Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2013,
13.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

FIFA

Sreda, 9. 1. 2013, 13.07

8 let, 5 mesecev

Klubi si manejo roke: FIFA skoraj podvojila nadomestilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mednarodna nogometna zveza je z odločitvijo, da bo izdatno povišala odškodnine za nadomestilo igralcev, ki bodo nastopili na SP 2014, osrečila klube. Vsak dan bodo bogatejši vsaj za 2.180 evrov.

Klubi, ki se bodo lahko prihodnje leto pohvalili s tem, da v njihovih vrstah igrajo udeleženci svetovnega prvenstva v Braziliji, bodo s strani Mednarodne nogometne zveze (FIFA) upravičeni do odškodnine za nadomestilo igralcev. Če je v času SP 2010 v JAR (ter zadnja dva tedna pred začetkom tekmovanja) znašala 1.224 evrov na dan, bo štiri leta kasneje skoraj podvojena. Tako je bilo odločeno na zadnjem sestanku Fife v Zürichu, nova višina odškodnine pa znaša 2.180 evrov. Klubi bodo prejeli nadomestilo za obdobje, ki se bo začelo upoštevati 14 dni pred začetkom prvenstva, zaključilo pa z zadnjo tekmo reprezentance na SP.

Mednarodna krovna zveza je v času SP 20140 izplačala odškodnine za nadomestilo igralcev več kot 400 klubom v skupni vrednosti 30 milijonov evrov. Največjega finančnega kolača je bila deležna Barcelona (662.709 evrov), mejo polovice milijona evrov pa so presegli še Bayern, Chelsea, Liverpool in Real Madrid. Slovenske barve je med klubi zastopal Maribor. Zdaj bi lahko najboljši klubi na svetu zaradi SP 2014 postali bogatejši tudi za sedemmestno številko.

Ne spreglejte