Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
19. 7. 2014,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje Benjamin Verbič NK Zavrč Marko Ranilović

Sobota, 19. 7. 2014, 14.57

8 let

Komu zgoraj so se zamerili Celjani? Zavrč časti junaškega vratarja (video).

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šport piše tudi takšne zgodbe. Celjani so bili boljši, štirikrat zadeli okvir vrat ter imeli na voljo kazenski strel, a je tri točke iz knežjega mesta pobral Zavrč. Junak je postal Marko Ranilović.

Veselje v vrstah gostov je bilo nepopisno. Čeprav so bili med tekmo proti Celjanom v podrejenem položaju, so na koncu osvojili tri točke. Za njih sta bila zaslužna hrvaški veteran Nikola Šafarić, ki je zadel v polno z velike oddaljenosti, ter vratar Marko Ranilović, ki je paral živce celjskim nogometašem.

''Prvi polčas nas je pokonci držal naš izvrstni vratar Ranilović. Imel je svoj dan, mi pa srečo, da smo imeli na vratih tako dobrega vratarja,'' je priznal Željko Orehovec. Hrvaški trener Zavrča je športno priznal, da so bili v prvem polčasu veliko slabši od Celjanov, ki so jih z agresivno igro stisnili na njihovo polovico. ''V drugem delu smo bili boljši, še vedno ne od Celja, a smo z zadetkom dobili dodatno moč. Na koncu smo si zmago zaslužili, saj smo vso tekmo garali, hkrati pa imeli srečo. Sreča pa, kot vemo, spremlja pogumne,'' je ponovil znameniti pregovor, ki se v nogometnem svetu večkrat izkaže za resničnega.

Le nekaj sekund pozneje pa označil konec tekme, Ranilović ubranil

Celjani so še dolgo v noč premlevali, kako so lahko ostali brez nagrade za dobro igro in številne priložnosti. Vse so ostale neizkoriščene, nekajkrat pa so bili zelo blizu zadetku. Okvir završkih vrat se je zatresel kar štirikrat, za nameček pa je Benjamin Verbič v izdihljajih tekme še zapravil strel z bele točke.

Natančneje, ubranil mu ga je prvi junak srečanja, gostujoči vratar Ranilović, ki se je s tem na velika vrata vrnil v domači nogomet. ''Kot da nas nekdo od zgoraj ne mara. Zadeli smo štiri vratnice, a se nobena žoga ni odbila v gol (pri zadetku Zavrča se je žoga od leve vratnice odbila v gol, op. p.). To je nogomet. Upam, da se nam bo to vrnilo na prihodnjih tekmah, da bo bolj pravično,'' je povedal osmoljenec srečanja, saj je zapravil tudi enajstmetrovko. Sodnik je le nekaj sekund po tem, ko je Verbič izgubil dvoboj z Ranilovićem, zapiskal za konec tekme, Zavrč pa se je presenetljivo povzpel na začasni prvoligaški vrh.

Ne spreglejte