Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 6. 2018,
10.32

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Nedelja, 24. 6. 2018, 10.32

5 let, 9 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (10. DAN)

Ko nemškemu navijaču ni popolnoma nič jasno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

Za nami je še en nor nogometni dan na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Skoraj zagotovo lahko zatrdimo, da je največ adrenalina pričarala tekma med Švedsko in Nemčijo. Ta je zmagovalca odločila šele v 95. minuti. Da je nogometna igra res nekaj posebnega, pove dejstvo, da ena od hčerk ob zmagi Mehike svojega očeta še ni videla tako srečnega … Da, vse to je nogomet.

Navijač je ostal odprtih ust

Nogometaši Švedske in Nemčije so na večerni sobotni tekmi pokazali vse čare nogometne igre. Junak tekme je bil Toni Kroos, ki je s prostega strela zadel v 95. minuti. Na štadionu so nemški navijači ponoreli, eden od njih pa je postal prava družabna uspešnica. Ta je preprosto obnemel, ostal odprtih ust in globoko dihal.

Z enim strelom je popravil vse in postal heroj

Toni Kroos je med tekmo naredil kar nekaj napak, a na koncu je z enim strelom popravil vse. V trenutku je postal nemški heroj. Kroos se je po nekaterih podatkih na tekmi žoge dotaknil 144-krat, kar je od leta 1966 rekord nemške reprezentance.

 

Rezultat bi lahko bil tudi drugačen, švedskega trenerja so sprovocirali

Zagotovo se bo v prihodnjih dneh veliko govorilo o morebitnem prekršku nad švedskim nogometašem Marcusom Bergom. Švedski selektor Jan Andersson je prepričan, da je bil nad Bergom storjen prekršek. Na videz hladnokrvni Šved je po tekmi izgubil živce. Kot je videti s posnetka, zaradi provokacij z nemške klopi. Nemška nogometna zveza (DFB) se je pozneje za svoje vedenje opravičila.

Nesrečni Rudy z zlomljenim nosom

Če je bil Toni Kroos junak tekme, pa je bil največji nesrečnež v ekipi Nemčije Sebastian Rudy. Ta je s podplatom nogometnega čevlja dobil grd udarec po nosu. Njegov nastop na prihodnjih tekmah je vprašljiv. V nemškem taboru sumijo, da ima Rudy zlomljen nos.

Tudi nemški navijači se znajo odpeti z verige

Pred dnevi je bilo na spletu veliko posnetkov angleških navijačev, ki so noreli, potem ko je v sodnikovem podaljšku zadel njihov prvi zvezdnik Harry Kane. Nič drugače ni bilo v soboto na nemških trgih, ko so navijači ob golu Kroosa ponoreli od veselja.

Trije zadetki v 17 minutah

Na tekmi med Belgijo in Tunizijo smo lahko videli kar sedem golov. Še najbolj pestro je bilo v prvih 17 minutah, ko je šla žoga trikrat v gol. Na koncu so tekmo dobili favorizirani Belgijci, ki so slavili z izidom 5:2.

Svojega očeta še nikoli ni videla tako srečnega

Mehika je v soboto dosegla še drugo zmago na tem svetovnem prvenstvu, potem ko je z 2:1 premagala Južno Korejo. Na ulicah Mehike je bilo videti prešerno vzdušje. Dekle pa je objavilo posnetek svojega očeta in ob tem zapisala, da ga še nikoli ni videla tako srečnega.

Zaradi pičlih nekaj centimetrov je na stavah izgubil 6 tisoč evrov

Nogometni navdušenec Lee Robinson je na stavah zaradi nekaj centimetrov izgubil 6 tisoč evrov. Sam je namreč stavil, da bo Toni Kroos zadel gol izven kazenskega prostora. Spodaj na sliki si lahko pogledate, za koliko je zgrešil svojo stavo.

Že zdaj je več enajstmetrovk kot leta 2014

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji so do zdaj dosodili 14 enajstmetrovk, kar je več kot na celotnem svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Ob tem pa je treba vedeti, da se v Rusiji skupinski del sploh še ni končal.

Ne spreglejte