Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
18.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Carlo Ancelotti Bayern Mario Basler

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 18.20

6 let, 7 mesecev

Ancelotti odgovoril na govorice o selitvi na Kitajsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Ancelotti Ribery Bayern | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bayern je v sezono vstopil slabše od pričakovanj. Po dveh zmagah v nemškem prvenstvu je sledila sobotna hladna prha pri Hoffenheimu, ki je nemške prvake premagal z gladkih 2:0. Bavarci s šestimi točkami zasedajo šele šesto mesto na prvenstveni lestvici.

 

Bayern, ki v zadnjih letih v bundesligi nima konkurence, je že na začetku sezone pokazal nekaj šibkosti, a ta poraz še zdaleč ni dovolj velik razlog, da bi vodilni možje bavarskega ponosa zamenjali trenerja. Še posebej, če je to sloviti Italijan Carlo Ancelotti.

Vseeno so se po sobotnem porazu pojavile govorice, da stvari pri Bayernu le niso povsem rožnate in da poteka notranja vojna. Ancelotti se bo po besedah nekdanjega vezista nemških prvakov kmalu poslovil in zapustil Nemčijo.

Basler: Viru povsem zaupam

Italijan se je vsemu temu le nasmejal. | Foto: Reuters Italijan se je vsemu temu le nasmejal. Foto: Reuters ''Povedali so mi, da je Ancelotti že podpisal pogodbo z eno izmed kitajskih ekip. To najbrž tudi pomeni, da bo Bayern zapustil januarja, saj se takrat na Kitajskem tudi začne prvenstvo,'' je za mnoge zelo presenetljivo vest za Sport1 izjavil nekdanji član Bayerna Mario Basler.

''Tega ne morem potrditi stoodstotno, saj je v nogometu vse mogoče in se lahko stvari hitro spremenijo. A vir, ki mi je to dejal, je zelo zanesljiv in mu popolnoma zaupam,'' je dodal strelec zadetka v finalu lige prvakov 1999, ko je Bayern že slavil zmago nad Manchester Unitedom, nato pa so rdeči vragi povsem ob koncu tekme poskrbeli za čudež in z dvema zadetkoma prišli do velikega preobrata in lovorike.

Italijan je Nemcu hitro odgovoril. ''Rad se pogovarjam o resnih zadevah, a to kar me zdaj sprašujete, je šala. Smešno je, da so to ljudje pograbili kot resnico,'' je na novirnarski tekmi pred tekmo z Anderlechtom novinarjem odgovoril italijanski strokovnjak in zanikal vse skupaj.

Bo Carlo Ancelotti Bayern zamenjal za kitajske milijone?

  • Ne.
    41,77 %
    66 glasov
  • Da.
    58,23 %
    92 glasov
Oddanih 158 glasov

Ancelotti pri treh lovorikah

Ancelotti se je na klop Bayerna usedel v pretekli sezoni, ko je zamenjal Pepa Guardiolo. Italijan je do zdaj osvojil nemški naslov, ima še dve superpokalni lovoriki.

Bayern bo po porazu v bundesligi zmagovalne tirnice iskal v ligi prvakov, ko bo na Allianz Areni pričakal Anderlechet, h kateremu je v prejšnjem poletnem prestopnem roku prestopil tudi Robert Berić. Slovenski napadalec v Belgiji igra kot posojen nogometaš francoskega St. Etienna.

Ne spreglejte