Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2013,
22.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Theo Walcott Arsene Wenger Arsenal

Sreda, 9. 1. 2013, 22.10

8 let

Konec agonije: Walcott se je dogovoril z Arsenalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po mesecih in mesecih namigovanj je Theo Walcott le pristal na podaljšanje pogodbe z Arsenalom.

Sreda je srečen dan za navijače Arsenala. Vodilni ljudje londonskega kluba so se namreč naposled le dogovorili za podaljšanje pogodbe z enim izmed zvezdnikov ekipe Theom Walcottom, ki ga zdajšnja pogodba z Arsenalom veže le še do konca te sezone. Nekaj časa je kazalo, da ne bo podaljšal sodelovanja z Arsenalom, zaradi česar v prvem delu sezone ni igral toliko, kot bi verjetno igral sicer, v zadnjih dneh pa je prišlo do preobrata v pogajanjih. Ta so vrhunec dosegla v sredo, ko se je 23-letni napadalec le pristal na pogoje Londončanov in obljubil, da bo podpisal novo, štiriletno pogodbo. Ta mu bo po novem navrgla kar 30.000 angleških funtov na teden več, kot je bila vredna prejšnja, kar pomeni, da bo po novem zaslužil 90.000. Lepa povišica, ni kaj.

Walcott, ki je v Arsenal iz Southamptona prišel leta 2006, ko je bil star komajda 16 let, je v tej sezoni sicer nastopil na 16 prvenstvenih tekmah in zabil osem golov. Kar pet golov na zgolj dveh tekmah je zabil v ligaškem pokalu, enega na treh tekmah pa pristavil tudi v ligi prvakov. V zadnjem času je v izjemni formi. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah je zabil tri gole in prispeval še tri podaje.

Angleški reprezentant je na podaljšanje bojda pristal tudi zato, ker naj bi mu trener Arsene Wenger obljubil, da bo odslej igral bolj v sredini ofenzivne vrste Londončanov, kar je bila igralčeva želja. Francoski trener je torej storil prvi korak k obnavljanju zaupanja navijačev, ki se nad njegovimi potezami vse bolj jezijo, saj je v zadnjih sezonah dopustil, da so Arsenal zapustili nekateri največji zvezdniki, vključujoč Robina van Persieja in Samirja Nasrija. Dodatno jih bo skušal razveseliti v tem prestopnem roku, saj je obljubil, da bo v klub pripeljal dve okrepitvi.

Ne spreglejte