Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
12. 4. 2015,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Roberto Mancini Inter Verona serie A

Nedelja, 12. 4. 2015, 16.39

8 let

Ko italijanska legenda potarna, da je Handanović njena nočna mora (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Interja so po 47 dneh le dočakali zmago v italijanskem prvenstvu. V gosteh so s 3:0 odpravili Verono, eden izmed junakov srečanja pa je bil Samir Handanović, ki je ubranil kazenski strel.

Inter je po dolgem času navdušil navijače z visoko zmago in pokazal obraz klubskega velikana, ki bi moral pogosteje premagovati (na papirju) lažje tekmece. Modro-črni so v Veroni zmagali s 3:0. Na srečanju se je izkazal tudi slovenski vratar, pred katerim je nejasna prihodnost pri Interju, saj še vedno ni znano, kako se bo dogovoril z vodstvom kluba o morebitnem podaljšanju pogodbe.

"Bomo videli, kaj se bo izcimilo. To so vprašanja za mojega agenta, za zdaj še ni bilo napredka," je namignil, da z vodstvom Interja še ni našel skupnega jezika o želji, da bi mu letno plačo z 2,2 milijona evrov dvignili na okrogle tri milione evrov. Milanski Inter ponuja pol milijona evrov manj od zahtevane vsote, tako da je vedno resnejša tudi možnost, da bi po koncu sezone zapustil San Siro in se preizkusil kje drugje.

Handanović še verjame, da lahko Inter ujame Evropo

Inter je pred tednom dni razočaral gledalce z domačem remijem proti Parmi (1:1). "Po tej tekmi je bilo pomembno, da pokažemo srce in drugačen pristop. Uspelo nam je," ni skrival veselja prvi vratar črno-modrih, ki so si z zmago dvignili samozavest pred mestnim derbijem z Milanom.

"Pomembno je, da nismo prejeli zadetka. Takšnih tekem je bilo v tej sezoni premalo. V boju za Evropo moramo ostati pozitivni in verjeti do konca. V nogometu je vse mogoče. Zdaj prihaja čas za derbi," Handanović še ni odpisal možnosti, da bi si Inter v serie A zagotovil nastop v ligi Europa, čeprav je na skromnem devetem mestu, zvečer pa ga lahko prehiti še sosed AC Milan.

Osmoljenec Luca Toni poln hvale na račun Slovenca

Sarma je na gostovanju pri Veroni ponovno zablestel pri loteriji kazenskih strelov, saj je bil uspešnejši od izkušenega napadalca Luce Tonija, ki mu je že drugič v tej sezoni ubranil strel z bele točke. "Handanović je moja nočna mora. Če bi dosegel zadetek, bi se vrnili v igro (Verona bi v 77. minuti znižala na 1:2, op. p.), tako pa je vse skupaj padlo v vodo. Če ne izkoristiš kazenskega udarca, to pomeni, da ga nisi dobro izvajal. Čestitke Interju, ki je izkoristil svoje priložnosti. Mi jih žal nismo" je po tekmi v mikrofon televizijske postaje Premium Mediaset povedal Luca Toni.

Nekdanji italijanski reprezentant, tudi član znamenite Lippijeve čete, ki je leta 2006 osvojila naslov svetovnega prvaka, je ostal praznih rok. "Handanović je odličen vratar. Ko izvajaš enajstmetrovko, mirno stoji na sredini do konca, sam pa se zavedaš, da moraš res dobro ustreliti, saj odlično ugane kot, v katerega streljaš, " je 37-letni legendarni napadalec priznal še v pogovoru za Rai Sport ter dodal, da je rezultat nepravičen, saj ne izžareva dogajanja na igrišču.

Verona je zapravila veliko priložnost, ogromno zaslug za to pa nosi prav Handanović. To je bila že sedma najstrožja kazen, ki jo je ukrotil v zadnjih osmih poizkusih. V jesenskem delu je Toniju ubranil strel z bele točke na San Siru, ko se je dvoboj končal brez zmagovalca (2:2), nekdanji italijanski reprezentant pa se je vendarle vpisal med strelce, a ne z bele točke, ampak iz igre.

Ne spreglejte