Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 8. 2019,
15.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

Inter Milano Manchester United Alexis Sanchez

Sreda, 28. 8. 2019, 15.30

4 leta, 7 mesecev

Alexis Sanchez prihaja v Inter Milano

Konec je. V nenavadnem poslu k Handanoviću še en zvezdnik.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
Alexis Sanchez | Alexis Sanchez je nova zvezdniška okrepitev milanskega Interja poletja 2019. | Foto Getty Images

Alexis Sanchez je nova zvezdniška okrepitev milanskega Interja poletja 2019.

Foto: Getty Images

Ni še uradno, a o tem, da je posel sklenjen, poročajo številni ugledni in predvsem relevantni angleški in italijanski mediji. Alexis Sanchez, zvezdnik Čila in Manchester Uniteda, prihaja v milanski Inter. To je že drugi nogometaš zvenečega imena, ki iz Old Trafforda letos poleti prihaja na San Siro.

Mauro Icardi, Wanda Nara
Sportal Pred Interjem so pestri zadnji dnevi poletne tržnice

Alexis Sanchez je že v Milanu in bo danes prestal zdravniške preglede, potem pa bo posel tudi dokončno sklenjen. Najbolje plačani nogometaš Manchester Uniteda v Inter prihaja kot posojen nogometaš za deset mesecev, Milančani pa so se ob tem izognili klavzuli, po kateri bi ga morali po izteku sezone obvezno kupiti. Ob tem so se dogovorili, da bodo v tem obdobju plačevali zgolj 300 tisoč od 425 tisoč tedenske plače, ki si jo je 30-letni zvezdnik iz Čila izboril januarja lani, ko je na Old Trafford prišel za 34 milijonov evrov iz londonskega Arsenala.

Alexis Sanchez je že v Milanu:

Po tem poslu, ki ga morata kluba sicer še potrditi, ne manjka nezadovoljnih navijačev Manchester Uniteda, ki vodilnim ljudem svojega ljubljenega kluba očitajo nesposobnost. Sancheza, ki je ob mastni plači in mastni odškodnini zanj v 32 prvenstvenih nastopih za Manchester United, bodo morali Angleži še naprej bogato plačevati, ob tem pa ni nujno, da bodo po koncu sezone na račun njegove odškodnine kaj zaslužili.

Pogodbo z Manchester Unitedom ima Sanchez do leta 2022.

Čilenec se na Apeninski polotok vrača po osmih letih. Med letoma 2008 in 2011 je igral za Udinese. | Foto: Getty Images Čilenec se na Apeninski polotok vrača po osmih letih. Med letoma 2008 in 2011 je igral za Udinese. Foto: Getty Images

V Italiji je že igral s Samirjem Handanovićem

Sanchez je še druga zveneča okrepitev iz Manchester Uniteda, ki prihaja v Inter letos poleti. Že pred njim je, a ob mastni odškodnini 65 milijonov evrov, prišel že belgijski napadalec Romelu Lukaku, ki je medtem že debitiral v majici Milančanov in se tudi vpisal med strelce.

Sanchez je v Italiji že igral, in sicer pri Udineseju, katerega član je bil med letoma 2008 in 2011, ko je bil v Vidmu soigralec s Samirjem Handanovićem. Z nekdanjim dolgoletnim slovenskim reprezentantom bosta zdaj spet združila moči, a v Milanu.

Sanchez je za Udinese v treh letih odigral 112 tekem, zabil 21 golov in prispeval 20 asistenc. Iz Vidma je za 26 milijonov evrov prestopil v Barcelono, od tam pa tri leta pozneje, leta 2014, v Arsenal.

Ne spreglejte