Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
0.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Wayne Rooney Manchester United Everton

Sreda, 5. 7. 2017, 0.40

6 let, 6 mesecev

Kot strela z jasnega: Rooney zapušča Manchester United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Wayne Rooney

Če gre verjeti ne najbolj zanesljivemu viru The Sun in njegovemu novinarju Neilu Custisu, bo Wayne Rooney do konca tega tedna zapustil Manchester United in se preselil k Evertonu, kjer se je začela njegova nogometna pravljica.

Čeprav je Rooney najboljši strelec tako angleške reprezentance (53) kot tudi Manchester Uniteda (253) vseh časov, je v zadnjem obdobju izgubil status prvega napadalca tako pri treh levih kot tudi Unitedu. V pretekli sezoni je pri rdečih vragih gledal v hrbet Zlatanu Ibrahimoviću, zaradi česar je na koncu ostal brez vpoklica v angleško reprezentanco in posledično kapetanskega traku.

Že dalj časa se govori, da bi lahko 31-letnik, ki je v United leta 2003 prišel ravno iz modre strani Liverpoola, zapustil Old Trafford. Mediji so ga selili na Kitajsko in v Ameriko, zdaj pa je, kot kaže, res prišel čas za slovo. Trener Evertona Ronald Koeman je že večkrat poudaril, da bi z veseljem v svoji ekipi gledal igralca, kot je Rooney, to, da je otrok Evertona, pa vse skupaj naredi še bolj romantično.

Bo Manchester United pogrešal Wayna Rooneyja?

  • Da.
    53,37 %
    301 glasov
  • Ne.
    42,73 %
    241 glasov
  • Rooney bo ostal pri Unitedu.
    3,90 %
    22 glasov
Oddanih 564 glasov

Brez odškodnine?

Ronald Koeman je močno osvežil ekipo Evertona. | Foto: Reuters Ronald Koeman je močno osvežil ekipo Evertona. Foto: Reuters

Rooney naj bi z Evertonom podpisal dveletno pogodbo, The Sun pa dodaja, da tofiji rdečim vragom za napadalca ne bodo plačali niti centa. V zameno Unitedu nogometašu iz Liverpoola ne bo treba izplačati pogodbe za zadnji dve sezoni.

Angleški napadalec, ki je bil do zdaj najbolj plačan igralec pri Unitedu, bo imel tudi pri novem delodajalcu visoko plačo. Še vedno naj bi na teden prejemal 285 tisoč evrov, kar na leto samo s plačo nanese slabih 15 milijonov evrov. 

Bo Rooneyju sledil še Oliver Giroud?

The Sun pa se ni ustavil le pri senzacionalnem prestopu Rooneyja. Kot trdi, se bo na Goodison Park preselil še Arsenalov napadalec Oliver Giroud, ki bo tofije stal okoli 23 milijonov evrov.

Everton je v tem poletju kupil že pet igralcev, in sicer Michaela Keana, Sandra Ramireza, Jordana Pickforda, Davyja Klaassena in Henryja Onyekuruja, zanje pa je zapravil več kot sto milijonov evrov. Odšla sta Tom Cleverley in Gerard Deulofeu.

Kam bo odšel Romelu Lukaku? Možnosti sta le dve: ali v Chelsea ali v United. | Foto: Reuters Kam bo odšel Romelu Lukaku? Možnosti sta le dve: ali v Chelsea ali v United. Foto: Reuters

Kam bo odšel Lukaku?

Čeprav se zdi, da je Everton v tem poletju pretiraval, bo s prodajo svojega prvega strelca Romela Lukakuja dobil nazaj skoraj ves zapravljeni denar za nove okrepitve. Vprašanje je le, kdo mu bo dal ta denar. Če je bil še pred kratkim edini favorit za nakup Belgijca Chelsea, bi si lahko s prodajo Rooneyja dobre možnosti pri Evertonu pridobil tudi Manchester United.

Rdeči vragi trenutno vse sile usmerjajo v nakup napadalca Reala Alvara Morate, a ne bi se čudili, če bi na Old Trafford prišla tako Morata kot tudi Lukaku.

Ne spreglejte