Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 10. 2013,
9.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Andrej Kramarić

Četrtek, 10. 10. 2013, 9.28

7 let, 12 mesecev

Kek popeljal Rijeko do rekordno visoke zmage

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zagrebčan Andrej Kramarić je od četrtka dalje rekorder na hrvaških zelenicah, saj je na pokalni tekmi med Rijeko in Zmajem iz otoka Korčula dosegel kar osem zadetkov. Pred leti ga je želel Maribor.

Rijeka se je pod vodstvom Matjaža Keka brez najmanjših težav uvrstila v osmino finala hrvaškega pokalnega tekmovanja. Na Kantridi je s prepričljivimi 11:0 odpravila nižjeligaša z otoka Korčula, ki ga vodi nekdanji najboljši strelec jugoslovanskega prvenstva Davor Čop. To je tudi najvišja zmaga Rijeke v času hrvaške državne samostojnosti, s katerim se je navijačem delno oddolžila za nedaven poraz pri Dinamu (0:1).

Andrej Kramarić je 22-letni napadalec, ki je dolga leta veljal za up zagrebškega Dinama, a na štadionu Maksimir kljub odlični statistiki nikoli ni bil deležen resnejšega zaupanja. Leta 2011 si ga je želel od hrvaških prvakov sposoditi Maribor, a vodstvo Dinama ni ugodilo želji Zlatka Zahovića. V prejšnji sezoni je Kramarić v vlogi posojenega napadalca zablestel v dresu Lokomotive in se na velika vrata vrnil v Dinamo, kjer pa se je v uvodnih krogih te sezone zgodba ponovila. Ponovno je ostal brez priložnosti za dokazovanje. Ko se je na začetku sezone pritožil trenerju Krunoslavu Jurčiću in od njega zahteval, naj mu razloži, zakaj ne dobi priložnosti, ga je alfa in omega kluba Zdravko Mamić brez zadržkov nagnal iz kluba.

Rijeka se je podvizala in mladega reprezentanta pripeljala v klub konec avgusta, s tem pa prehitela številne snubce. Kramarić pod vodstvom Keka še išče pot, kako se uvrstiti v začetno enajsterico. Za zdaj je v veliki prednosti najboljši klubski strelec Leon Benko, tu je še eden nekdanji napadalec Dinama Ivan Krstanović. V odsotnosti obeh se je Kramarić izkazal na pokalnem srečanju, kjer je z osmimi zadetki v mreži Zmaja postavil nov rekord na uradnih hrvaških srečanjih, mariborskemu strategu pa ponudil sladke težave, komu zaupati mesto v konici napada. Na igrišče se je po dolgem času namreč vrnil tudi Danijel Cesarec, kar ponuja Keku široko paleto pri izboru napadalcev. To pa mu bo v zgoščenem urniku domačih in evropskih srečanj prišlo zelo prav.

Slovenski levi bočni branilec Matija Škarabot je še vedno na seznamu poškodovanih nogometašev Rijeke.

Ne spreglejte