niz (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Krke so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 2:0 (1:0).

Nogometaši Krke nadaljujejo svojo zmagovito serijo. Dobili so že četrto zaporedno tekmo, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz v prvi ligi. Novomeščani so doslej nanizali največ zaporednih prvoligaških zmag v zaključku sezone 1992/93, ko so po vrsti premagali Zagorje, mariborski Železničar in Steklar. V šestem poskusu so prvič zmagali tudi na Bonifiki, Koprčane so nasploh prvič premagali 22. marca na domačem stadionu. Z zmago so dva kroga pred koncem na osmem mestu obdržali šest točk prednosti pred Gorico, a si obstanka še niso zagotovili, saj so v medsebojnih tekmah slabši od Novogoričanov.

Toliko kot ima Krka zaporednih zmag, pa ima Koper zaporednih porazov. Njegova "šok terapija" je hitro popustila, saj so rumeno-modri, po obetavnem začetku pod vodstvom Rodolfa Vanolija, znova zapadli v rezultatsko krizo. Tokratno srečanje so sicer začeli dobro, si pripravili tudi prvo priložnost, ko je Jaka Štromajer s petih metrov z desne strani streljal, a je gostujoči vratar Miodrag Mitrović žogo odbil v polje.

Koper je pritiskal, kljub večjemu številu nevarnih predložkov v kazenski prostor Krke pa do večjih priložnosti ni prihajal, zato pa so gosti v 39. minuti izkoristili že svojo prvo, ko je Žiga Kastrevec s približno 25 metrov z močnim lob udarcem presenetil mladega vratarja Davida Adama.

Tudi v nadaljevanju so si prvo priložnost pripravili domači, v 50. je Patrik Posavac s 16 metrov streljal, Mitrović pa je s težavami strel ubranil. Od pričakovanega pritiska domačih pa tokrat ni bilo nič. Gosti so celo zagospodarili na igrišču, v 62. minuti pa vodstvo povišali. Adam je v kazenskem prostoru podrl Kastrevca, enajstmetrovko pa je realiziral Josip Fuček.

Zadnjo omembe vredne so imeli domači v 76. minuti, Marko Krivičić je žogo lepo podal v kazenski prostor, Štromajer pa je zadel le v zunanji del mreže. V zadnjih minutah se Dolenjci niso preveč naprezali, rutinirano so držali prednost vse do konca.

Koprčani bodo v predzadnjem krogu prihodnjo soboto gostili Rudar, Krka pa Maribor.

Ne spreglejte