Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2013,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Petek, 9. 8. 2013, 10.35

8 let

Kek: Ljudje ne vedo, kako uživam na Reki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Matjaž Kek nadaljuje niz neporaženosti na klopi Rijeke v tej sezoni. Remi v Žilini je hrvaškega predstavnika popeljal v sklepni del kvalifikacij za ligo Europa. Mogoči tekmeci so Stuttgart, Betis ...

Rijeka se v Žilini, kjer je evropsko pot končala Olimpija, ni opekla. Ko je nekdanji hrvaški reprezentant Nikola Pokrivač v 50. minuti popeljal goste v vodstvo, se je Rijeka znašla v ogromni prednosti, saj je prvo tekmo na Kantridi dobila z 2 : 1. Žilina je resneje odgovorila šele v izdihljajih srečanja, ko je v 87. minuti izenačila na 1 : 1, minuto pozneje pa se je Rijeka po izključitvi kapetana Daria Kneževića, nekdanjega branilca Juventusa, znašla v težavah, a le preprečila Slovakom, da bi si priigrali možnost podaljškov. Ostalo je pri neodločenem rezultatu in velikem veselju Rijeke, ki ga je v Žilini oplemenitilo še okrog 300 hrvaških navijačev. "Ponosen sem na to, da sem trener Rijeke. Ljudje ne vedo, kako uživam pri delu na Reki," je po novem evropskem uspehu Rijeke povedal Matjaž Kek. Nekdanji slovenski selektor z Rijeko v tej sezoni še ni izgubil, v zaključnem krogu kvalifikacij za vstop v skupinski del lige Europa pa se bo pomeril z enim izmed petih atraktivnih tekmecev (Stuttgart, PAOK, Spartak Moskva, Betis in Černomorec).

"Čestitke igralcem, ponosen sem na njih. Po zadetku smo imeli vse v svojih rokah, a si na koncu sami zakuhali položaj in nato komaj zadržali prednost. A to je Evropa. Evropa, v kateri nadaljujemo pot," je dejal Mariborčan, ki si je z novim evropskim uspehom pridobil še dodatne simpatije na Kvarnerju. Rijeka ni ponovila napake Olimpije, Kek pa bo edini slovenski strokovnjak, ki bo izkusil končnico kvalifikacij v evropskih tekmovanjih.

Ne spreglejte