Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
26. 11. 2011,
17.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec

Sobota, 26. 11. 2011, 17.32

7 let, 12 mesecev

Katanec zanikal stike z Albanci

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometni strokovnjak Srečko Katanec (še) ni selektor albanske reprezentance. Dnevniku Koha Ditore je zaupal, da sploh ni imel stikov s predstavniki Albanske nogometne zveze.

Po petkovi poplavi novic iz Albanije, ki so v suverenem slogu prenašale sporočilo, da bi naj na že kar nekaj časa izpraznjeno mesto selektorja albanske nogometne reprezentance vskočil Srečko Katanec, so se objave zapisov o domnevni selitvi 48-letnega Ljubljančana v Tirano hitro razširile na vse nekdanje jugoslovanske republike. Novica, da bi lahko ''Srečko Nazionale'' prevzel Albanijo in se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 dvakrat srečal s slovensko izbrano vrsto (za še večjo razburljivost bi poskrbelo dejstvo, da bi se pomeril z donedavnim pomočnikom na delu v ZAE, Slavišo Stojanovićem), je v deželi pod Triglavom dvignila veliko prahu. Katanec, na klopi slovenske reprezentance je z ''zlato'' generacijo dosegel imenitne rezultate, svoje varovance pa popeljal tudi na dve veliki tekmovanji (EP 2000 in SP 2002), za Sportal ni želel komentirati medijske ''zmede'', ki vlada okrog prihodnosti njegovega trenerskega udejstovanja. Dodal je le: ''Pokličite RTV Srbijo,'' enega izmed krivcev, da se je novica tako hitro preselila na območje nekdanje Jugoslavije, saj je bil njen portal eden izmed prvih, ki je zapisal, da bo novi selektor Albanije prav Katanec, navedel pa je celo podatek o njegovi celoletni plači. Znašala naj bi 120.000 evrov.

Delo na ravni vprašljive kakovosti in okolja ga ne zanima

Da pa zgodba le ni tako enostavna, je poskrbela novica, objavljena pri kosovskem časniku Koha Ditore. Katanec naj bi v pogovoru za omenjeni medij zanikal, da je v kakršnem koli stiku z vodstvom Albanske nogometne zveze.

Kdo je torej lagal in zanetil ''medijski'' požar, ki se ne bo kar tako pogasil? Katanec nam je v intervjuju za Sportal še pred dobrim mesecem zatrdil, da ga delo na ravni vprašljive kakovosti in okolja ne zanima. S tem je tudi dal vedeti, da ne bi sprejel ponudbe o selektorskem delu na slovenski klopi, dodal pa še, da ga najbolj moti, če okolica vpliva na delo nogometnih strokovnjakov. ''Vmešava se veliko ljudi, ki niso za to poklicani. Preveč je improvizacije. To leti predvsem na dogajanje v našem nekdanjem prostoru. Denimo na Makedonijo, Črno goro, pa tudi na Hrvaško.'' Blizu omenjenim deželam, z dvema je zemljepisna soseda, je tudi Albanija. In če sledimo nedavni Katančevi želji, da bi nogometno pot nadaljeval le z delom na višji ravni, se postavlja logično vprašanje, ali Albanija zadošča njegovim potrebam.

Ne spreglejte