Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 6. 2017,
8.25

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo UEFA liga prvakov Real Madrid Jorge Mendes špansko prvenstvo

Petek, 9. 6. 2017, 8.25

1 leto

Cristiano Ronaldo

Kitajci ponujajo Realu za Ronalda 200 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je pred kratkim z madridskim Realom osvojil španski in evropski naslov, je prejel ponudbo, ob kateri je težko ostati ravnodušen. Kitajski klub ponuja belim baletnikom za prestop najboljšega nogometaša izjemnih 200 milijonov evrov!

V obdobju poletnega prestopnega roka ne manjka takšnih in drugačnih novic, povezanih z možnostjo domnevnih selitev vrhunskih nogometašev, ki bi razburkale nogometno sceno. Eno izmed teh je ponudil španski športnik časnik AS in zapisal, da je eden izmed kitajskih klubov pripravljen za prestop Cristiana Ronalda odšteti okroglih 200 milijonov evrov!

Zaslužki bi se najmanj podvojili

Ronaldo je prejšnji konec tedna z Realom ubranil naslov evropskega prvaka. | Foto: Reuters Ronaldo je prejšnji konec tedna z Realom ubranil naslov evropskega prvaka. Foto: Reuters Če bi azijski snubci našli skupen jezik z 32-letnim Portugalcem in madridskim Realom, bi sklenjen posel poskrbel za daleč največji prestop v zgodovini nogometa. To pa še ni vse. Po poročanju španskega časnika bi Ronalda na Kitajskem čakala še bajna plača. V letu dni bi zaslužil reci in piši 120 milijonov evrov.

Portugalec že zdaj prevladuje na lestvici zaslužkarjev. Na Forbesovi lestvici športnikov zaseda prvo mesto, na leto pa na podlagi plač, denarnih nagrad in sponzorskih sredstev zasluži več kot 80 milijonov evrov. Če bi se odpravil na Kitajsko, bi se znesel najverjetneje vsaj podvojil.

Ronaldo: Nič ni nemogoče

Ronaldo igra v življenjski formi. | Foto: Reuters Ronaldo igra v življenjski formi. Foto: Reuters Pred dnevi je portugalski športni dnevnik A Bola zapisal, da je na naslov Reala prišla ponudba za Ronalda, vredna vrtoglavih 180 milijonov evrov. Ime kluba ni bilo navedeno.

Ugibalo se je, kateri klub bi si lahko privoščil takšno razkošje. V žep bi lahko najgloblje segli Manchester United, Monaco in PSG, za podcenjevati pa ni bilo niti najbolj premožne kitajske klube, ki si v zadnjih sezonah na vse kriplje trudijo, da bi v svojo ligo privabili čim več zvezdnikov svetovnega formata.

Bo Cristiano Ronaldo poleti zamenjal klub?

  • Da.
    18,86 %
    155 glasov
  • Ne.
    81,14 %
    667 glasov
Oddanih 822 glasov

Na govorice se je odzval Ronaldo in pred odhodom v Latvijo, kjer ga zvečer čakajo reprezentančne obveznosti, skrivnostno odvrnil: ''Nič ni nemogoče''. S tem je dal misliti javnosti in zagovornikom teorije, da želi Real prvega zvezdnika, ki je star 32 let, prodati na vrhuncu moči, ter z njim mastno zaslužiti.

Kitajci že trkali na njegova vrata

Ni prvič, da je Ronaldo deležen zanimanja kitajskih snubcev. O tem je v začetku leta že spregovoril Cristianov zastopnik Jorge Mendes in takrat razkril, da si Kitajci pripravljeni njegovemu izbrancu ponuditi plačo v višino stotih milijonov evrov. Ronaldo je ostal zvest madridskemu klubu in se z njim vpisal v zgodovino, saj je postal prvi, ki je v ligi prvakov ubranil naslov.

Ronaldo uživa pri belih baletnikih, kjer v zadnjih letih osvaja lovorike kot po tekočem traku. | Foto: Reuters Ronaldo uživa pri belih baletnikih, kjer v zadnjih letih osvaja lovorike kot po tekočem traku. Foto: Reuters

Za Ronaldom, ki ima z Realom sklenjeno pogodbo do leta 2021, je ena najuspešnejših sezon. Z Realom je osvojil španski, evropski in svetovni naslov, v ligi prvakov je postal kralj strelcev, s portugalsko reprezentanco pa mu gre dobro v kvalifikacijah za SP 2018. Z izbrano vrsto se nahaja v Latviji, kjer se pripravlja na kvalifikacijsko srečanje, v katerem bi bilo vse drugo kot zmaga evropskih prvakov veliko presenečenje.

Ne spreglejte