Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 11. 2014,
19.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Miral Samardžić Goran Cvijanović Slaviša Stojanović Lierse

Nedelja, 2. 11. 2014, 19.16

8 let

Kek zapravil priložnost, Stojanović padel v luknjo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po tem, ko je Darko Milanič zapustil Leeds, slovenske trenerske legionarske barve v Evropi zastopata le še nekdanja selektorja Matjaž Kek in Slaviša Stojanović. Zadnja rezultata ju nista zadovoljila.

Mariborčan se na Hrvaškem z Rijeko poteguje za najvišja mesta, Ljubljančan pa se v Belgiji krčevito bori za obstanek. Kekova četa je imela v soboto lepo priložnost, da se približa vodilnemu Dinamu, ki je remiziral na gostovanju pri Splitu (0:0). Če bi Rečani v gosteh odpravili Slaven iz Koprivnice, ki je med tednom ostal brez prvega trenerja Elvisa Scorie, na lestvici hrvaškega prvenstva pa ždi na neslavnem zadnjem mestu, bi se Zagrebčanom približali na štiri točke. Želja pa se jim ni uresničila.

Matjaž Kek: Nočem iskati izgovorov

Čeprav so po prvem polčasu vodili z 1:0, zadetek je z bele točke dosegel najboljši strelec Rijeke Andrej Kramarić, niso zdržali do konca in dovolili gostiteljem, da so izenačili (1:1). ''Nisem zadovoljen z rezultatom in predstavo nekaterih igralcev. To je bila ena izmed tekem, v kateri ti gre vse od rok, če pri vodstvu z 1:0 dosežeš še drugi gol, če pa ga ne, se ti zgodi, kar se je nam,'' je po dvoboju priznal Matjaž Kek, ki izgovorov za slabšo igro v drugem polčasu ni iskal v utrujenosti zaradi zgoščenega klubskega urnika.

''Nočem iskati izgovorov v ritmu, ki nas spremlja. To je evropski ritem, ki ga moramo sprejeti in se z njim ne smemo obremenjevati. Imamo pa težavo, ker nima Kramarić v napadu soigralca, ki bi lahko dosegel zadetek,'' je dejal Mariborčan, ki je na dvoboju v Koprivnici poslal v ogenj Gorana Cvijanovića (odigral je 82 minut), Miral Samardžić pa je počival in spremljal dvoboj s klopi za rezervne igralce.

Stojanovićev Lierse izgubil že tretjič zapored

Če je ''slovenska'' Rijeka, moramo omeniti tudi pomočnika trenerja Matjaža Florijančiča, v soboto postala bogatejša vsaj za točko, pa je ''slovenski'' Lierse v nedeljo v Belgiji ostal praznih rok. Pred domačim občinstvom je izgubil proti Gentu (0:1) in si privoščil že tretji zaporedni poraz brez doseženega zadetka, ki je rumeno-črne vrnil na predzadnje mesto. Tri kroge nazaj je kazalo veliko boljše, nato pa je Lierse trikrat zapored priznal premoč tekmecu, tako da sta Slaviša Stojanović in njegov pomočnik Miloš Kostić zamudila priložnost, ko bi se lahko približala varni sredini. Njun Lierse je padel v rezultatsko luknjo, iz katere se bo skušal izkobacati prihodnjo soboto, ko bo gostoval pri Kortrijku.

V nedeljo je dolgo časa kazalo, da bodo Stojanovićevi izbranci osvojili vsaj točko, a je nato Gent, nekdanji klub Zlatana Ljubijankića in Marka Šulerja, v 74. minuti dosegel edini zadetek na tekmi in se iz Lierja vrnil bogatejši za tri točke, s katerimi se je povzpel na drugo mesto.

Ne spreglejte