Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 3. 2015,
7.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Branko Ilić Srečko Katanec

Petek, 27. 3. 2015, 7.17

8 let, 3 mesece

Kdor ni pripravljen na takšne, naj raje ne igra nogometa

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izkušeni branilec Branko Ilić bo danes še 57. nastopil v dresu Slovenije in na 18. mestu večne lestvice ujel Marka Simeunovića. Upa, da bo tekmo proti San Marinu pomnil po dobrem.

"Od dne, ko smo se zbrali, imamo vsi skupaj samo en cilj. Želimo zmagati. Vsi pričakujejo, da bomo osvojili tri točke. Tudi z nami ni nič drugače. Tako smo se tudi pripravljali," je najprej povedal Branko Ilić, a takoj pojasnil, kar selektor Srečko Katanec govori že nekaj tednov.

"Ne iščemo alibija, ko govorimo, da ne bo lahko. Dejansko bo težko. Vemo, kaj nas čaka. Nogometaši San Marina se bodo branili z vsemi močmi, njihove obrambe ne bo lahko prebiti. Če bomo hitro zadeli, bo veliko lažje. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se bomo mučili. V vsakem primeru bomo naredili vse, da bomo čim prej prebili njihov obrambni zid," si želi 32-letni branilec.

Upamo, da bodo z nami pravi navijači

Skupaj s soigralci si je ogledal tudi posnetke zadnjih tekem San Marina. Kaj je videl? "Proti Angliji se je San Marino zelo dobro držal. Angleži so zabili dva gola v prvem polčasu, a oba po prekinitvah. Ni jim bilo lahko. Tudi nam prav gotovo ne bo," je ponovil v zadnjih dveh že večkrat slišano. "Bodo pa gostje, vsaj mislim tako, proti nam vseeno igrali nekoliko bolj odprto, kot so proti Angležem. Če bo res tako, nam bo nekoliko lažje. Jasno je, da bomo napadli od prve minute. Prej ko bomo zadeli, bolje bo," je dodal Ljubljančan, ki bo nastopil pred domačim občinstvom, na igrišču, ki ga s soigralci dobro poznajo.

"Igrišče bo dobro, na tribunah pričakujemo blizu deset tisoč navijačev. Vsaj tako napovedujejo ljudje z nogometne zveze. Čim več jih bo, bolje za nas. Predvsem pa je pomembno, da nas pridejo spodbujat tisti pravi navijači in nam pomagajo do zmage," si je zaželel branilec beograjskega Partizana, ki zna z žogo in pogosto potegne v napad. Zdaj, ko ga v obrambi ne bi smelo čakati veliko dela, bo ta njegova veščina še toliko bolj dobrodošla.

Nekdo manj, nekdo bolj, a vajeni so vsi

"Res je, da naj bi bilo v obrambi nekoliko manj dela, a ko je tako, je lahko zelo neugodno. Nisi toliko zbran, kot bi moral biti, hitro se ti lahko prikrade kakšna napaka. V prvi vrsti bom seveda gledal na to, da obranimo svoj gol, če bom lahko, bom poskusil pomagati tudi spredaj. Pomembno je le, da zmagamo," je še povedal Ilić, ki se pritiska nujnosti zmage – seveda bi bilo vse drugo kot tri točke v javnosti označeno za katastrofo – ne boji.

"Ne, saj vsi že dolgo igramo nogomet. Tisti, ki ni pripravljen na takšne tekme, naj ga raje ne igra. Bo težko, a nam bo uspelo. Zagotovo. Vsi smo vajeni pritiska. Nekdo bolj, nekdo manj, a s tem ne bi smelo biti težav. Verjamem, da bomo po koncu tekme vsi veseli," je sklenil nogometaš, ki je v reprezentanci debitiral že daljnega leta 2004 na prijateljski tekmi proti Srbiji v Ljubljani (1:1), ko je svoj selektorski debi dočakal tudi legendarni Branko Oblak.

Ne spreglejte