Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 3. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Hajduk Split Matic Črnic Roman Bezjak Hrvaška

Petek, 10. 3. 2017, 12.10

6 let, 6 mesecev

Matjaž Kek pred jadranskim derbijem v Splitu

Kek sprožil norišnico, Armada prihaja v Split s trajektom!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

1

Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Trener Rijeke Matjaž Kek pred sobotnim jadranskim derbijem ne skriva navdušenja nad ogromnim zanimanjem reških navijačev. S trajektom se jih bo na gostovanje v Split odpravilo kar tisoč. Mariborčan na klopi Rijeke sploh še ni izgubil proti Hajduku.

Na Hrvaškem je vse v znamenju spopada med Hajdukom in Rijeko, ki si ga bo v živo ogledalo okrog 1.500 gostujočih navijačev. Večina se bo v Split odpravila z nočnim trajektom, na katerem se bo po zadnjih uradnih podatkih stiskalo 1.053 privržencev Rijeke, ponosnih na sanjski niz Kekove čete, ki se spogleduje z zgodovinskim državnim naslovom.

"V Splitu nas čaka pravo nogometno vzdušje. Zadovoljni in srečni smo, da smo s svojimi rezultati poskrbeli za tako veliko zanimanje naših navijačev, ki nas želijo spremljati v Splitu. Hvala vsem. Tako velika navijaška evforija, sploh v obdobju, ko se na Reki bližajo volitve, je za nas morda največje priznanje, kar ga lahko prejmemo. Naredili bomo vse, da zadovoljimo navijače," pred jadranskim derbijem, eno izmed največjih poslastic hrvaškega prvenstva, sporoča Matjaž Kek.

V soboto se bo v Split odpravilo okrog 1.500 navijačev vodilne Rijeke. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V soboto se bo v Split odpravilo okrog 1.500 navijačev vodilne Rijeke. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Armada v skladu s svojim imenom

Navijaška skupina Armada, ki stiska pesti za Rijeko, je dobila ime po nekoč mogočni španski pomorski sili. S trajektom Zadar bo v Split odpotovalo 1.053 navijačev. Vstopnice so pošle v 48 urah. Navijaški trajekt bo na dolgo pot v Dalmacijo krenil danes ob polnoči, v Split pa prispel v soboto ob 12. uri. Pet ur pozneje se bo začel veliki jadranski derbi. Ker se bodo navijači Rijeke na Poljud odpravili tudi z jeklenimi konjički, jih bo na jugozahodni tribuni vsaj 1.500.

Strup za Hajduk

Izjemnega niza Keka proti Hajduku ni znal prekiniti niti Marijan Pušnik. | Foto: Vid Ponikvar Izjemnega niza Keka proti Hajduku ni znal prekiniti niti Marijan Pušnik. Foto: Vid Ponikvar Odkar je Mariborčan trener Rijeke, sploh še ni izgubil proti Hajduku. V soboto se bo že 16. pomeril s ponosom Dalmacije, ki ga je dobršen del jesenskega dela vodil njegov prijatelj Marijan Pušnik, od četrtka novi stari trener Olimpije.

Kek je proti Hajduku vknjižil deset zmag in pet remijev. Medtem ko je paral živce splitskemu klubu, se je pomeril proti šestim različnim trenerjem Hajduka. Po Krstičeviću, Tudorju, Vukasu, Vučeviću, Buriću in Pušniku se bo pomeril še s Špancem Joanom Carrillom, ki je na zadnjem nastopu razočaral na gostovanju v Osijeku (1:2).

Če bi Kek osvojil Poljud tudi v soboto, bi zadržal veliko prednost pred zagrebškim Dinamom. Ta pred derbijem v Splitu znaša šest točk. Vodilna Rijeka prihaja na Poljud kot absolutni favorit, saj ima pred Splitčani 20 točk prednosti, a se nekdanji slovenski selektor otepa takšne vloge.

Rijeka je na zadnjem jadranskem derbiju na Rujevici premagala najljubšega splitskega tekmeca z 2:1. | Foto: Vid Ponikvar Rijeka je na zadnjem jadranskem derbiju na Rujevici premagala najljubšega splitskega tekmeca z 2:1. Foto: Vid Ponikvar

"Hajduk je vedno Hajduk, ne glede na stanje, v katerem je. Malo je ekip, ki se jih lahko ima za favorite na Poljudu. Mi ne razmišljamo v tej smeri, ampak le o tem, kako odigrati kakovostno predstavo. Želim, da igralci na Poljudu pritečejo na zelenico s polnim srcem. To je derbi za prestiž, velik motiv in izziv," pred sobotnim derbijem razmišlja Kek, ki si v zadnjih dneh najbolj beli glavo z vprašanjem, kako zapolniti desno igralno stran. 

Zaradi kazni bo pogrešal zelo uigran dvojec Ristovski – Vešović. Morda zapolni praznino tudi s katerim izmed dveh slovenskih legionarjev, Romanom Bezjakom oziroma Maticem Črnicem.

 

Ne spreglejte