Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 6. 2013,
10.23

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Krka NK Aluminij Zvonko Jevšovar Sašo Udovič NZS

Torek, 11. 6. 2013, 10.23

3 leta, 8 mesecev

Krka ali Aluminij? Eden bo v ponedeljek nasmejan, drugi razočaran

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Krovna nogometna zveza bo seznam udeležencev Prve lige Telekom Slovenije za prihodnjo sezono podala v ponedeljek. Krka je sprejela izziv, upanje pa gojijo tudi pri Aluminiju. Kdo bo razočaran?

Upravni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) bo na ponedeljkovi seji določil ligaški ustroj tekmovanj. Zaradi žalostne usode Mure 05 ter odločitve vodstva Doba, da se zahvali ponujeni priložnosti in ne napreduje med prvoligaše, se je stvar zapletla. Kdo bo zapolnil vrzel, ki je nastala v Prvi ligi Telekom Slovenije? Kandidata sta le še dva, to sta Krka in Aluminij, ki pa še ne vesta, kakšna bo njuna prihodnost. Vsaj do ponedeljka, ko bo uradno znana sestava prvoligaškega tekmovanja. V Novem mestu ne bi imeli nič proti, da bi preskočili na višjo stopničko. Tako se je odločil upravni odbor Krke in sprejel odločitev, da je pripravljen sprejeti prvoligaško povabilo. "To je zdaj že uradno, saj smo imeli čas za odgovor na prvi stopnji do 10. junija. Sprejeli smo izziv in s potrebno dokumentacijo odgovorili na dopis. Zdaj pa je na vrsti NZS," o ponedeljkovi seji upravnega odbora NZS-ja, ki bo za prihodnost novomeškega nogometnega kluba zelo pomembna, razmišlja Sašo Udovič. Športni direktor Krke, ki je v nedavno končani drugoligaški sezoni osvojila tretje mesto, je še potrdil, da bodo nogometaši najverjetneje v poletni del priprav vstopili v petek, najkasneje pa v ponedeljek. Morda prav na dan, ko bi postalo tudi dokončno jasno, da se bo prvoligaški nogomet po daljšem zatišju vrnil v dolenjsko prestolnico.

Jevšovar: Še vedno sem prepričan, da bomo ostali v prvi ligi

Med kandidati za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije pa se še vedno omenja tudi Aluminij. "Pripravljamo se tako, kot da bomo ostali v prvi ligi. Priprave bomo začeli v petek. Nimamo kaj čakati. Če bomo igrali v drugi ligi, bomo pač kakovostnejše pripravljeni, to že ne bo škodovalo. Sem pa še vedno prepričan, da bomo ostali v prvi ligi," je Sportalu sporočil predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar, ki ga veseli dejstvo, da se bo to poletje v Kidričevem mudila kopica vrhunskih tujih klubov, tako da ne bo težav z izbiranjem primernih tekmecev za pripravljalna srečanja. Bi ga pa še bolj veselilo dejstvo, če bi krovna zveza omogočila Kidričanom, da na podlagi okoliščin, ki so doletele Muro in Roltek Dob, ostanejo v druščini najboljših. Pa čeprav so v tekmovalni sezoni 2012/13 zasedli zadnje mesto, ki samo po sebi kliče po izpadu. "Morda bomo s strani NZS-ja v prihodnjih dneh prejeli kakšno obrazložitev. Za zdaj je nismo, niti ne bomo koga priganjali. Očitno bo vse jasno v ponedeljek," razmišlja predsednik kidriškega kluba, ki je ponosen na dejstvo, da je Aluminij brez težav pridobil licenco za prvoligaško tekmovanje v sezoni 2013/14. A še v obdobju, ko na razpredelnici ni zasedal zadnjega mesta, tistega, ki se ga otepajo vsi klubi.

V "prvoligaškem boju" Krke in Aluminija bo torej eden potegnil krajšo. Glede na nepredvidljive prigode koprskega kluba, ki se v zadnjih dneh sooča z resno krizo, pa bi se morda sprostila pot za oba, a to je že scenarij, ki meji na znanstveno fantastiko. Škarje in platno ima v svojih rokah upravni odbor NZS-ja, v ponedeljek pa bodo odpravljene še zadnje nejasnosti.

Ne spreglejte