Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 5. 2012,
15.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miloš Kostić

Torek, 15. 5. 2012, 15.18

7 let, 12 mesecev

Kostić namenja prednost Nemčiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni kadeti na evropskem prvenstvu niso uresničili cilja. Ostali so brez želenega polfinala, za naslov pa se bosta udarili Nemčija in Nizozemska. Miloš Kostić napoveduje lep finale.

V finalu evropskega prvenstva do 17 let se bosta srečali evropski velesili in sosedi, ki na slovenskih tleh še nista izkusili poraza. ''Obe ekipi sta na prvenstvu prikazali določeno stabilnost. Nemci so dobili vse tekme, Nizozemska pa razen na uvodni tekmi z nami ni več prejela gola. Gre za ekipi, ki sta upravičili pričakovanja in verjamem, da bo lep finale. Kdo bo favorit? O tem je težko govoriti, se mi pa zdi, da Nemci vseeno izžarevajo nek nogomet, ki je na zelo visoki ravni. V določenih fazah igre so mogoče bolj konkretni kot Nizozemci,'' smatra Miloš Kostić, ki je vodil slovensko izbrano vrsto na tekmah v Mariboru in Lendavi. V Ljudskem vrtu je dvakrat ostal praznih nog (poraza z Nizozemsko in Belgijo), na Naftinem dvorišču pa remiziral s Poljsko. Z eno osvojeno točko so slovenski kadeti v skupini osvojili zadnje mesto. Cilji so bili drugačni. Napovedal se je krčevit boj (vsaj) na drugo mesto, ki še vodi v polfinale, zato so ostali apetiti domače javnosti, pa tudi samih nogometašev, nepotešeni.

Selektor, z Nogometno zvezo Slovenijo (NZS) ga veže pogodba še dve leti, se bo sedaj posvetil analizi. Z mladimi izbranci se je poslovil po tekmi z Belgijo, ki je slovensko reprezentanco pahnila na četrto mesto, in jim predočil načrte priprav za naprej. ''Dorekli smo okvirne strani, na naslednjem zboru pa bo pravi čas, da jim predstavim analizo,'' meni Kostić, ki bo o podrobnejših vtisih in razlogih za rezultatski neuspeh spregovoril šele po opravljeni analizi. ''Počakali bomo, da se prvenstvo konča, nato pa bomo skozi analizo ocenili, kaj je bilo narejenega. Nočemo si postavljati kakšnih časovnih okvirjev, bi pa rad poudaril, da napadov, ki sem jim doživljal na svoje delo in odločitve, ne bi rad komentiral. Naj jih komentira tisti, ki to želi, sam se v te polemike ne bom spuščal, saj so v tem obdobju povsem nepotrebne. To ni prava komunikacija,'' zagovarja stališče selektor najboljših slovenskih kadetov, ki je v zadnjih dneh prejel veliko kritik. Deževale so iz Kopra, Ljubljane, pa tudi drugih naslovov. Raje se bo posvetil analizi in načrtom za prihodnost. Prepričan je, da slovenski upi še niso rekli zadnjemu evropskemu nogometu, na domačem Euru pa so pridobili še dragocene izkušnje, ki jim bodo na poti do uveljavitve v članski konkurenci zagotovo pomagale.

Ne spreglejte