Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka

Torek, 5. 3. 2013, 12.52

8 let

Kek iz naftalina potegnil Florjančiča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je v ponedeljek ob 11. uri uradno prevzel vodenje hrvaškega prvoligaškega kluba Rijeka. Pri delu mu bo pomagal tudi Matjaž Florjančič, nekdanji napadalec Rijeke.

Mariborčan, ki je slovensko izbrano vrsto spektakularno popeljal na svetovno prvenstvo 2010 v JAR, se je po letu dni vrnil k klubskim izzivom. V Savdski Arabiji ni bil pretirano uspešen, na Reki pa želi klub, ki domuje na štadionu Kantrida, popeljati do Evrope. Po dveh tretjinah prvenstva zaseda peto mesto, a za drugouvrščenim Hajdukom zaostaja le pet točk. Matjaž Kek je prepričan, da lahko moštvo popelje do zadanega cilja, na poti do uresničitve pa mu bosta v vlogi pomočnikov pomagala Vjeko Miletić in Matjaž Florjančič. Ljubitelji Rijeke ju dobro poznajo, saj sta v preteklosti nosila dres "kvarnerskega ponosa", slovenski javnosti pa je zanimiv predvsem podatek, da se v nogomet aktivneje vrača Florjančič. Petinštiridesetletni Gorenjec, ki ga je življenjska pot ponesla na Hrvaško, kjer je v Matuljih pri Opatiji zgradil družinski dom, je v letih, ki so napovedovali razpad Jugoslavije, branil barve Rijeke, nato pa kariero nadaljeval v Italiji.

V serie A je nabral ogromno izkušenj, do leta 1999 pa pomagal tudi slovenski reprezentanci. Zbral je 20 nastopov, enkrat pa se je vpisal med strelce. Slačilnico državne vrste si je delil tudi s Kekom, s katerim bo sodeloval na klopi Rijeke: "Pri športnem direktorju Srečku Juričiću sem izprosil željo, da bi strokovno ekipo okrepila dodatna oseba, s tem pa bi se lahko delo opravljalo še bolj zavzeto in zbrano. Florjančič je bil eden izmed bolj pomembnih igralcev na Kantridi, pred leti sva igrala skupaj tudi v reprezentanci. To ni bilo odločilno pri tem, da sem ga povabil k sodelovanju, pač pa to, da potrebujemo svežo moč, predvsem pri delu z mladimi igralci," je nekdanji slovenski selektor zaupal hrvaškemu časniku Novi List.

Pri Rijeki igrata tudi dva slovenska igralca. To sta nekdanji "vrtnici" Matija Škarabot in Kris Jogan. Kek se bo prvič na uradni tekmi v hrvaškem prvenstvu predstavil konec tedna, ko bo na Reki gostoval Inter. Seveda ne tisti iz Milana, pač pa Inter iz Zaprešića, zagrebškega predmestja.

Ne spreglejte