Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 4. 2014,
21.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Šimundža

Sreda, 2. 4. 2014, 21.27

8 let

Kosanoviću je za pokal lahko vseeno, lovoriko že ima

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po uvrstitvi v finale pokala je bil trener Maribora Ante Šimundža pričakovano zadovoljen, še bolj pričakovan je bil nastop, s katerim je po tekmi postregel trener Olimpije Milorad Kosanović.

"Vemo, da je pokalno tekmovanje specifično. Odločajo malenkosti. K sreči smo bili dovolj zreli in izkušeni, da smo izpolnili načrtovano in se uvrstili v finale. Zdaj smo opravili prvi del naloge, v finalu jo bomo poskušali dokončati," je na novinarski konferenci takoj po tekmi govoril Ante Šimundža.

"Čestital bi tudi Olimpiji, ki je odigrala dobro tekmo, polno energije. Imam pa občutek, da smo si finala želeli bolj kot Ljubljančani, zato nam je tudi uspelo,'' je še pripomnil trener Maribora, ki se bo za pokalno lovoriko maja udaril z Novogoričani.

Olimpija je spomladi presegla svoje zmožnosti

Potem je do besede prišel domači trener. "Čestitke Mariboru za uvrstitev v finale," je začel Milorad Kosanović. "To je bil četrti derbi v mesecu dni, bilo je res zanimivo. Od prvega do zadnjega je bil vsak derbi boljši. Danes smo igrali res dobro. Rekel bi, da smo bili v prvem polčasu celo odlični. Škoda, da smo potem prejeli gol, ki nas je pokopal. Nismo bili dovolj zbrani in zgodilo se je, kar se je,'' je nadaljeval in ostal zvest samemu sebi. Spet se to, kar je videl sam, verjetno ne ujema s tistim, kar je videla večina.

Če ne drugega, se je z nami strinjal vsaj pri tem, da je bilo vsega skupaj konec na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija prejela gol. ''Da, takrat je bilo vsega konec. Ko dobimo gol, smo mrtvi. Tako pač je,'' je dejal Kosanović, potem pa začel to, kar odlično počne, že vse odkar je prišel v Ljubljano. Iskati izgovore.

"Te igralci, ki ste jih danes videli na igrišču, so vse, kar imamo. Mogoče še eden s klopi lahko kaj spremeni, to pa je tudi vse. Poznajo se nam poškodbe. Nimamo širine. Še vedno nimamo niti samozavesti. Ni Andraža Šporarja, Nik Omladič ima težave s poškodbo in je bil danes 50 odstotno pripravljen. Tega ne morem spremeniti. Čas smo imeli poleti oziroma pozimi. Zdaj je že prepozno. Žal tako pač je," je še povedal srbski trener, ki so ga pred prihodom v Olimpijo nekateri opevali, zdaj pa je verjetno že vsem jasno, da je bil njegov prihod napaka.

Če ne zaradi drugega, zaradi besed, ki so sledile v nadaljevanju. ''Olimpija je spomladi presegla svoje sposobnosti. Objektivno gledano,'' je na naše vprašanje odgovoril trener, ki pred novinarji nastopa samozavestno, tudi kanček arogantno. In kaj je Olimpija naredila spomladi? Iz pokala je izpadla, v prvenstvu je trenutno šele sedma in bližje mestu, ki vodi v kvalifikacije za obstanek (deset točk naskoka), kot mestom, ki prinašajo Evropo (11 točk zaostanka).

V drugem delu sezone je v dveh tekmah na domačem štadionu resda enkrat premagala Maribor, a v petih krogih osvojila le pet točk. Igrala je proti trem ekipam s samega dna lestvice, pa jih ni premagala. Je to res več od tega, kar je zmožna? Dvomimo, da se bo peščica navijačev, ki še hodi na tekme v Stožice, strinjala …

Ne spreglejte