Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Kevin Kampl

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl se je izkazal, a izgubil. Arsenal v velikih težavah.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kevin Kampl ni mogel preprečiti poraza Bayerja Leverkusna v Rimu v četrtem krogu skupinskega dela nogometne lige prvakov. Bayern je v Münchnu ponižal Arsenal. Chelsea se je spet mučil, a je zmagal.

Po spektakularni prvi tekmi med Romo in Bayerjem v Leverkusnu v skupini E pred dvema tednoma, končala se je z remijem s 4:4, se je tudi v Rimu zdelo, da lahko spremljamo nekaj podobnega, a ni bilo povsem tako. Roma je vodila z 2:0, a so potem Nemci, za njihov prvi gol je podal slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je igral vso tekmo, hitro zabili dva gola in prišli do izenačenja. Ko so krenili po zmago, pa so v 81. minuti z enajstih metrov prejeli gol, uspešen je bil Miralem Pjanić in Romo popeljal na tretje mesto skupine s petimi točkami. Nemci imajo točko manj. Barcelona je doma gladko odpravila BATE Borisov in si že priigrala uvrstitev v osmino finala.

V skupini F se je Bayern v Münchnu uspešno maščeval Arsenalu za poraz pred dvema tednoma in visoko zmagal. Londončani so zdaj v zelo kočljivem položaju. Z zgolj tremi točkami za kar šest tock zaostajajo za drugouvrščenim Olympiakosom, ta je tokrat doma premagal zagrebški Dinamo, in so močno oddaljeni od napredovanja.

V skupini G je Chelsea v Londonu stežka premagal kijevski Dinamo, šele v zaključku tekme je prišel do zmage z 2:1. Porto je bil boljši od Maccabija iz Tel Aviva v Izraelu in se povsem približal osmini finala.

Tam je že Zenit, ki je tudi po štirih krogih stoodstoten. V skupini H je tokrat zmagal tudi v Lyonu, medtem ko je Valencia pripravila šok za svoje navijače in izgubila v Belgiji pri Gentu.

Remi Slovencev v Kazahstanu

V torek so bile na sporedu tekme v skupinah A, B, C in D.

Madridski Atletico je v prvi torkovi tekmi gostoval v oddaljenem Kazahstanu in proti tamkajšnjem prvaku Astani, ki je v kvalifikacijah izločil Maribor, remiziral brez zadetkov. To je bil slovenski derbi, na obeh straneh sta igrala dva slovenska reprezentanta. Jan Oblak je pri Atleticu ohranil nedotaknjeno mrežo, s podobnim podvigom se lahko pohvali tudi Branko Ilić pri kazahstanskem prvaku. Oba sta igrala vso tekmo in odlično opravila svoje delo, nekoliko manj zadovoljni pa so seveda pri Atleticu. V isti skupini je Benfica v Lizboni z 2:1 odpravila Galatasaray in skočila na vrh lestvice. Ima devet točk, Atletico jih ima sedem, Galatasaray štiri, Astana pa dve.

V derbiju torkovega večera je Real v Madridu v skupini A gostil PSG, zmagal z 1:0, a do treh točk prišel z zvrhano mero sreče. Odločilni gol je v 35. minuti prispeval branilec Nacho, ki je na igrišče prišel le nekaj trenutkov pred tem, ko je zamenjal poškodovanega Brazilca Marcela. Francoski prvaki so bili zelo nevarni, imeli veliko priložnosti in dvakrat zatresli tudi vratnico, a so bili neverjetno neučinkoviti. Šahtar je doma s 4:0 odpravil Malmö. Vodi Real, ki si je že zagotovil napredovanje, z desetimi, drugi je PSG s sedmimi, na tretjem in četrtem mestu pa sta preostala kluba s tremi točkami.

V skupini B je Manchester United z golom Wayna Rooneyja v zaključku tekme le strl odpor CSKA Mosvke pred domačimi navijači in skočil na vrh lestvice. PSV je v Eindhovnu odpravil Wolfsburg in poskrbel, da bo v zadnjih dveh krogih še kako napeto. Vodilni Manchester in zadnjeuvrščeni CSKA ločijo le tri točke.

V skupini D je Manchester City zmagal v gosteh pri Sevilli in si že dva kroga pred koncem zagotovil napredovanje. Uvrstitvi v osmini finala je, čeprav je le remiziral v Mönchengladbachu pri Borussii, blizu tudi torinski Juventus.

Ne spreglejte