Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2014,
20.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matko Obradović Mitja Lotrič Matej Pučko

Nedelja, 31. 8. 2014, 20.16

8 let, 3 mesece

Koprčani z novim trenerjem takoj do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Kopra so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali novomeško Krko s 3:1 (3:0).

Koprska trenerska "šok" terapija se je obrestovala. Slab uvod v sezono je odnesel italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija, ki je na uvodnih šestih tekmah dosegel dve zmagi in doživel štiri poraze, njegova začasna trenerska alternativa Alen Ščulac pa se iz dolenjske prestolnice vrača z vsemi tremi točkami.

Primorci so večji del prvega polčasa narekovali ritem igre, medtem ko so Dolenjci svoje priložnosti iskali v povsem nenevarnih nasprotnih napadih. Gostitelji so se sredi polčasa otresli pritiska in se nekoliko bolj enakovredno zoperstavili gostom z Obale, druga polovica prvega polčasa pa je minila v absolutni prevladi "kanarčkov", ki so med 36. in 43. minuto dosegli kar tri gole.

Prvega je dosegel Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti kasneje so si Primorci znova skočili v objem po golu Damirja Hadžića, ki je odbito žogo spravil za hrbet domačega vratarja Matka Obradoviča, učinkovito igro pa je pred odhodom na 15-minutni odmor zaokrožil Matej Pučko po strelu z volejem, tik pred tem pa je Mitja Lotrič zadel še prečko.

Novomeški trener Miloš Rus je v začetku drugega polčasa opravil dvojno menjavo, a ta ni spremenila razmerja moči. Koprčani so imeli škarje in platno v svojih rokah in že v 51. minuti prek Pučka zapravili priložnost za vodstvo s 4:0. Isti igralec se je v 61. minuti znova znašel v idealni priložnosti za zadetek, "medsebojni dvoboj" pa je dobil Obradović. Le minuto kasneje so do priložnosti prišli tudi Dolenjci, a je "rezervist" Martin Šaban je zadel vratnico, v 73. minuti pa vendarle znižali na 1:3, ko je po prostem strelu "mojstrsko" zadel Denis Mojstrovič. Dolenjci so v nadaljevanju skušali še bolj približati Primorcem, navkljub nekaterim njihovim poskusom pa se izid ni spremenil.

Krka bo v prihodnjem krogu gostovala pri Mariboru, Koper pa pri velenjskemu Rudarju. Obe tekmi bosta v soboto, 13. septembra.

Ne spreglejte