Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
4. 6. 2017,
0.40

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

2

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo UEFA liga prvakov Juventus Real Madrid

Nedelja, 4. 6. 2017, 0.40

12 mesecev

Najboljši nogometaš finala lige prvakov

Ronaldo srečen in lačen novih podvigov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

2

Real Juventus Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo je v finalu lige prvakov postavil kar nekaj mejnikov. Z Realom je osvojil rekordni 12. naslov evropskih prvakov, z dvema zadetkoma postal najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni, postal prvi nogometaš, ki se je vpisal med strelce v treh finalih lige prvakov, skupno število golov v karieri pa je povišal na neverjetnih 600!

Napadalec Reala Cristiano Ronaldo je s predstavo v finalu lige prvakov in nasploh učinkom v izločilnem delu najmočnejšega tekmovanja, ko je kot za stavo polnil mreže Bayerna in Atletica, vložil zelo resno kandidaturo za novo priznanje, namenjeno najboljšemu nogometašu na svetu. Ni jih malo, ki so prepričani, da je glavni kandidat za zlato žogo po predstavi v Cardiffu že določen.

Real je v zadnjih štirih sezonah osvojil ligo prvakov kar trikrat. | Foto: Reuters Real je v zadnjih štirih sezonah osvojil ligo prvakov kar trikrat. Foto: Reuters

''To je bil izjemen zaključek sezone,'' je povedal 32-letni Portugalec v mikrofon televizijske postaje BeIN Sports, ko je s soigralci in družinskimi člani proslavljal novo veliko zmago v razkošni karieri, prepolni prestižnih podvigov. ''Vedeli smo, da se največje lovorike osvajajo ob koncu sezone. Dobro smo se pripravili na finale,'' je zaupal CR7 in dodal, da se po sladki zmagi počuti kot deček. 

Ni pozabil niti na kritike, ki jim je v finalu lige prvakov zaprl usta z zelo učinkovito predstavo. "Mislim, da ne najdejo besed, s katerimi bi opisali svoje kritike, saj številke ne lažejo," je sporočil delu nogometne javnosti, ki ni preveč naklonjena prvemu asu evropskih rekorderjev.

Prehitel celo Messija

Z dvema zadetkoma, ki ju je dosegel na najpomembnejšem srečanju sezone (proti Juventusu, ki je na krilih vratarja Gianluigija Buffona v četrtfinalu lige prvakov ostal nepremagan na obeh srečanjih z Barcelono), je postal prvi strelec sezone lige prvakov. Prehitel je celo večnega tekmeca Lionela Messija, čeprav je imel prvi as katalonskega velikana po skupinskem delu ogromno prednost, ki pa je pozneje po norem strelskem ritmu Ronalda od četrtfinala dalje hitro izpuhtela.

Z dvema zadetkoma v finalu je na lestvici najboljših strelcev lige prvakov v tej sezoni prehitel celo Lionela Messija. | Foto: Reuters Z dvema zadetkoma v finalu je na lestvici najboljših strelcev lige prvakov v tej sezoni prehitel celo Lionela Messija. Foto: Reuters

To pa še ni vse. Real je po visoki zmagi nad Juventusom postal prvi klub, ki je v 25-letni zgodovini lige prvakov ubranil naslov prvaka. ''Smo prvi, ki jim je uspelo kaj takšnega. Zasluženo smo postavili rekord. V finalu sem dosegel dva zadetka in sem najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni. Zelo sem srečen, '' ni skrival zadovoljstva po čarobnem večeru v Cardiffu.

Najboljši strelci lige prvakov v tej sezoni:

Nogometaš Zadetki Minute
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12 1200
Lionel Messi (Barcelona) 11 810
Edinson Cavani (PSG) 8 720
Robert Lewandowski (Bayern München) 8 794
Pierre-Emerick Aubameyang (Borrussi Dortmund) 7 708

Ob živce je spravljal obrambno vrsto Juventusa, ki je do finala lige prvakov v Evropi prejela le tri zadetke. Na 12 tekmah do finala je prejel manj golov kot v finalu, ko je Real mrežo velikega evropskega osmoljenca Gianluigija Buffona zatresel kar štirikrat in si v veličastnem slogu pripel novo evropsko zvezdico.

Real je prvič po letu 1958 osvojil tako španski kot tudi evropski naslov. Zato je bila sreča navijačev, ki bodo v nedeljo pričakali nove (stare) evropske prvake v Madridu in jim priredili slavnostni sprejem, neizmerna. 

Kateri nogometaš je v tej sezoni v ligi prvakov pokazal največ?

  • Cristiano Ronaldo
    71,39 %
    876 glasov
  • Lionel Messi
    18,42 %
    226 glasov
  • Gianluigi Buffon
    4,97 %
    61 glasov
  • Edinson Cavani
    0,65 %
    8 glasov
  • Kdo drug
    4,56 %
    56 glasov
Oddanih 1227 glasov

Ligo prvakov je ubranil. Zdaj jo želi osvojiti še tretjič zapored!

Če je kdo pomislil, da bo Ronaldo po izjemnih uspehih, ki jim je bil priča v zadnjih sezonah (evropski prvak s Portugalsko – 2016, španski prvak z Realom – 2017, evropski prvak z Realom – 2014, 2016 in 2017 …), izgubil motivacijo za prihodnjo sezono, se je krepko motil.

Fotogalerija
1 / 61

Neumorni strelec, rekorder evropskih tekmovanj, kjer je zadel v polno že 108-krat, je izpostavil, da je lačen novih lovorik. ''Naslednji cilj bo še enkrat osvojiti ligo prvakov in s tem dokazati, da smo najboljši ter da nam je pri tem pomagala podpora, ki nam jo je nudil klub od samega začetka,'' je Ronaldo poslal javnosti sporočilo, ki ne bo všeč vsem. Zlasti tekmecem, ki bi se radi povzpeli na evropski klubski prestol in na evropskem seznamu prvakov nasledili bele baletnike.

Med njimi je tudi Mourinhov Manchester United, s katerim se bo Real 8. avgusta pomeril v evropskem superpokalu v Skopju. Morda je Ronaldo o tej tekmi spregovoril kakšno besedo z nekdanjim trenerjem pri rdečih vragih Alexom Fergusonom, ki mu je v Cardiffu izročil nagrado za najboljšega igralca v finalu lige prvakov.

Ne spreglejte